Budgivning pågår
Budgivning pågår

SJÖKVARNSBACKEN 6

Adress:­ Sjökvarnsbacken 6
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 5 995 000 kr eller högstbjudande
Område: Nacka
Boyta: 100 m²
Månadsavgift: 4 959 kr/mån
Visning: Allmän visning söndag 19/1 kl. 12.00-12.45
Vi erbjuder gärna personlig visning.
Kontakta oss för att boka privat tid!
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Bra planlösning med 2 klädkammare och förråd

Inglasad balkong med sol

Härlig utsikt mot Stockholms inlopp

Stort master bedroom samt ett sovrum med utsikt mot vattnet

Vardagsrum med utsikt mot Stockholms inlopp

Badrum & gäst-wc

Välkommen till Sjökvarnsbacken 6

Saltsjöqvarn kännetecknas av sitt lugn och närheten till vattnet. I hjärtat av Saltsjöqvarn ligger denna rymliga 3:a med härliga sällskapsytor, två bra sovrum, badrum och gäst-wc samt inglasad balkong. Endast 5 minuters gångpromenad till hållplatsen Henriksdal som trafikeras av flertalet bussar och Saltsjöbanan. Kommunikationerna är perfekta, du behöver aldrig passa en turlista. Det finns även garage i föreningen, ingen kö.

Här får du verkligen uppleva en fin livskvalitet. Njut av vackra promenadstråk längs kajen med känslan av vinden i håret och doften av vatten, en avkopplande eftermiddag på Sturebadet SPA eller en stämningsfull middag på Elite Hotell. Allt inom nära avstånd från lägenheten. Ta båten till Nybrokajen året om med SL kortet eller varför inte ta en tur till Gröna Lund och Djurgården eller ut mot Kvarnholmen och Nacka strand.

Det man slås av när man kliver in i bostaden är att utsikten är ännu bättre än bilderna. Blicka ut över Djurgården och se naturen skifta mellan årstiderna och njut av att se båtarna glida förbi året runt.

En utsikt från vardagsrum som trollbinder

De stora sällskapsytorna med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök skapar hjärtat i bostaden. De stora fönsterpartierna längs med fasaden gör att du har ett bra ljusinsläpp och du får en mycket fin kontakt med vattnet mellan husen. Extra charmigt med Elite Hotels vackra tegelfasad intill. Från kök och matplats som rymmer ett matbord med rum för ca 6 personer når du balkongen i västerläge. Tack vare inglasningen så kan du förlänga säsongerna och blicka ut över vattnet och se naturens skådespel skifta mellan säsongerna. Det aktiva båtlivet underhåller året om.

Ett mycket bra planerat kök med gott om förvaring i över- och underskåp. Skåpen är klädda med spegelluckor i vitt, och ljusgrått kakel ovan bänkskivan. Dubbel kyl/frys, inbyggd mikro och diskmaskin i rostfritt.

Perfekt planlösning med två sovrum

Lägenheten är utrustad med två bra sovrum. Sovrum , det största, har gott om plats för dubbelsäng med sängbord på vardera sida samt extra förvaring i byrå. Intill en suverän rymlig klädkammare som lätt kan bli en härlig walk-in closet. Sovrummet har fri utsikt och är utan insyn.

Från vardagsrummet nås sovrum 2 som idag används som gästrum och kontor. Här finns 3 garderober och plats för byrå och förvaring. För den som önskar finns plats för en dubbelsäng, vilket gör att även det här sovrummet kan bli ett master bedroom. Mellan husen blickar du ut mot den härliga utsikten över Stockholms inlopp och Djurgården.

Välkomnande entré och två badrum

När du stiger in i bostaden möts du av en hall med bra förvaring i garderober. Genomgående i bostaden är golv i ekparkett och ljusa väggar. Intill hallen finns lägenhetens gäst-wc med helkaklade väggar i vitt och svart klinkergolv. Från hallen nås även en lägenhetens andra klädkammare. Perfekt för säsongskläder och extra förvaring. Det finns också ett extra förråd i källaren.

Bostadens badrum är generöst i sin storlek och ligger intill vardagsrum och sovrum. Det har helkaklade väggar i matt vitt och klinkergolv i svart. Rymlig duschhörna med vikbara väggar i klarglas. Praktiskt med vägghängt porslin och dekorativt med infälld spegel i nisch ovan tvättställ. Extra smakfullt med infälld spegel i kaklet intill dörren. Tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk och bra förvaring i överskåp i vitt.

Personlig visning

Det här är en lägenhet som behöver upplevas på plats då den gör sig ännu bättre i verkligheten än de vackra bilderna visar. Tack vare att bostaden har en ypperlig planlösning med extra bra förvaring och en extra gäst-wc så passar den för många. Kanske villaägaren som önskar god komfort, lämnar tomt att sköta men vill bo nära naturen. Barnfamiljen som behöver 2 badrum, bra förvaring och generösa sällskapsytor. Eller varför inte en familj som önskar ha separat kontor men blir glad när vänner och bekanta hälsar på och kan bo i det mindre sovrummet med bäddsoffa.

Skicket är mycket gott då lägenheten endast haft en ägare som vårdat den ömt. Vi erbjuder gärna personliga visningar för den som vill komma och titta i lugn och ro på egen hand. Vänligen kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka tid.

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill

Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. De erbjuder gratis Wi-Fi och rum med platt-TV och kabelkanaler. Som gäst har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé.

Information om Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn

Fastigheten byggdes 2007 och består av 2 flerbostadshus (Sjökvarnsbacken 4 och 6). Föreningen består av 65 lägenheter med bostadsrätt och är en äkta bostadsrättsförening.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2033.

Inga större underhåll är planerade de kommande åren.

Medel reserveras årligen till det planerade underhållet, se ÅR och Underhållsplan.

För mer information se föreningens Årsredovisning.

Händelser under räkenskapsåret 2018

  • 6st Laddstolpar har installerats i Garaget
  • Återvinningsbehållare för Matavfall har installerats
  • Ändring av elfakturering från preliminär till faktisk avräkning
  • Föreningen har amorterat 1 mkr i samband med omsättning av lån i Nordea
  • Problem med hissen på Sjökvarnsbacken 6 uppkom och har åtgärdats.

Pendla med buss, båt eller tåg

I den övre delen av Saltsjöqvarn stannar bussen på hållplats Saltsjöqvarn intill Mannagrynstorget som bland annat tar dig till Slussen och Centralen. Hållplatsen Henriksdal ligger 5 minuter från bostaden och trafikeras av flertal bussar samt Saltsjöbanan.

Ta hissen ned till kajen och ta båten med SL-kortet in till stan, året runt. Längs kajen kan du även både cykla och promenera till Södermalm.

Hitta hit