SÅLD
SÅLD

VÄSTRA FINNBODAVÄGEN 11B – 7 tr

Adress:­ Västra Finnbodavägen 11B
Våningsplan: 7
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 11 500 000 kr, utgångspris
Område: Nacka – Saltsjöqvarn
Boyta: 114 m²
Månadsavgift: 6 103 kr/mån
 
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Frontläge mot vattnet

Balkong i öster

Vinterträdgård

Lägenhet i 3 väderstreck

Öppen planlösning

2 badrum

Högt upp i huset, frontläge mot Stockholms inlopp, Djurgården och Gamla stan

Hänförd och absolut överväldigad, det är precis vad du blir när du kliver in genom dörren till den här enastående fina bostaden. Utsikten mot Stockholms inlopp, i 3 olika väderstreck, är fantastisk. Likaså är lägenheten. Här bor du i Saltsjöqvarns populäraste förening som erbjuder varmgarage, takterrasser, gym, festlokal och övernattningslägenhet.

Har du längtat efter ett rogivande boende och en känsla av att bo i en enplansvilla omringad av vatten var du än befinner dig i bostaden, då har du verkligen kommit rätt. Här kan du njuta av solen från tidig morgon fram till solnedgång. Tystnad, lugn och ro och en häpnadsväckande utsikt. Det är vad du får när du bor här.

Endast en ägare som köpte en riktig pärla och har tagit väl om hand om bostaden sedan dess. Det är sällan de med den här utsikten och planlösning kommer till salu. Vardagsrum och kök omges av stora fönsterpartier. Sovrummen är placerade i öster och ligger i lugnt läge med utsikt mot inloppet. Master bedroom, en-suite, har utgång till en balkong. Mycket rogivande.

Här bor du högt upp i huset omgiven av den vackra utsikten mot Gamla stan, Djurgården och Waldemarsudde. För dig som älskar naturen och vill bo avskilt men ändå ha tillgång till mycket bra kommunikationer runt knuten är det här den perfekta platsen. Båten tar dig, med SL-kortet, till Nybrokajen på dryga 10 minuter.

Saltsjöqvarn ger dig alla förutsättningar för en god livskvalitet, en liten stadsdel som kommit att bli mer och mer populär. Många som flyttat hit uttrycker ofta att de skulle gjort det för flera år sedan om de bara hade förstått alla dess kvaliteter som Saltsjöqvarn erbjuder. Gemensamt har de som bor här kärleken till vattnet och närheten till Stockholm. Framförallt är vyn helt fantastisk. Ta hissen ned till kajen och där går båten som tar dig till Nybrokajen, Djurgården och Nacka strand mm. Du promenerar till söder på ca 20 minuter. Längs kajen finns vackra promenadstråk och den pampiga kulturminnesmärkta kvarnbyggnaden som nu är ett lyxhotell med spa, restaurang och gym.

Att bo i Saltsjöqvarn är att välja lugnet för att ta dig till pulsen när andan faller på. Få områden har blivit så lyckade och trivsamma som detta.

Designat kök från Poggenpohl

För den som tycker om att ha släkt och vänner på besök erbjuder köket gott om plats. I dag finns plats för matbord med utrymme för 8-10 personer. Köket är specialdesignat från Poggenpohl med högblanka luckor i en varm vaniljfärgad ton. Vitvarorna är integrerade och det erbjuds gott om förvaringsmöjligheter. Extra trivsamt med köksö med bänk yta och plats för två barstolar.

Vinterträdgård

Det sägs att det här är den mest populära platsen när man vill sitta och njuta av den vackra utsikten. Om du vill vara lite för dig själv går det att skjuta igen glasdörren och då få egen tid i lugn och ro, om ni är flera i familjen. Vinterträdgården har klinker på golvet och öppningsbara fönster. När det är fint väder och du vill öppna ett fönster blir vinterträdgården som en inglasad balkong, i lä. För den som tycker om blommor så är det här en plats som de tycker mycket om.

Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier

Här finns plats för stora soffor och fåtöljer med en utsikt som trollbinder. När de stora kryssningsbåtarna passerar upplevs det som om du kan ta på båtarna. Lägenheten är belägen precis vid kajkanten, med fri utsikt.

Gäster som kommer på besök brukar bli så hänförda av utsikten att det kan vara svårt att hålla samtalen vid liv. ”Tänk att man kan bo så här bra?” sägs vara en vanlig kommentar.

