SÅLD INNAN VISNING
SÅLD INNAN VISNING

BAGERIBACKEN 8, 6 tr

Adress:­ Bageribacken 8
Våningsplan: 6 tr, hiss
Antal rum: 2 rum och kök
Pris: 3 600 000 kr
Område: Nacka
Boyta: 55 m²
Månadsavgift: 2 992 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till den här fina 2:an i populära Saltsjöqvarn

Med stor omsorg har nuvarande ägare tagit hand om bostaden. Den är i gott skick och har endast haft en ägare och använts som en övernattningsbostad. Lägenheten upplevs varm och inbjudande när du stiger in genom dörren. Den är perfekt planerad och har dessutom balkong i eftertraktat sydväst läge. Här kan du se Gamla Stan och Stockholms inlopp mellan huskropparna.

I Saltsjöqvarn har du verkligen livskvalitet. Njut av vackra promenadstråk längs kajen, en avkopplande eftermiddag på Sturebadet SPA eller en stämningsfull middag på Elite Hotell. Allt inom nära avstånd från lägenheten. Inom gångavstånd finns även flera olika möjligheter för kollektivtrafik att välja bland. SLs pendelbåt avgår från Saltsjöqvarns kaj och trafikerar Nybrokajen (tar ca 15 minuter), Djurgården och Nacka Strand för att nämna några. Linje 53 finns runt hörnet och tar dig till Södermalm, Tegelbacken och vidare mot Kungsholmen. Närheten till Värmdövägen och hållplats Henriksdal gör att du har möjlighet ta dig till Slussen på ca 5 min samt Saltsjöbanan mot Saltsjöbaden och Solsidan.

Separat kök och vardagsrum

Lägenheten har rymliga sällskapsytor med gott om möblerbara väggar så att du enkelt kan få rum med favoritmöblerna. Vardagsrummet har fönsterbänkar i kalksten och den genomgående ekparketten är i gott skick. Från soffan kan du njuta av att blicka ut mot Gamla Stan. Något alldeles extra är känslan av att se kryssningsfartygens skorstenar ljudlöst passera mellan husen.

Från vardagsrummet nås balkongen som har ett fritt och trivsamt läge. Tack vare att balkongen är belägen i det mycket eftertraktade sydvästläget, blir det en naturlig plats för avkoppling under varma kvällar. Njut av en lunch i solen eller se solen gå ned mellan husen. Från balkongen kan du även få en glimt av Stockholms inlopp och Solliden på Skansen

Köket är separat och för den som önskar en öppen planlösning är väggen enkel att ta ned. Vinkelköket erbjuder bra arbetsytor. Det är generöst med förvaring i över- och underskåp där luckorna är i fint skick i en varm nyans. Extra bekvämt med ugn i arbetshöjd intill ett högskåp.

I köket finns utrymme för matbord med plats för 4-6 personer. Från matplatsen blickar du ut över balkongen.

Master bedroom med gott om förvaring

Lägenhetens sovrum är rymligt i sin storlek och här får du plats med en dubbelsäng och sängbord på vardera sidan. Gott om förvaring i garderober längs ena väggen. För den som föredrar att jobba hemma är sovrummet en bra plats. Idag är det möblerat med skrivbord intill fönster.

Badrum komfortvärme i golv

Badrummet är generöst i sin storlek med vitt kakel och klinkergolv i en grå nyans. Extra bekvämt med komfortvärme i golv och handdukshängare med värme. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare i pelare. Allt i gott skick.

Välkomnande entré med extra förvaring i walk-in closet

När du kliver in i bostaden möts du av en ombonad och harmonisk känsla. Bra utrymme för upphängning av kläder och skoförvaring. Golvet i hallen är klätt med klinker i en svart nyans. Till vänster om entrén finns en rymlig walk-in closet inredd med parkettgolv.

