Såld
Såld

ÖSTRA FINNBODAVÄGEN 11D, 4 tr

Adress:­ Östra Finnbodavägen 11D
Våningsplan: 4 tr, hiss
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 4 850 000 kr, accepterat pris
Område: Nacka
Boyta: 66 m²
Månadsavgift: 4 630 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Östra Finnbodavägen 11D

Det första du slås utav när du kliver in i lägenheten är det otroligt vackra ljuset som strömmar in från fönstret i hallen. Tack vare lägenhetens placering i huset har du fönster i tre väderstreck vilket ger ett underbart ljusinsläpp.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att man får en naturlig sällskapsyta. Vardagsrummet har gott om utrymme för en stor vinkelsoffa med plats för många. Ett generöst fönsterparti med utsikt mot området och vattnet.

Ljuvlig balkong med utsikt mot vattnet och kvällssol

Från vardagsrummet och köket når du en stor balkong i soligt läge med eftermiddags- och kvällssol. Här ryms en mysig soffgrupp med bord där du kan sitta och blicka ut över vattnet och de förbipasserande båtarna. Njut av att se sommarsäsongen ta fart och se naturen skifta med årstiderna. Flera i föreningen har glasat in sina balkonger till ett mycket lyckat resultat. Detta skapar möjlighet att förlänga årstiden.

Nyrenoverat kök i vinkel

Härligt nyrenoverat kök där nuvarande ägare ökat på förvaringen så den sträcker sig längs hela väggen. Mycket smakfullt kök i två nyanser där man valt vita luckor för under- och överskåp samt en valnötsmönstrad lucka för högskåpen.

Vit bänkskiva i corian med underlimmad ho och kaklat stänkskydd. Kaklet är i en vacker högblank men ojämn design i tegelsättning som verkligen särskiljer sig. Stor omsorg har lagts vid kökets utformning och val av material.

Det här är verkligen ett kök som passar den som gillar att laga mat. Gott om bänk yta, bra arbetsbelysning och all utrustning man kan tänka sig behöva. Integrerad diskmaskin, smal vinkyl och induktionshäll. Högskåp i valnötsmönster skapar en mycket varm känsla. Underbart med inbyggd rostfri ugn och mikro i arbetshöjd. Smakfullt integrerad kyl/frys. Extra trivsamt med ett öppningsbart fönster ovan diskhon. Att stå och diska samtidigt som man blickar ut över det vackra Danvikshem gör att man verkligen kan njuta av stunden.

Två sovrum – perfekt för den lilla familjen

Master bedroom nås från köket och här har du gott om plats för dubbelsäng med sängbord på vardera sidan. Ett stort fönster med utsikt mot Danvikshem. Längs ena väggen finns 4 garderober som ger bra förvaring och precis intill dörren finns en snygg hylla i nisch.

Lägenhetens andra sovrum nås från vardagsrummet. Idag är sovrummet möblerat som barnrum med loftsäng och skrivbord. Bra förvaring i skjutdörrsgarderober i svart glas som ger ett mycket stilfullt intryck. Härligt fönster i västerläge med utsikt mot området och vattnet.

Välkomnande hall i vinkel med bra förvaring och klädkammare

När du kliver in i lägenheten möts du av ett vackert ljusinsläpp från fönstret i hallen med viss utsikt mot vattnet. Praktiskt klinkergolv i grått, möblerbar vägg med plats för byrå. Extra bra förvaring i skjutdörrsgarderober med spegelglas. Genomgående i bostaden är en ekparkett som tål att slipas flera gånger. Till vänster finns en suverän klädkammare som slukar massor med kläder. Till lägenheten hör även ett förråd för ytterligare förvaring.

Rymligt badrum med hotellkänsla

Till höger om hallen når du det rymliga badrummet, inrett med vitt kakel på väggarna och golv i grått. Nuvarande ägare har gjort några förbättringar sedan de flyttade in. De har ersatt badkaret med en duschvägg i klarglas och ny stilren blandare. Handfatet är ersatt med nytt tvättställ med kommod. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under praktisk arbetsbänk och överskåp i ek. Det grå klinkergolvet värms upp av komfortvärme, även handdukshängaren har värme.

Personliga visningar

Det här är absolut en av de finaste treorna i området. Arkitekten har verkligen tagit tillvara på varenda kvadratmeter på ett bra sätt. Lägenheten är om möjligt ännu finare i verkligheten än vad våra vackra bilder visar. Den känns mysig och trivsam. Vi erbjuder personliga visningar för dig som önskar komma på egen hand och se lägenheten i lugn och ro. Kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka tid.

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill
Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. Som gäst på hotellet har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Hotellet har även en populär uteservering intill hotellet och loungedel på bryggan med full servering och glasskiosk. Som granne till hotellet kan de boende i området ta del av viss rabatt.

Danviks hälsoforum
Beläget på Hästholmsvägen 32, i början av området ligger Danviks hälsoforum. En ljus och fräsch träningsanläggning. Tack vare stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp. Ett extra plus är att gymmets medlemmar har tillgång till anläggningen dygnet runt.

Här erbjuds ett komplett gym med styrketräning och gruppträning. De erbjuder förutom detta proffshjälp i form av personlig träning, kostrådgivning, rehab-träning, testprofiler samt föreläsningar. I samma hus finns även Sickla Hälsocenter Vårdcentral.

Kommunikationer

Längs kajen kan du både cykla och promenera in till stan. Om du drömmer om att pendla till jobbet med båt är det här en perfekt plats att bo på. Ända sen april 2013 tar Sjövägen, som trafikeras av SL, dig till Nybroplan på bara några minuter, året om. Från och med i år har Sjövägen utökat sin trafik och har närmare 30 avgångar per dag.

Buss 53 går från hållplatsen, Saltsjöqvarn, precis utanför dörren och stannar vid Slussen och fortsätter in till stan. Saltsjöbanan och alla Nacka/Värmdö bussar har sin hållplats, Henriksdal, några minuters gångväg från bostaden. Under tiden som Saltsjöbanan ligger nere finns flera ersättningsbussar, bland annat 26C som på morgnarna tar dig till direkt till centralen från Henriksdal.

Brf Danviksblick

Org. nr. 769611-4987

Bostadsrättsföreningen Danviksblick består 33 lägenheter fördelade på två hus, med adresserna Östra Finnbodavägen 11C och 11D. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Föreningen registrerades 2004-10-12 och är en ”äkta förening”, vilket betyder att minst 60% av taxeringsvärdet för fastigheten hör samman med bostadslägenheterna. Det finns inga lokaler i någon av fastigheterna.

Föreningen äger och förvaltar byggnad, garage och mark inom området Saltsjöqvarn/Danviksstrand i Nacka kommun. Fastighetsbeteckningen är Sicklaön 37:54 Nacka kommun.

Finns inga planerade reparationer då huset färdigställdes 2006. Underhållsplan finns. Avgiften har höjts med cirka 3% ett par gånger sedan husen färdigställdes bland annat beroende på minskade statliga subventioner.

El, vatten & uppvärmning

Varje lägenhet har egen elmätare placerad i särskilt låst källarutrymme. I månadsavgiften till föreningen ingår:

  • Fjärrvärme
  • Kallt och varmt vatten

TV, bredband och telefoni

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal om bredband, telefoni och digital-tv. Avgiften för dessa tjänster betalas via avgiften till föreningen. Följande tjänster ingår i avgifent:

  • 100/10 Mbit bredband
  • Bredbandstelefoni
  • Digital-tv ”Kanalpaket Lagom” 22 kanaler.

Lägenhetsfördelning

De minsta lägenheterna är 49 kvadratmeter och den största 95,5. Lägenheterna är fördelade:

2 rum och kök (8 st)
3 rum och kök (15 st)
3-4 rum och kök (10 st)

Garageplatser

Föreningen Danviksblick förfogar över 27 parkeringsplatser i garaget under fastigheterna. Plats nr 19 är avsedd för rörelsehindrad boende. Intill Brf Danviksblick finns en fastighet med adress Östra Finnbodavägen 13, vars ägare har rätt att nyttja 22 av de 49 parkeringsplatser som finns i Danviksblicks garage.

Gemensamma utrymmen

  • Två cykelrum
  • Hushållssoprum
  • Grovsoprum
  • Ett förråd per lägenhet

Juridisk person som köpare

Vi godkänner inte juridisk person som köpare.

Väsentliga händelser under 2017

Vissa åtgärder på ytskiktet har åtgärdats av JM under våren.

Förändringar har skett på tomten mot Brf Saltsjöterrassen. En stentrappa är borttagen och muren är förlängd. Gatsten är borttagen och färdig gräsmatta är utrullad under våren.

Föreningen har under året haft en löpande kvartalsamortering på sammanlagt 300 000 kr.

För mer information se ÅR 2017.

Hitta hit