SLUTSÅLT
SLUTSÅLT

SJÖHUSET

Adress:­ Marinstadsvägen 3-7
Antal bostäder: 48 st
Våningsplan: 2-8
Antal rum: 2-6 rum och kök
Område: Nacka
Boyta: 50-232 m²
Garageplats: Ja
Båtplats: Ja
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Brf Sjöhuset

Projektet är slutsålt!
I den rofyllda havsviken intill Kvarnholmen ligger 48 rymliga lägenheter i ett vackert hus ritat av Thomas Sandell. Alla boende har ostörd sjöutsikt från generösa balkonger som badar i kvällssol. Dessutom erbjuds egen garageplats och båtplats. Besök gärna föreningens hemsida www.brfsjohuset.se. För mer information kontakta Iréne Hildebrandt, 08-121 506 01.

Arkitekten

Thomas Sandell vecklar ut ritningen över Sjöhusets framsida och börjar berätta om de viktigaste värdena. Han drar med fingret över taklinjen som sluttar tio meter från vänster till höger och som ger huset ett starkt eget uttryck.

– När jag arbetade med ett annat uppdrag tvärsöver sundet på Kvarnholmen tittade jag ut över Svindersviken och skissade på Sjöhuset i huvudet, berättar Thomas. Den lutande formen tar hänsyn till solens gång och den omgivande marken och berget.

Thomas Sandell är en av de allra främsta frontfigurerna för modern svensk design och arkitektur. Hans formspråk är sakligt, funktionellt, vackert, med lekfullhet i detaljerna. Med Sjöhuset har han ritat en byggnad som förhöjer en redan mycket speciell plats på ett inkännande sätt. Rikedomen av fönster och de symmetriska raderna med balkonger berättar att sjökontakten tas tillvara på fullt ut.

– Ja, den vackra sjöutsikten, ett skönt terrassliv och lägenheternas ljusflöde har varit vår viktigaste prioritet, bekräftar Thomas Sandell. Läget direkt vid vattnet är en exceptionell tillgång. Och balkongerna är snarare terrasser. De är ovanligt generösa, 240 centimeter djupa mot sjösidan och på gavlarna, och 180 centimeter på baksidan. Standard är 140 centimeter. Här kan man utan problem duka upp ett långbord för familj och vänner på midsommar.

Byggnaden är placerad och utformad så att frukost- och lunchsolen träffar baksidans balkonger, medan sjösidans terrasser badar i en mild, varm middagssol.

Bostäderna

Lägenheterna har i de flesta fall balkong och altan och stora fönster på båda sidor av huset. Det ger sol från morgon till kväll i olika väderstreck. Sjöutsikten, lägenheternas känsla av rymd och ljus och det härliga utelivet på altanen har prioriterats. Inredningarna präglas av ett övergripande lugn med sobra färgval, karaktärsfulla material av hög kvalitet, distinkta designinslag och en mycket funktionell och flexibel förvaring.

Inredningen

I Sjöhuset ligger Whyte Liljas inredningsdesigner Anna Serrander bakom lägenheternas vackra, genomarbetade interiörer. Några av de viktigaste ledorden har varit nordiskt, urbant lugn, jordnära, ärliga material, privat oas och skärgårdsliv.

Färgsättningen är lugn och sober. Ett gråpigmenterat ekgolv i enstav och förvaringen i hall och sovrum är exempel på inredningens höga kvalitet.

– Inredningen har tidlösa kvaliteter, säger Anna Serrander. Men vi har också tagit grepp och använt material som tillför ett tydligt modernt uttryck.

Badrummen har en varm, balanserad känsla. Golv och väggar har klätts med granitkeramik i kombination med gråmålat tak och övre väggparti. En effektfull elegans.

Anna Serrander nämner också specialtillverkade inslag som redskapsstången av svart krom i köket och duschväggen av räfflat glas. I köken har överskåp och underskåp lackerats i olika kulörer men ton i ton med varandra.

Köket

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum och takhöjden på cirka 280 centimeter bidrar till en påtaglig rymd. Ljuset flödar genom stora fönster med dörr ut till altanen. Överskåp och underskåp lackeras i två olika varmgrå kulörer ton i ton. Redskapsstången, blandaren och diskhon i svart krom är ett distinkt komplement. Bänkskivor och stänkskydd av portugisisk kalksten. Integrerade vitvaror från Siemens.

Golv

Genuina material av hög kvalitet är ett viktigt inslag i bostädernas interiörer. Ekgolvet i enstav har pigmenterats i en varmt grå ton och UV-oljats. Det används i alla rum utom hall och wc och badrum. Golvet har vackra ådringar, är behagligt att gå på och hållbart. Samtliga rum har golvvärme.

