SÅLD
SÅLD

SALTSJÖQVARNS KAJ 5, 2 tr

Adress:­ Saltsjöqvarns kaj 5
Våningsplan: 2 tr, hiss finns
Antal rum: 2 rum och kök
Pris: 3 800 000 kr
Område: Nacka
Boyta: 60 m²
Månadsavgift: 3 442 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till Saltsjöqvarns kaj 5, 2 tr

Att kunna sitta i soffan och njuta av båtarna som passerar och samtidigt blicka ut över Djurgården och Gamla stan är något alldeles extra. Precis vid kajkanten finner du den här välplanerade tvåan i populära Saltsjöqvarn. Känslan när du sitter i vardagsrummet är att nu nästan kan ta på båtarna som passerar. Läget är unikt och måste upplevas på plats! Vi erbjuder personliga visningar innan allmän visning. Vänligen kontakta Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka tid.

Kök och vardagsrum i öppen planlösning

Alla ytor är välplanerade med gott om väggar för möblering. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att lägenheten känns lite större än vad den är.

Den vackra fönstersättningen i vardagsrum med fransk balkong ger en underbar utsikt mot Gamla stan och Djurgården. Det sägs att just solnedgångarna är magiska och beroendeframkallande.

Kök i vinkel med släta vita luckor och generöst med skåp och lådor för förvaring. Köket är utrustat med delad kyl och frys, keramik häll, varmluftsugn samt diskmaskin. Spotlights under överskåpen skänker behagligt ljus över bänkskivan i genuin ek. Mycket smakfullt med flyttbar köksö med förvaring.

Sovrum med utgång till balkong

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord på båda sidor. Här finns även plats för extra förvaring om så önskas. Från sovrummet når man balkongen som vetter mot innergården. Här kan man avnjuta frukost och lunch i förmiddagssolen.

Stort badrum med komfortvärme i golv

Badrummet är rymligt och har en färgsättning i vitt och grått, med inslag av ek. Här finns alla bekvämligheter som komfortvärme i golv, tvättmaskin, torktumlare, handdukshängare med värme och spotlights i tak. Smakfull dusch med vikbara glasväggar.

Möblerbar hall & klädkammare

Lägenheten har en delvis möblerbar hall med bra förvaring i garderober. Det finns även en stor klädkammare intill som ger ytterligare bra förvaring. Det första man möts av när man kliver in i bostaden är det vackra ljusinsläppet från det stora fönsterpartiet i vardagsrummet.

Du bor vid kajkanten

Endast ett fåtal 2:or som är placerade så här nära kajen med den fina utsikten över inloppet, Stockholm och Gamla Stan. Att sedan kunna ta hissen ned till kajen och båten som avgår direkt utanför dörren in till stan är ett härligt sätt att pendla. Kvällarna bjuder på vackra solnedgångar då hela Stockholm är upplyst. En hänförande utsikt som trollbinder.

Vi erbjuder även personliga visningar om du ej kan närvara på söndagsvisning.
Vänligen kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11.

 

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill
Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. Som gäst på hotellet har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Hotellet har även en populär uteservering intill hotellet och loungedel på bryggan med full servering och glasskiosk. Som granne till hotellet kan de boende i området ta del av viss rabatt.

Danviks hälsoforum
Beläget på Hästholmsvägen 32, i början av området ligger Danviks hälsoforum. En ljus och fräsch träningsanläggning. Tack vare stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp. Ett extra plus är att gymmets medlemmar har tillgång till anläggningen dygnet runt.

Här erbjuds ett komplett gym med styrketräning och gruppträning. De erbjuder förutom detta proffshjälp i form av personlig träning, kostrådgivning, rehab-träning, testprofiler samt föreläsningar. I samma hus finns även Sickla Hälsocenter Vårdcentral.

Kommunikationer

Längs kajen kan du både cykla och promenera in till stan. Om du drömmer om att pendla till jobbet med båt är det här en perfekt plats att bo på. Ända sen april 2013 tar Sjövägen, som trafikeras av SL, dig till Nybroplan på bara några minuter, året om. Från och med i år har Sjövägen utökat sin trafik och har närmare 30 avgångar per dag.

Buss 53 går från hållplatsen, Saltsjöqvarn, precis utanför dörren och stannar vid Slussen och fortsätter in till stan. Saltsjöbanan och alla Nacka/Värmdö bussar har sin hållplats, Henriksdal, några minuters gångväg från bostaden.

Brf Västra Saltsjön

Org. nr. 769601-8717
Fastighetsbeteckning – Sicklaön 37:59, Nacka kommun.
Adress: Saltsjöqvarns kaj 5-7

Föreningen består av 38 bostadsrätter på totalt 3 294 kvm. Fastigheten är byggd av NCC och inflyttning skedde i januari 2006.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Avtal är tecknat med Fastum (UBC) för den ekonomiska förvaltningen och med MFS Fastighetsservice avseende teknisk förvaltning. Med ComHem finns avtal för kabel-tv samt med Ownit för fibernät.

Föreningen erbjuder en tvättstuga i anslutning till gemensamhetslokalen. Här finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 kallmangel. Tvättstugan bokas via manuella bokningssystem.

Gemensamma utrymmen

Till föreningen hör en uppskattad gemensamhetslokal. Den är utrustad med komplett kök och all tänkbar utrustning och porslin, bord och stolar med plats för upp till 20-30 personer. I lokalen finns också ett uppskattat pingisbord. Från lokalen har man viss utsikt mot vattnet.

Bastun har plats för ca 6 personer med två till hörande duschar som ligger i anslutning. Bokning sker via en kalender i tvättstugan. Det är kostnadsfritt att använda både gemensamhetslokalen och bastun. En trevlig förening som vill bidra till god stämning i ett modernt boende där även gäster känner sig välkomna och kan njuta av allt det vackra.

Ekonomi – Årsavgifter

Styrelsen beslutade att sänka medlemmarnas avgifter med 10% från och med 1 januari 2017.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret 2017

  • Brandskyddet i föreningens fastighet har förbättrats genom byte av rökdetektorer i samtliga lägenheter samt genom installation av brandsläckare i trapphusen.
  • Mätning av radon i lägenheterna enligt Nacka Kommuns och Boverkets anvisningar påbörjades mot slutet av året och avslutades under första kvartalet 2017.
  • Styrelsen har säkrat att föreningens elleverantör endast levererar grön el. I föreningens fall 100% vattenkraft.
  • Möte har hållits med Nacka kommuns energirådgivare som har resulterat i en rapport med förslag på framtida möjliga energibesparingar.
  • Möte har hållits med Fortum för att gå igenom föreningens val av avtalsform och användningen av fjärrvärme. Mötet med Fortum resulterade i att föreningen har tecknat ett 2-års avtal med Fortum om ett pilotförsök för intelligent styrning av lägenhetsklimat.
  • Planering för laddplatser i garaget fortsätter med avsikt att de första installationerna utförs under första delen av 2018.
  • Föreningens ekonomi har varit god under 2017 med ett stort överskott i rörelsen. Detta har resulterat i ett starkt positivt kassaflöde och amorteringar väsentligt mer än underhållsbehovet.

För mer information se Årsredovisning 2017.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Församling: Nacka
Område: Saltsjöqvarn
Boarea: 60 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 2 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 1033 (1203)
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2005
Fönster: 3-glas
Balkong: Fransk balkong + balkong mot innergården
Förråd: Ja
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)