Såld
Såld

SALTSJÖQVARNS KAJ 3

Adress:­ Saltsjöqvarns kaj 3
Våningsplan: entréplan, hiss
Antal rum: 1,5 rum och kök
Pris: 3 400 000 kr
Område: Nacka
Boyta: 60 m²
Månadsavgift: 3 413 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till Saltsjöqvarns kaj 3

Lever du som singel eller särbo och önskar ha ett boende med karaktär? Drömmer du om att bo med magisk utsikt nära stan? Här får du det bästa av två världar, ett stenkast från vattnet endast 5 minuter från söder. Ta båten som går precis utanför in till stan på SL-kortet året runt, det tar bara ca 15 minuter.

Öppna balkongdörren från köket och kliv rakt ut på kajen. Njut av den härliga eftermiddags- och kvällssolen samtidigt som du ser båtarna passera utanför. Det här är verkligen ett boende utöver det vanliga.

Panoramavy mot vattnet via stora fönsterpartier i gavel

Sällskapsytorna i den här lägenheten består av vardagsrum, matplats och kök i delvis öppen planlösning. Köket skiljs från matplats och vardagsrum via några trappstegs nivåskillnad.

Det u-formade köket är utrustat med över- och underskåp i ek med grå bänkskiva, rostfria vitvaror, och stänkskydd av kakel. Mycket smakfullt inrett med induktionshäll och integrerad diskmaskin. Bra öppningsbart fönster med utsikt mot vattnet och Kaknästornet.

Från köket finns en balkongdörr som tar dig ut till kajen. Ta med dig frukosten ut på kajen eller njut av en eftermiddagsfika i solen.

Några trappsteg leder dig upp till matplats och vardagsrum som förgylls av värme i golvet genom nedsänkta radiatorer. De stora fönsterpartierna i gavel är inget annat än magiska. Ett underbart västerläge ger eftermiddags- och kvällssol. Njut av att se det aktiva båtlivet och se årstiderna skifta framför fönstren.

Sovalkov och loft skapar möjligheter för variation

Tack vare lägenhetens generösa takhöjd har man kunnat skapa ett loft med en sovalkov under. Specialgjorda dragspelsjalusi gör att man enkelt kan skärma av alkoven och samtidigt mörklägga helt och skapa en privat sfär. I sovalkoven får man plats med en dubbelsäng. Uppe på loftet kan man även där ha sin sovplats och samtidigt njuta av den vackra vyn via de högt sittande fönstren.

Rymligt badrum med dusch

Från hallen når du ett rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. Nuvarande ägare har rustat upp badrummet med ett nytt tvättställ med kommod och ny blandare. Det vägghängda porslinet skapar en inkaklad avlastningshylla under stor infälld spegel samt att det finns plats för förvaring i överskåp i ek.

Dusch med vikbar vägg i klarglas, tvättmaskin och torktumlare i pelare. Extra praktiskt med komfortvärme i golv, handdukshängare, spotlights och öppningsbart vädringsfönster.

Välkomnande entré med bra förvaring

När du kliver in i bostaden möts du av det underbara ljuset som strömmar in från de stora fönsterpartierna i vardagsrummet.

Vackert klinkergolv i portugisisk kalksten möter den genomgående parketten. Bra förvaring i hallen i form av garderob som man även kan utöka. En praktisk klädkammare intill hallen för extra förvaring. Till lägenheten hör även ett förråd.

För den som har bil så finns det garage i anslutning till fastigheten där det i dagsläget inte finns någon kö.

Personlig visning

Den här lägenheten måste upplevas på plats. Med sitt vackra läge och unika planlösning är det något alldeles extra. Det finns endast en handfull ettor av det här slaget med enastående utsikt i området. Vi erbjuder personliga visningar som komplement till allmänna visningar. Kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka en egen tid.

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill
Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. Som gäst på hotellet har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Hotellet har även en populär uteservering intill hotellet och loungedel på bryggan med full servering och glasskiosk. Som granne till hotellet kan de boende i området ta del av viss rabatt.

Danviks hälsoforum
Beläget på Hästholmsvägen 32, i början av området ligger Danviks hälsoforum. En ljus och fräsch träningsanläggning. Tack vare stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp. Ett extra plus är att gymmets medlemmar har tillgång till anläggningen dygnet runt.

Här erbjuds ett komplett gym med styrketräning och gruppträning. De erbjuder förutom detta proffshjälp i form av personlig träning, kostrådgivning, rehab-träning, testprofiler samt föreläsningar. I samma hus finns även Sickla Hälsocenter Vårdcentral.

Kommunikationer

Längs kajen kan du både cykla och promenera in till stan. Om du drömmer om att pendla till jobbet med båt är det här en perfekt plats att bo på. Ända sen april 2013 tar Sjövägen, som trafikeras av SL, dig till Nybroplan på bara några minuter, året om. Från och med i år har Sjövägen utökat sin trafik och har närmare 30 avgångar per dag.

Buss 53 går från hållplatsen, Saltsjöqvarn, precis utanför dörren och stannar vid Slussen och fortsätter in till stan. Saltsjöbanan och alla Nacka/Värmdö bussar har sin hållplats, Henriksdal, några minuters gångväg från bostaden. Under tiden som Saltsjöbanan ligger nere finns flera ersättningsbussar, bland annat 26C som på morgnarna tar dig till direkt till centralen från Henriksdal.

Brf Östra Saltsjön

Org. nr: 769602-1653

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:58. Fastigheten är fullvärdesföräkrad inkl. bostadsrättstillägg hos Trygg Hansa.

Föreningen består av 35 bostadsrätter fördelade på två bostadshus med byggår 2004, varav det ena består av 4 radhus.

Föreningens styrelse har som policy beträffande ekonomin att utnyttja det låga ränteläget och göra regelbundna amorteringar, ca 500 000 kr/år. Under 2016 skedde inga amorteringar pga lånens löptider men de amorterade istället 1 000 000 kr i början av 2017. Föreningens totala låneskuld uppgår idag till 25,8 mkr.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Arcada AB och den tekniska förvaltningen sköts av Renad Förvaltning AB.

Under året har följande underhåll skett:

  • Nya tvättmaskiner har installerats
  • Samtliga brandvarnare har bytts ut
  • Korridoren i källaren under radhusen har målats
  • Underhållsplanen är uppdaterad
  • Vattenbesparande munstycken för dusch och kranar har installerats
  • Nacka Energi har bytt föreningens elmätare
  • Bastuaggregat, duschslangar och duschmunstycken har bytts ut i föreningslokalen
  • Fasaden har inspekterats och fotograferats
  • Två mindre skador på fasaden har lagats

De vattenbesparande åtgärderna föreningen tagit har sänkt vattenförbrukningen med ca 12% vilket innebär att investeringen betalade sig på ca 6 månader.
De nya tvättmaskinerna har sänkt kallvattenförbrukningen med ca 37% och varmvattenförbrukningen med ca 17%.

För mer information, se ÅR 2017.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Församling: Nacka
Område: Saltsjöqvarn
Boarea: 60 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 1,5 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 1111 (1001)
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2004
Fönster: 3-glas
Förråd: Förråd
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
EKONOMI
Avgift: 3 415 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV och bredband
Andelstal, förening: 1,7295
Andelstal, ägande: 1,7295
DRIFTKOSTNADER
El: 160 kr/mån
Försäkring: 179 kr/mån (inkl drulle-försäkring)
Totalt: 339 kr/mån
Kommentar: