SÅLD
SÅLD

ÅKERBYVÄGEN 346, 2 tr

Adress:­ Åkerbyvägen 346
Våningsplan: 2 tr, ej hiss
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 3 200 000 kr
Område: Täby Centrum
Boyta: 86,5 m²
Månadsavgift: 4 460 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Perfekt planerad

Stor och fin innergård

Inglasad balkong i soligt läge

Separat tvättstuga

Stora sällskapsytor

Bra förvaringsmöjligheter

Välkommen till Åkerbyvägen 346

Populär förening med mycket god ekonomi och många förmåner för medlemmarna.

Bor du i Täby idag och söker en mycket bra planerad 3:a i ett lugnt och fint område, eller är du kanske en hemvändare som vill flytta tillbaka till Täby? Då har du kommit rätt. Den här fina lägenheten ligger i ett populärt område med utsikt mot en vacker innergård och en inglasad balkong med sol från lunch fram till eftermiddagen och början av kvällen.

Populär förening med många fördelar

Brf Farmen är en stor och välskött förening med mycket god ekonomi och låg belåning. Stambyte är genomfört, fönsterbyte likaså och stammarna ska spolas i år. Medlemmarna erbjuds en rad olika förmåner. Det finns flera övernattningslägenheter med plats för 4-6 personer. Den största lägenheten har även ett fullt utrustat kök. Det finns också ett stort antal gemensamma tvättstugor, hobbyrum och generöst med parkeringsmöjligheter (1 060 parkeringsplatser). Här bor du bekvämt i ett lugnt läge och nära Täby Centrum.

Perfekt planlösning med stora fönsterpartier

Planlösningen är perfekt. För den som även behöver en arbetsplats hemma finns goda möjligheter till det. Vardagsrummet är rymligt och har plats för både skrivbord och bokhylla. Lägenhetens sällskapsyta har stora fönsterpartier mot den fina innergården som nu står i blom.

Köket är avskilt från vardagsrummet med matplats intill fönster som är beläget mot innergården. Det har stora arbetsytor och bra förvaring i överskåp. Vitvarorna är rostfria och det finns en extra liten integrerad frys.

De två sovrummen är bra i sin storlek och det större av dem har utgång till balkongen. Båda sovrummen har bra förvaring i garderober. Även passagen intill sovrummen ger plats för flera garderober. Intill sovrummen finns badrum och en separat tvättstuga. För den som behöver två badrum kan tvättstugan göras om till en gäst-wc.

Den inglasade balkongen skapar ett extra rum som kan nyttjas året om med fin utsikt mot grönskan. Alla möbler och inredning kan ligga kvar även under den kallare årstiden.

Vi erbjuder personliga visningar

Är du intresserad av att få uppleva lägenheten på egen hand utanför allmän visning så erbjuder vi personliga visningar. För att boka tid så kontaktar du ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, irene@individafast.se alt 0708-55 03 11. Välkommen att boka tid för visning av den här pärlan!

Brf Farmen – org nr 716000-0209

Föreningen äger fastigheterna Minken 1-2, Järven 2, Järven 4, Räven 1, Hermelinen 1 och Grävlingen 1 i Täby kommun samt Tibble 9:2-6 och Tibble 9:16 i Täby kommun.

I fastigheterna ingår 866 st bostadsrättslägenheter med en totalyta om 74 749 kvm och lokalyta om
5  831 kvm varav 150 kvm är outhyrda och kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Fastighetsskötseln sköts av föreningens tre anställda, Eko-Miljö & Mark i Stockholm AB sköter gångar, grönområde och vinterunderhåll.

För administration av ekonomi och redovisning anlitas Aspia AB.

Föreningen har sedan 2022 nytt försäkringsbolag

Byggår för föreningen är 1965-69.

Gemensamma utrymmen

Det finns 31 st tvättstugor på olika ställen i föreningen varav 2 grovtvättstugor.
En mötes/festlokal finns att hyra för ca 40 personer. Lokalen har nyligen genomgått en renovering av kök, toaletter samt målats om och fått nytt golv. Den ska även kompletteras med nya möbler och när det är gjort så kommer föreningen lägga ut foton på deras hemsida.

4 gästlägenheter finns att hyra för långväga gäster. Tre av dessa är fullt möblerade med kök utrustade med mikro. Dessa lägenheter kostar ca 350 kr/dygn och har 4 sängplatser.

