MARBELLA – NUEVA ANDALUCIA – PUERTO BANUS

Vi samarbetar med ett mäklarföretag i Marbella.
De har varit verksamma i området länge och tillsammans
kan vi erbjuda våra kunder ett stort urval av objekt.
Vi hjälper er gärna att hitta ert drömboende – vad söker ni?
Kontakta oss för att få veta mer.
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Marbella – Nueva Andalucia

Marbella, ett paradis för svenskar. I bakgrunden av staden ser du bergskedjan Sierra Blanca som hjälper till att skapa det härliga klimatet.

Marbella är känt för sina stränder och golfbanor. Även en av Spaniens mer kända skidorter i Sierra Nevada ligger inte allt för långt bort.

Bad och strand
Barnvänliga stränder blandas med exklusiva strandklubbar.

El Pinillo Beach – en väldigt populär 2500 m lång strand,
Funny Beach – populär strandklubb för barnfamiljer som erbjuder en mängd olika aktiviteter och alternativ.
Nikki Beach – för de som gillar det lite mer lyxiga samt att man har allting samlat, ät, sola, bada och dansa. Här kan du stanna från morgon till kväll.

Kultur och aktiviteter
Är det kultur och historia som lockar så får du inte missa ”Plaza De Los Naranjos”, ett vackert spanskt torg med ett stiligt stadshus med god turistinformation. Gamla staden i Marbella får man inte heller missa med ursprungsbyggnader och kyrkor bl. a från 1600-talet.

När det kommer till golf brukar området ibland kallas för Costa del Golf då det erbjuds en mängd olika banor och klubbar t.ex. Golf Las Brisas, Aloha Golf, Magna Marbella Golf samt Naranjos Golf Club. Avgifterna ligger överlag i det högre skiktet men du erbjuds oftast fint väder, banor i hög klass och möjligheten finns ofta att hyra utrustning för den som inte har med sig sin egen bag.
La Quinta Golf & Country Club ligger i närheten med en exceptionell golfbana designad av Manuel Piñero och Antonio García Garrido med vida fairways och högt belägna utslagsplatser.  Allt för att man ska få fantastisk panorama utsikt över Marbellas berg och kustlinje. La Quintas golfbana består av totalt 27 hål uppdelat på 3 stycken 9 hålsbanor. Det finns även ett 5 stjärnigt hotell i anslutning till golfbanan som erbjuder 3 olika restauranger med inriktning så som medelhavs mat och japanskt, gym, arabiskt influerat spa och ”paddle tennis”-banor.

Du hittar även tennisbanor, gym, möjligheter till segling och cykeluthyrning.
I Malaga, ca 30 minuter ifrån Marbella med bil, kan du få möjligheten att se fotboll i världsklass.
Åker man ca 6 mil söder ut når man Gibraltar.

La Concha toppen
Lockar bergsklättring så kanske en dagstur till toppen av Sierra Blanca intresserar. Mer än 1200 m ovan Costa del Sol tornar La Concha toppen upp sig och kallar till de som är ute efter annat än lata dagar på stranden eller en golfrunda. Trots att det inte är så högt så erbjuder berget ett tufft motstånd med flera intressanta vägar även för den mer erfarne bergsvandraren.

Uteliv och shopping
Utelivet i Marbella är välkänt och tillsammans med utelivet i Puerto Banús så finns det garanterat något för alla. Med ett stort utbud av barer, discon, klubbar och pubar men även en rad återkommande ”fiestas” i området så hittar du något som passar just dig.

Är det rofyllda aktiviteter som lockar finns en mängd marknader i området. I området Las Albarizas, som ligger på gångavstång från Marbellas centrum hittar man bland annat en marknad som är värd att besökas. I Nueva Andalucia vid Centro Plaza nära Puerto Banús finns också en väldigt välbesökt marknad.

Shoppingen tar du enkelt hand om i någon av galleriorna; La Cañada, El Corte Inglés samt Marina Banús.
El Corte Inglés är Spaniens svar på NK där det ryms flera våningar med butiker som erbjuder det mesta.

La Cañada är den största shoppinggallerian längs Costa del Sol med över 150 butiker, restauranger, frisörer och en biograf. Där hittar du välkända butiker så som H&M, Sephora, Apple Store och mycket annat. Här hittar du även restauranger och bland annat matbutiken AlCampo.

Matbutiker i Marbella finns det gott om, både stora och små och du kan hitta det mesta i matväg. Dock värt att veta är att de flesta butiker har stängt på söndagar.
När hemlängtan slår till så finns matbutiker så som MiaDel som har ett brett utbud av skandinaviska produkter men även Scandi Supermarket som förutom skandinaviska produkter har ett stort sortiment av spanska varor. Båda dessa butiker ligger i Nueva Andalucia

Puerto Banus

Puerto Banús är ett exklusivt område som ursprungligen har varit en fristad för kändisar men är nu en populär hamnstad som besöks av drygt 4 milj. människor per år.

Det är nattlivet och marinan som är de största dragplåstren men här finns även nöjen så som golf, bio, shopping i lyxiga El Corte Inglés eller ”The Port”. Hamnen i Puerto Banús erbjuder stadens mest exklusiva shopping där du hittar alla välkända märkesbutiker.

Det finns många restauranger längs strandpromenaden som erbjuder stor variation som t.ex. thailändsk, argentinskt eller italienskt men även många strandnära lunchställen.

För ett rikt nattliv finns många klubbar i området och även ett casino för den som känner för att prova på lyckan.