Garage och gästparkering

Till föreningen hör ett garage. I samband med att kontrakt skrivs kan man ställa sig i kö för att få plats där. Det finns även ett stort garage med infart i tunneln på vägen ned mot kajen. Där brukar det finnas möjlighet att hyra lediga platser av andra bostadsrättsföreningar i mån av plats till en kostnad om 1 000 kr/mån. I det garaget finns även plats för gäster om det skulle vara fullt på parkeringen på Mannagrynstorget. Det stora garaget nås enkelt via hiss från Mannagrynstorget.

Personlig visning

Den här lägenheten är en riktig pärla. Vi erbjuder gärna personliga visningar om du föredrar att se lägenheten i lugn och ro på egen hand. Kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka en tid!

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill

Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. De erbjuder gratis Wi-Fi och rum med platt-TV och kabelkanaler. Som gäst har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé.

Brf Saltsjöqvarn 1

Org. nr. 769602-1646

Fastighetsbeteckning – Sicklaön 37:28, Nacka kommun.

Fastigheten byggdes 1999-2001 och består av 4 flerbostadshus. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter 172 lägenheter med bostadsrätt och lokaler (butik, kontor, café och frisör). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Protector Försäkring Sverige och i denna ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt en ansvarsförsäkring för styrelsen.

Till föreningen hör även en gästlägenhet och föreningslokal.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret
Föreningen har bytt styrsystem och hissmotor i den lilla hissen, Hästholmsvägen 33.

Fasaden har omputsats på penthouse i Bageribacken 8 pga vattenskada.

Ny energideklaration och OVK besiktning utförd.

Föreningens nyckeltal 2019

Lån/kvm bostadsrättsyta: 8 052 kr

Elkostnad/kvm totalyta: 29 kr

Värmekostnad/kvm totalyta: 102 kr

Vattenkostnad/kvm totalyta: 39 kr

För mer information se ÅR 2019

Garage under bostadshusen – praktiskt och enkelt

Föreningen disponerar över 130 st p-platser i varmgarage och finns att hyra för 900 kr/mån, 1 200 kr + el för en elbilsplats. Till garaget är det separat kö och man ansöker om garageplats då kontraktet skrivs. Även bildäcksförvaring finns att hyra.

Gästparkeringsutrymmen både på gata och i garage med låg avgift. Får man inte tillgång till en garageplats omgående så går det bra att kontakta Carpark som hyr ut platser i två garage i området.

För att bevara den rena och lugna miljön i området så har man lagt den mesta biltrafiken under jord. En tunnel leder biltrafiken genom Saltsjöqvarn och ut på kajen eller in till något av de två parkeringsgaragen. Även tyngre transporter och avfallshantering sker under jord allt för att området ska erbjuda en lugn och relativt bilfri miljö. Från garaget går ett flertal hissar upp i området, så det är alltid nära till just din ytterdörr.

Pendla med buss, båt eller tåg

I den övre delen av Saltsjöqvarn stannar bussen på hållplats Saltsjöqvarn intill Mannagrynstorget som bland annat tar dig till Slussen och Centralen. Hållplatsen Henriksdal ligger på promenadavstånd och den trafikeras av flertal bussar och Saltsjöbanan.

Ta hissen ned från Mannagrynstorget ner till kajen och ta båten med SL-kortet in till stan, året runt. Längs kajen kan du även både cykla och promenera till Södermalm.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Församling: Nacka
Område: Saltsjöqvarn
Boarea: 55 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 2 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 4102/1602
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 1999-2001
Fönster: 3-glas
Balkong: Ja
Förråd: Ja
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
EKONOMI
Avgift: 2 992 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten och Kabel-TV (grundutbud). Kostnad för bredband tillkommer med 100 kr/mån.
Andelstal: 0,0043030 (andelstal av årsavgift 0,43030 %)
DRIFTKOSTNADER
El: 230 kr/mån
Försäkring: 120 kr/mån
Totalt: 350 kr/mån
Kommentar: Schablonberäknade uppgifter
FÖRENINGEN
Nam