SÅLD
SÅLD

SJÖKVARNSBACKEN 4

Adress:­ Sjökvarnsbacken 4
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 6 995 000 kr
Område: Nacka – Saltsjöqvarn
Boyta: 98 m²
Månadsavgift: 4 893 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Rymliga sällskapsytor

Inglasad balkong

Badrum och gäst-wc

Nymålade väggar

Särskilt bra planlösning

Genomgående mycket gott skick

Välkommen till Sjökvarnsbacken 4!

Belägen i populära Saltsjöqvarn ligger den här rymliga 3:an om 98 kvm. Den här fina lägenheten passar många, både den växande familjen som letar efter en bostad där de kan bo länge eller familjen som kanske växlar ner i storlek och letar efter ett bekvämt boende där man enkelt kan stänga dörren och resa iväg.

Sedan huset byggdes 2007 har det varit endast en ägare som tagit hand om lägenheten med stor omsorg och kärlek. Den har rymliga sällskapsytor med två riktigt bra sovrum, badrum och gäst-wc, generöst med förvaring och inglasad balkong. Lägenheten är i mycket gott skick. För ett år sedan målades den om med dekorativa fondfärger och delar av tak i vitt och balkongen inreddes med ett vackert klinkergolv i ljusgrå nyans. Även köket har fått ett lyft genom byte av spis, bänkskiva, infälld diskho och armatur och belysning. I badrummet är det dessutom ny tvättmaskin och torktumlare sedan 2020.

När du kliver in i bostaden så möts du av en hall med gott om förvaring i 3 rymliga skjutdörrsgarderober med spegelglas och en rymlig klädkammare. Från hallen når du även en gäst-wc med vita helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv.

Fortsätter du rakt fram finner du master bedroom med stor klädkammare och det stora badrummet intill. Master bedroom har plats för dubbelsäng och sängbord på vardera sida. Fondväggen som är målad i en varm gul nyans skänker värme till rummet. För den som önskar så finns även plats för ytterligare förvaring om så skulle behövas.

Badrummet är även det rymligt. Helkaklat i vitt med mörkgrått klinkergolv. Duschen har vikbara väggar i klarglas. Spotlights i taket, infälld spegel i nisch ovan tvättställ med dekorativ glashylla. Tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk med förvaring i överskåp. Vägghängt porslin och komfortvärme i golv gör det extra bekvämt.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning

Smakfullt kök i vitt med släta luckor, kaklat stänkskydd och svart bänkskiva i laminat. De vita vitvarorna är från Electrolux och är inbyggda. Köket har en liten köksö med bänkskiva i carrara marmor som ger både extra bänk yta och förvaring i underskåp. Här finns plats för stort matbord om man är många i familjen eller får vänner på besök. Extra trevligt med utgång till den inglasade balkongen i västerläge.

Vardagsrummet är rymligt i sin storlek och har bra med möblerbara väggar.

Känslan i bostaden är väldigt eklektisk och konstnärlig tack vare de starka accentfärgerna på vissa av lägenhetens väggar. De varma nyanserna av gult och orange lyfter fram de konstverk och bilder som sitter på väggarna på ett väldigt smakfullt sätt. Genomgående ekparkett i bostaden hjälper till att skapa den varma känslan som infinner sig direkt när man kliver in. Tack vare att lägenheten ligger i gavel har man fönster i två väderstreck och detta gör lägenheten ljus året om. Väggen från vardagsrummet intill hallen, dekorerad med spegel, är ca 2,1m hög vilket gör hallen ljusare.

Från vardagsrummet når du lägenhetens andra sovrum. Även i detta sovrum finns det möjlighet för dubbelsäng med sängbord på vardera sida. För den som önskar extra förvaring finns möjlighet till att installera garderober längs kortsidan.

När du blickar ut från bostaden så är den gamla kvarnbyggnaden det första du lägger märke till. Den vackra sekelskiftes fasaden med sin unika form och dekorativa detaljer på gårdsplanen är verkligen något utöver det vanliga. I den gamla kvarnbyggnaden finns förutom lägenheter även Hotel Marina Tower och Sturebadet spa. För hotellets grannar finns lite härliga erbjudanden att nyttja för den som önskar.

För visst låter det härligt att kunna njuta av en hotellfrukost en avkopplande söndagsmorgon på bara någon minuts promenadavstånd från bostaden? Du kan enkelt ta dig ned till kajen med hissen om du vill besöka hotellet eller ta SL-båten in till stan.

Föreningen erbjuder medlemmarna en övernattningslägenhet, bastu/relaxrum samt tvättstuga som kan disponeras/hyras i form av en gemensamhetsanläggning, förlagd i Sjökvarnsbacken 10.

Personliga visningar

Vi erbjuder personliga visningar innan allmän visning för dig som vill komma på egen hand och titta. Kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt. 0708-55 03 11, för att boka tid.

Välkommen till Saltsjöqvarn

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framför allt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Det är en underbar utsikt. Om du kommer med båten från stan är det bara en kort promenad längs kajen innan du kommer hem.

Föreningen har garage, bastu med relaxavdelning och gästlägenhet. Garage finns i föreningen och det finns en plats per lägenhet. Här finns även plats för besökande. Till lägenheten hör även ett förråd.

Information om Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn

Fastigheten byggdes 2007 och består av 2 flerbostadshus (Sjökvarnsbacken 4 och 6). Föreningen består av 65 lägenheter med bostadsrätt och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och i försäkringen ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2070.

Inga större underhåll är planerade de kommande åren. Utfört underhåll 2021, brandskydd besiktning. Planerat underhåll 2022, se årsredovisning 2021.

Medel reserveras årligen till det planerade underhållet, se årsredovisning.

Föreningens ekonomi

Lån/m² bostadsrättsyta, 9 683 kr

Styrelsen har omförhandlat två av lånen med Swedbank. Ett av dessa lån har bundits till betydligt lägre ränta än tidigare, och det andra lånet har budgeterats med en relativt låg ränta baserat på det indikativa räntebeskedet från banken i fråga. En besparing på ca 150 tkr / år under kommande två åren tros vara möjlig.

Årsavgiften 2022 förblir oförändrad. Budgeten medger ett negativt resultat för 2022, men ska ställas i relation till likviditeten för avsättningen till föreningens yttre fond.

År 2022:s budget bättras på rejält mot föregående års budgeterade resultat med hjälp av räntekostnadssänkningen. Det likviditetsmässiga resultatet (återläggning av Avskrivningar) är ändå positivt, ca 1,1 mkr, och tillsammans med nuvarande likviditet (ca 2,1 mkr) utgör det en god betalningsberedskap framåt.

För mer information se föreningens Årsredovisning.

Garage

Föreningen disponerar 65 st garageplatser i garaget Utsikten som ligger beläget rakt under föreningen med infart via tunneln. Uthyrning, administration, drift och skötsel av garaget sköts av Aimo Park (f.d. Q-Park). Fler ladd platser i garaget Samfälligheten, SQSF, som föreningen är andelsägare i har utökat antalet ladd platser i garaget till totalt 25 st. För dig som boende i föreningen är du garanterad en plats.

Sturebadet och lyxhotell intill

Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. De erbjuder gratis Wi-Fi och rum med platt-TV och kabelkanaler. Som gäst har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé.