SÅLD
SÅLD

MARINSTADSVÄGEN 3, 4 tr

Adress:­ Marinstadsvägen 3
Våningsplan: 4 tr, hiss
Antal rum: 4 rum och kök
Pris: 8 500 000 kr
Område: Nacka – Marinstaden
Boyta: 115 m²
Månadsavgift: 5 783 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till det vackra huset i Marinstaden, arkitektritat av Thomas Sandell. Sjöhuset har ett eget starkt uttryck med träfasad och stora balkonger med glaspartier. Alla detaljer är noga genomtänkta för att du ska få en nära kontakt med vattnet och naturen som omger byggnaden.

Sjöhuset är beläget i en rofylld havsvik intill Kvarnholmen. Här får du sjöutsikt från generös balkong i väster med kvällssol samt en balkong i söderläge. Att bo i Sjöhuset är som att få en kombination av permanentboende och sommarhus. Du har båtplats utanför huset och bilen i garaget med hiss direkt upp till lägenheten.

Du bor i en privat oas, där naturen och lugnet är tongivande. Här kan du ladda batterierna, njuta av solnedgångarna och ta en sväng med båten efter jobbet. Förutom den rogivande utsikten mot vattnet får du även blicka ut över de arkitektritade Sjövillorna som är belägna på de två bryggorna framför Sjöhuset. Marinstaden är unikt med sin kombination av huset på land och sjövillor på vattnet. Intresset för området från internationella aktörer är stort. Flera andra länder studerar Marinstaden för att försöka skapa något liknande.

Generös balkong i tre väderstreck

Den här balkongen är inte annat än makalös. Eftersom det är en gavellägenhet så sträcker sig balkongen runt hela lägenheten och du kan njuta av ljus från 3 väderstreck. Det är ett ovanligt generöst djup på balkongen, ca 240 centimeter djup mot sjösidan och ca 180 centimeter på baksidan. Här kan man utan problem duka upp ett långbord för familj och vänner. Byggnaden är placerad och utformad så att morgon- och lunchsolen träffar kortsidan samt baksidans balkong, medan sjösidans del badar i kvällssol.

Om arkitekten

Thomas Sandell är en av de allra främsta frontfigurerna för modern svensk design och arkitektur. Hans formspråk är sakligt, funktionellt, vackert, med lekfullhet i detaljerna. Med Sjöhuset har han ritat en byggnad som förhöjer en redan mycket speciell plats på ett inkännande sätt. Rikedomen av fönster och de symmetriska raderna med balkonger berättar att sjökontakten tas tillvara fullt ut.

Inredningen är av mycket hög kvalitet

Stor omsorg har även lagts på att få en inredning som präglas av ett övergripande lugn med sobra färgval, karaktärsfulla material av hög kvalitet, distinkta designinslag och en mycket funktionell och flexibel förvaring.  Skickliga inredningsdesigner från Whyte Lilja har skapat lägenhetens vackra, genomarbetad interiör. Några av de viktigaste ledorden har varit nordiskt, urbant lugn, jordnära, ärliga material, privat oas och skärgårdsliv. Inredningen har ett tydligt modernt intryck. Färgsättningen är lugn och sober. Ett gråpigmenterat ekgolv i enstav och förvaringen i hall och sovrum är exempel på inredningens höga kvalitet.

Exklusivt kök

Överskåp och underskåp är lackerade i olika varmgrå kulörer, ton i ton med varandra. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum med en takhöjd på cirka 280 centimeter bidrar till en påtaglig rymd. Ljuset flödar genom stora fönster med skjutdörr ut till altanen. Redskapsstång, blandare och diskho i svart krom ger ett distinkt intryck. Bänkskivor och stänkskydd av portugisisk kalksten. Integrerade vitvaror från Siemens.

Ekgolv av hög kvalitet

Genuina material av hög kvalitet är ett viktigt inslag i lägenheten. Ekgolvet i enstav är pigmenterat i en varm grå ton och är UV-oljat. Golvet har vackra ådringar, är behagligt att gå på och hållbart och används i alla rum utom hall och badrummen. Samtliga rum har golvvärme.

Sobert badrum ger ombonad känsla

Badrummen har en varm, balanserad känsla. Golv och väggar är klädda med granitkeramik. Tak och väggarnas övre del är målade i en varm grå nyans och förstärker den ombonade känslan ytterligare. Spegeln har ett hyllplan och elegant belysning i opakglas. Formgjutet tvättställ i marmorkomposit. Kommod med funktionell lådinredning i mörkgrå trämelamin. Platsbyggd duschvägg av räfflat glas. Vägghängd WC från Duravit samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Nuvarande ägare har valt att ersätta duschen i det stora badrummet med ett badkar.