Sovrum i öster

Här erbjuds riktig sov komfort då båda sovrummen ligger i öster med utsikt mot Stockholms inlopp. Högt upp, ingen insyn. Master bedroom har även utgång till balkong, egen klädkammare med fönster och ingång till det mindre badrummet som är utrustad med dusch.

Lägenhetens två badrum har omsorgsfullt vald inredning.  Det mindre badrummet nås även från hallen, vilket är praktiskt när gäster kommer på besök. Det större badrummet har bubbelbadkar och vackert kakel i en ljusgrön nyans, stor infälld spegel och tvättmaskin och torktumlare bakom draperi.

Förvaring är viktigt för många

Den rymliga hallen ger bra med plats för favoritmöblerna. På vardera sida av en liten passage, intill det mindre badrummet, finns garderober bakom skjutdörrar med spegelglas. Förutom badrummen och hallen som har klinker på golv har övriga bostaden ekparkett som tål att slipas tre gånger.

För den som söker en särskilt vacker bostad i högt läge, utsikt över vattnet, närhet till naturen, då är den här perfekt. Att jobba hemma är en lyx. Här är miljön perfekt för både arbetsglädje och arbetsro. Njut av det aktiva båtlivet året om. Som sagt, en bostad som erbjuder något alldeles extra.

Personliga visningar

Vi erbjuder personliga visningar. Du får en egen tid och kan uppleva och njuta av bostaden i lugn och ro på egen hand. Kontakta gärna ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt för att boka tid. Tel 0708-55 03 11 alt irene@individafast.se

Välkommen till Saltsjöqvarn

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Det är en underbar utsikt. Om du kommer med båten från stan är det bara en kort promenad längs kajen innan du kommer hem.

Sturebadet och lyxhotell intill

Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. De erbjuder gratis Wi-Fi och rum med platt-TV och kabelkanaler. Som gäst har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé.

Brf Hamninloppet

Föreningen består av 108 lägenheter, fördelade på tre huskroppar: Västra Finnbodavägen 11A (hus 3), Västra Finnbodavägen 11B (hus 4) och Östra Finnbodavägen 15 (hus 5). Fastighetsbeteckning: Sicklaön 37:55

Garage i huset
Föreningen har varmgarage i huset med totalt 91 platser som du når via hissen från lägenhetens våningsplan. Kostnad 750 kr/månad. Du ansöker om plats i samband med att kontraktet skrivs. Det finns även 6 st parkeringsplatser för gäster (ingen avgift). I garaget finns även el- laddningsplatser, MC- platser och möjlighet att hyra plats i tempererat däckförråd. Det finns även flera cykelrum.

Gästlägenhet och festlokal
En uppskattad festlokal om ca 100 kvm med tillhörande uteplats för stora sällskap finns i föreningen. Den är utrustad med stort kök och all tänkbar utrustning och porslin, bord och stolar med plats för upp till 50 personer. Här erbjuds en underbar utsikt mot vattnet. I lokalen finns även en projektor med duk där de planerar att erbjuda film/sport kvällar för medlemmarna. Om någon av gästerna önskar sova kvar finns en gästlägenhet att hyra. Gästlägenheten är utrustad för 2-4 personer och ligger fint belägen i huset med sjöutsikt.

Takterrasser, bastu och modernt gym
Föreningen erbjuder de boende ett kostnadsfritt stort utbud av service. En väl utrustad gymlokal av hög kvalitet med träningscyklar välplacerade vid fönster med utsikt över Waldemarsudde. Gymmet är öppet dygnet runt hela året. Intill gymmet finns dubbla omklädningsrum med duschar och en gemensam bastu.

Till föreningen hör två takterrasser med milsvid utsikt horisonten runt. Ett underbart tillfälle att fånga soliga sommardagar, grilla och fira in det nya året på nyårsafton.

Tvättstuga
I föreningen finns två tvättstugor med tvättmaskin, grovtvätt, torktumlare och mangel.

Pub Maritime
Några fredagar per termin anordnar föreningens Pub Maritime en gemensam tillställning med enklare mat och dryck till självkostnadspris. Puben håller till i föreningens stora gemensamhetslokal, Sjösalen, med stor tillhörande terrass med utsikt mot Stockholms inlopp. Ett bra tillfälle att lära känna sina grannar.

Snickarrum
Under 2014 har ett mindre snickarrum iordningställts för Hamninloppets medlemmar.

Hjärtstartare
Föreningen har tre hjärtstartare som är belägen varje hus på entréplaner

Kajakplatser
Föreningen har ett ställ i garaget med plats för 8 kajaker till medlemmarnas förfogande.