Den sista lägenheten är en 3 rums lägenhet med fullt utrustat kök, erbjuder 6 sängplatser och kostar ca 500 kr/dygn.

En hobbylokal iordningställdes under 2021 och kan användas helt gratis för föreningens medlemmar.  Här finns verktygsbord att använda för att utföra din hobby. Du kan tex låna lokalen för att måla, bygga eller mecka med din cykel. Bokning sker via ett kontaktformulär och det är upp till två veckor som lokalen kan bokas i följd.

Parkering

Brf Farmen har totalt 1 069 parkeringsplatser och av dessa parkeringsplatser är:
101 st kallgarage med motorvärmare för en månadsavgift om ca 401,50 kr.
281 st carportar med motorvärmare för en månadsavgift om ca 220 kr
40 st laddplatser för hybridbilar för en månadsavgift om ca 450 kr. Sedan tillkommer ca 1,50 kr/kWh i förbrukningskostnad.

Dessutom finns det parkeringshus för 17 motorcyklar där månadsavgiften ligger på ca 165 kr.

De vanliga parkeringsplatserna har en månadsavgift om 110 kr. Motorvärmare ingår inte i avgiften för dessa utan det kan väljas till för 33 kr extra per månad. Motorvärmaren kan fjärrstyras via Internet, mobilportal eller telefon.

Till Farmen hör också avgiftsbelagda gästparkeringsplatser som Aimo Park kontrollerar och debiterar för.

Underhåll

Relining genomfördes 2014-2016 och en stamrenovering är ej aktuell på lång tid.
Fönsterbytet färdigställdes 2018.

Planerat underhåll för 2022 enligt föreningens nyhetsbrev:

  • Renovering av tak startar under året och har den största prioriteringen. I mars 2022 så har de fått 8 st anbud men det är en komplicerad upphandling men de hoppas att starta i höst.
  • Besiktning av garage (skett under mars månad)
  • Byte av plankor på parkeringsområdet
  • Stamspolning av avloppsrör (planerad start i början av juni)
  • Ommålning av portdörrar (planeras att starta så snart vädret är varmare och stabilare)

Sophämtning

Föreningen har miljöhus placerade på innergårdarna. Där kan man slänga hushållssopor, matavfall och återvinning.

Det finns även 3 grovsoprum där man även kan slänga el-avfall.

Område

Den här föreningen har särskilt fina innergårdar som verkligen bjuder in till umgänge utomhus. Vare sig det är barnen som leker på de olika lekplatserna, lär sig cykla runt gården eller om man tillsammans med familj och vänner nyttjar den gemensamma grillplatsen och avslutar med en runda boule så finns här något för de flesta.

Ett stenkast från bostaden har du tillgång till skog och natur och Ensta skogens motionsspår ligger inte långt ifrån.

Att bo i Brf Farmen är att ha gångavstånd eller cykelavstånd till allt du kan tänkas behöva. Är det en naturpromenad som lockar, en heldag på lekplatsen med efterföljande picknick i gräset, en shoppingtur i Täby centrum med biobesök och sedan middag på en av de många olika restaurangerna eller en badutflykt till Rönningesjön, allt inom smidigt avstånd från bostaden.

Har du barn i skolåldern så ligger närmaste skolan, Byängsskolan, inom gångavstånd där man inte behöver korsa en bilväg. Även förskolor finns i närheten.

Mellan Brf Farmen (åkerbyvägen) och Brf Volten (marknadsvägen) så ligger Åkerbyparken som är ett vackert grönområde och Åkerbyleken som är en lekplats som ligger intill skolan. Vill man promenera ner till Täby Centrum så är det extra trivsamt att promenera genom grönområdet.

Välkommen till Täby Kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. En kommun som strävar efter principen halva Täby grönt.

Det moderna Täby växer och utvecklas hela tiden men kommunen är samtidigt en plats som varit omtalad sedan vikingatiden och bebodd sedan bronsåldern. Fornminnen finns utspridda över hela kommunen i en smakfull kombination av historia och framtid.

Det är många som vill bo och leva i Täby. Närheten till grönområden, skola, aktiviteter och jobb är mycket attraktivt och tilltalar en bred publik. Nästan oavsett vad du vill göra så finns alternativet i kommunen.