Tre bra sovrum, perfekt för den stora familjen

De rofyllda sovrummen har utgång till balkongen i söder. Förvaringen är anpassad till den fulla takhöjden. De släta, matta garderobsdörrarna är lackerade i en varmt grå färgton.

Hall och förvaring

Generös, funktionell och flexibel förvaring av hög kvalitet har haft en betydande roll när inredningen designades. Förvaringsserien i sovrum och hall hänger stilmässigt ihop med lägenhetens övriga inredning. Precis som garderoberna i sovrummen är hallens skjutdörrar i full höjd och har samma färg och ytfinish. Förvaringens inredning är tillval, vilket gör att du själv kan skräddarsy den efter eget behov efter tillträdet.

Föreningens gemensamhetsytor

I husets entréplan finns garageplatser i två våningar för samtliga boende. Det finns även förråd för uppemot 100 cyklar, ett kylrum lämpligt för exempelvis matleveranser dygnet runt, även då du inte är hemma.

På taket finns en gemensam takterrass. Vid bryggorna direkt framför Sjöhuset erbjuds de boende egna båtplatser. En separat brygga leder ut till föreningens privata kallbadhus med omklädningsrum, bastu, duschar, pentry och ett vardagsrum/matrum. Från bastun nås en pool som hålls isfri året runt och en stor terrass.

 

I närheten

Sickla Köpkvarter erbjuder ett fantastiskt utbud av shopping. Här har de verkligen satsat på mångfald – det finns något för alla. Oavsett om du är intresserad av kläder, skor, inredning, elektronik, böcker, spel, sport eller husgeråd hittar du det här. Mindre specialbutiker ligger vägg i vägg med de stora etablerade kedjorna. I deras kvarter kan du också besöka ateljébutiker som inte finns någon annanstans.

Nacka Forum är ett av Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver i ca 150 butiker, caféer och restauranger. Här finner du full service, så som bank, vårdcentral, biltvätt, skomakare och kemtvätt. Det finns inte mindre än 1900 parkeringsplatser och här står du de 3 första timmarna gratis.

Barn och fritid

Det finns flera skolor i närheten bland annat Järla skola som erbjuder undervisning i åk F-6. Två närliggande högstadieskolor, Kunskapsskolan och Eklidens skola, samt att Nacka gymnasium är beläget i närheten. För mer information se www.nacka.se

Nacka erbjuder en stor mängd av fritidsaktiviteter med ett stort utbud av sporthallar, lekplatser, idrottsplatser och två stycken betongparker för skateboard, BMX och kickbike. I Sickla köpkvarter finner du även Klätterverket som erbjuder kurser, träning och tävling inom klättring.

Medley i Nacka simhall erbjuder en 25-meters bassäng med 6 banor samt undervisningsbassäng och plaskbassäng. Här anordnas det bland annat vattenträning och avkopplande motionssim med lugn musik. För mer information se medleys hemsida www.medley.se/nackasimhall

Kommunikationer

Närmaste busshållplats är Tallidsgården och ligger på ca 850 meters avstånd från området. Hållplatsen trafikeras av buss 469 som går mellan Finnberget och Nacka sjukhus via Sickla station, Nacka station och Nacka Forum. Linjen trafikeras på vardagar. Från bland annat Nacka station, Sickla station och Henriksdalsviadukten kan du byta till Saltsjöbanan.

Går man istället till Finntorp kan man ta sig till T-centralen på 16-24 minuter i rusningstrafik. Här finns även nattbuss.

Från Finntorp kommer man till slussen på ca 14 minuter.

 

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka – Marinstaden
Boarea: 115 Kvm
Antal rum: 4 rum och kök
Varav sovrum: 3
Våning: 4
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 1403
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2018
Fönster: 3-glas
Balkong: Ja, i tre väderstreck om totalt ca 87 kvm
Förråd: Ja
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: FTX värmeåtervinning
EKONOMI
Avgift: 5 783 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Telia öppen fiber in i lägenheten (abonnemang för tv/bredband/ ev IP-telefoni tecknas separat)
El: Bostadsrättsföreningen har ett abonnemang för el och den hushållsel som hushållet förbrukas loggas och man kommer sedan betala detta direkt till föreningen vilket gör att man inte behöver teckna ett eget abonnemang för el
Garage: Alla är garanterade 1 plats till en kos