Bad/WC

I de sobra badrummen vilar ett lugn. Golv och väggar kläs med granitkeramik. Greppet att måla tak och väggarnas övre del i en varmt grå nyans förstärker den ombonade känslan ytterligare. Spegeln har ett hyllplan och elegant belysning i opakglas. Formgjutet tvättställ i marmorkomposit. Kommod med funktionell lådinredning i mörkgrå trämelamin. Platsbyggd duschvägg av räfflat glas. Vägghängd WC från Duravit och tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Badkar finns som tillval.

Sovrum

De rofyllda sovrummen har utgång till balkong eller altan. Förvaringen är anpassad till den fulla takhöjden. De släta, matta garderobsdörrarna är lackerade i en varmt grå färgton.  Master bedroom i de större lägenheterna har dessutom badrum en suite.

Altaner

De flesta lägenheterna har både balkong på baksidan av huset och altan på framsidan. Altanerna mot sjösidan har ett ovanligt generöst djup – 240 centimeter, att jämföra med standardmåttet 140 centimeter. Det medger utomhusmöblemang av olika slag och en social samvaro med släkt och vänner, de gånger man vill annat än att själv njuta av stillheten. Nio lägenheter har hörnaltan. Fyra lägenheter har privat takterrass. Samtliga lägenheter har sjöutsikt och kvällssol. Allt detta skapar en oinskränkt känsla av frihet i naturens närhet.

Hall och förvaring

Generös, funktionell och flexibel förvaring av hög kvalitet har en betydande roll i Sjöhuset. Förvaringsserien i sovrum och hall hänger stilmässigt ihop med lägenheternas övriga inredning. Precis som garderoberna i sovrummet är hallens skjutdörrar i full höjd och har samma färg och ytfinish. Förvaringens inredning är tillval, vilket gör att de boende själva kan skräddarsy den efter eget behov.

Gemensamhetsytor

Förutom bostäderna med en hög grad av komfort och kvalitetsmaterial så gör de omgivande lösningarna mycket för helhetsupplevelsen. I husets entréplan finns garageplatser i två våningar för samtliga boende, förråd för uppemot 100 cyklar och ett kylrum lämpligt för exempelvis matleveranser dygnet runt, även då du inte är hemma.

På taket sträcker en stor gemensam terrass ut sig. Vid bryggorna direkt framför huset erbjuds de boende egna båtplatser. En separat brygga leder ut till föreningens privata ”kallbadhus” med omklädningsrum, bastu, duschar, pentry och ett sällskapsrum.

I närheten

Sickla Köpkvarter erbjuder ett fantastiskt utbud av shopping. Här har de verkligen satsat på mångfald – det finns något för alla. Oavsett om du är intresserad av kläder, skor, inredning, elektronik, böcker, spel, sport eller husgeråd hittar du det här. Mindre specialbutiker ligger vägg i vägg med de stora etablerade kedjorna. I deras kvarter kan du också besöka ateljébutiker som inte finns någon annanstans.

Nacka Forum är ett av Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver i ca 150 butiker, caféer och restauranger. Här finner du full service, så som bank, vårdcentral, biltvätt, skomakare och kemtvätt. Det finns inte mindre än 1900 parkeringsplatser och här står du de 3 första timmarna gratis.

Barn och fritid

Det finns flera skolor i närheten bland annat Järla skola som erbjuder undervisning i åk F-6. Två närliggande högstadieskolor, Kunskapsskolan och Eklidens skola, samt att Nacka gymnasium är beläget i närheten. För mer information se www.nacka.se

Nacka erbjuder en stor mängd av fritidsaktiviteter med ett stort utbud av sporthallar, lekplatser, idrottsplatser och två stycken betongparker för skateboard, BMX och kickbike. I Sickla köpkvarter finner du även Klätterverket som erbjuder kurser, träning och tävling inom klättring.

Medley i Nacka simhall erbjuder en 25-meters bassäng med 6 banor samt undervisningsbassäng och plaskbassäng. Här anordnas det bland annat vattenträning och avkopplande motionssim med lugn musik. För mer information se medleys hemsida www.medley.se/nackasimhall

Kommunikationer

Närmaste busshållplats är Tallidsgården och ligger på ca 850 meters avstånd från området. Hållplatsen trafikeras av buss 469 som går mellan Finnberget och Nacka sjukhus via Sickla station, Nacka station och Nacka Forum. Linjen trafikeras på vardagar. Från bland annat Nacka station, Sickla station och Henriksdalsviadukten kan du byta till Saltsjöbanan.

Går man istället till Finntorp kan man ta sig till T-centralen på 16-24 minuter i rusningstrafik. Här finns även nattbuss.

Från Finntorp kommer man till slussen på ca 14 minuter.