FRIGILIANA

Individa samarbetar med 3 mäklarföretag i Nerja och Frigiliana.
Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder ett stort urval av objekt även om vi inte har alla på vår hemsida.
Vi hjälper er gärna att hitta ert drömboende – vad söker ni?
Kontakta oss gärna för mer information.
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Frigiliana – Spaniens vackraste bergsby

8 km norr om Nerja hittar du Frigiliana, en helt underbar bergsby som fått flera utmärkelser för sin skönhet.

Frigiliana är byggd längs berget och ligger ca 300m ö.h. och är nästan en labyrint av branta slingrande gator. Charmigt med kullersten och kalktvättade hus som gör dem karateristiskt vita. Man tar sig med fördel runt till fots och man ska inte undvika små mörka bakgator då de ofta leder till en bar eller restaurang.

Den historiska mittpunkten i Frigiliana är väldigt tydlig med Morisk arkitektur där man kan gå längs de smala gatorna och finna små affärer, barer och restauranger som nästan är undangömda men värda att hitta.

Husen må vara härligt vita men färger finns överallt. Färgglada växter hittar du längs gator och även på balkongerna och i fönstren.

Likt många andra kommuner i Spanien så finns det s.k. turisttåg i Frigiliana. Rutten startar och slutar nära El Ingenio och tar dig på en lugn och avslappnande rundtur av staden, ett perfekt sätt att få en bra översikt av området.

El Ingenio
El Ingenio är en magnifik byggnad från 1700-talet, ursprungligen bostad för familjen Manrique de Lara men med tiden har det blivit en sockerkvarn. Nu är det den enda aktiva fabriken som tillverkar sockerrörs honung. Fabriken använder många av de traditionella metoderna vid tillverkning.

Byggnaden går inte att missa då den är väldigt dominerande och kommer man till Frigiliana med buss så stannar den precis utanför. Det finns även en charmig liten affär som säljer keramiker i anslutning till huvudbyggnaden.

Till höger om El Ingenio finns en brant slingrande väg ner till floden ”Rio Higuerón”. Med vacker natur och tillgång till ett picknick område, komplett med grillmöjlighet, är det ett underbart promenadstråk. Dock är det ej tillåtet att elda mellan mitten av juni till mitten av oktober av säkerhetsskäl.

Maten
När man tänker Spanien och mat tänker man ofta på tapas. Detta stämmer bra överrens med Frigiliana. Att ägna sig åt s.k. Tapas trails är en populär sysselsättning. Man tar då en drink/dryck och en tapas per ställe. På så sätt får du smaka en stor variation på det lokala köket.

Restaurangerna har alla ett fantastiskt utbud av tapas och på många ställen ingår en tapas i priset på en drink. Exempel på ställen är Bajamar, Mi Cortijo och Virtudes.

Bad och utflykt
De närmaste stränderna ligger i Nerja, det tar ca 15 minuter med buss och 6-10 minuter med bil. En fin dag kan det vara en trevlig långpromenad i mestadels nedförsbacke.

En bit utanför Nerja, i Torre del Mar, finns också AquaVelis – en av de största vattenparkerna – med över 20 attraktioner som är öppen på sommarhalvåret.  Med två stora pooler, varav 1 har en vågmaskin, och en kaféteria med stor terrass så är detta ett utmärkt ställe för en dagsutflykt.
Det finns även möjlighet att hyra en solsäng samt att det finns tillgång till låsbara skåp för värdesakerna. Skulle lusten att bada plötsligt ta slut så ligger det ett shoppingcenter mitt emot.

Sport och fritid
Det finns många olika sätt att utöva någon form av sport och Frigiliana har två stora idrottsanläggningar.

Polideportivo Municipal; med en generell idrottshall, paddle tennis banor samt en konstgräsplan.

Pabellón Polideportivo Villa de Frigiliana; med inomhus fotboll, löpbanor, volleyboll, basket, handboll, gym och karatehall.

Det finns även en kommunal pool i området där det kostar ca 2€ per gång eller ca 25€/mån för en vuxen person.