SLUTSÅLT
SLUTSÅLT

ORDONNANSEN V – GÄRDET

Adress: Värtavägen/Furusundsgatan
Antal bostäder: 116 st 
Antal rum: 1-6 rum och kök
Pris: fr. 2 600 000 – 16 900 000 kr
Månadsavgift: fr. 2 243 – 7 075 kr
Område: Gärdet
Boyta: fr. 23 – 146 m²
Tillträde: Vår och senhöst 2022
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Malin Röjås
Fastighetsmäklare
070-600 73 63
malin@individafast.se

Ordonnansen erbjuder lägenheter för alla smaker

På en av Gärdets bästa adresser uppför Aros Bostad nya bostäder med ett urbant och stilrent uttryck. Ordonnansen V består av två huskroppar med totalt 116 lägenheter i olika storlekar. Här finns allt från trevliga 1:or till rymliga 6:or, varav de flesta har tillgång till balkong eller uteplats. Lägenheterna på de översta våningsplanen har terrasser med en fantastisk utsikt över Gärdet och in mot Stockholm.

Tanken bakom planlösningarna är att skapa öppna umgängesytor i kök och vardagsrum, och låta sovrummen bli en mer privat sfär. Materialen och färgskalan för den fasta inredningen är valda för att skapa en vilsam miljö, till vilken du kan addera din personliga stil.

Fönster med låg bröstning, samt glasdörrar mot balkonger och terrasser, ger stora ljusinsläpp och en härlig utsikt. En rejält tilltagen takhöjd, på vissa ställen upp mot 2,90 meter, hjälper till att skapa ytterligare rymd i bostäderna.

Stilrena bostäder med tidlösa materialval

Väggarna är i grundutförandet målade i en varm ljusgrå nyans och fönstren ramas in av en gråbrun kulör samt fönsterbänkar i grå kalksten. Det går även att välja ett alternativ med vitmålade väggar.

Tak, dörrar, socklar och lister är vitmålade för att addera till lägenheternas ljusa uttryck. Det avskalade intrycket mjukas upp av ljusa, mattlackade ekgolv i borstad enstavsparkett.

Aros Bostad använder sig av Byggvarubedömningen för att säkerställa att materialvalen inte bara är vackra, utan även bra ur ett hållbarhetsperspektiv.

Kök i varm ljusgrå kulör

Köken är planerade med praktiska arbetsytor och smarta förvaringslösningar. Samtliga kök har släta luckor från Vedum i samma nyans som väggarna, vilket i grundutförandet är en varm ljusgrå kulör.

Bänk- och högskåp har rostfria beslag. Väggskåpen i köken öppnas med push-funktion och lådorna har dämpad stängning. Vitvarorna är så långt det är möjligt integrerade i inredningen.

I de större lägenheterna är den stora köksön en central del, där gästerna kan ta del i matlagningen. Den fungerar självklart lika bra till läxläsning eller bakning med familjen.

Bänkar och stänkskivor är utförda i en vacker beige kvartskomposit, vilket ger känslan av naturmaterial men är tåligare mot slitage än en stenskiva.

Samtliga blandare och detaljer är i grundutförandet i krom. Möjlighet finns att i stället välja svarta blandare och detaljer.

Badrum med harmonisk färgsättning

Även badrummen går i harmoniska färger med ljusgrå granitkeramik på golvet och på väggarna vid dusch och badkar. All rördragning är dold i väggarna, vilka är målade i en ljust grå kulör.

Ovanför den vita kommoden och tvättstället sitter en vägghängd spegel med infälld belysning. Där det finns badkar så är detta inbyggt i samma granitkeramik som på golvet och avskilt med en duschvägg i glas.

Beroende på storlek så har vissa lägenheter separata rum för tvätt medan andra har tvättfaciliteter i badrummet. I vissa badrum finns en kombimaskin och i andra är tvättmaskin och torktumlare placerade bredvid varandra, då med en bänkskiva i granitkeramik ovanpå.

Ett samtida bidrag till Gärdets arkitekturskatt

Ordonnansen V, som är ritat av Semrén & Månsson Arkitekter, består av 116 lägenheter som är fördelade på två hus i korsningen Värtavägen och Furusundsgatan.

Fasaden i ljusgrå puts ger byggnaderna ett luftigt intryck, med både en grov och slät struktur som skapar skuggspel i olika typer av ljus. Detaljer som träbeklädnad, burspråk och indragna dörrar visar en omsorg om arkitekturen.

Husen är varierade i höjd, från 5 till 12 våningar, vilket ger liv åt byggnaderna och möjlighet till många privata lägen för terrasser och balkonger. I källarplan finns ett lättillgängligt garage och det stora cykelrummet har plats för hela familjens cyklar.

Mellan husen finns en öppen gård som nås genom portaler från Värtavägen eller via en trappa från Furusundsgatan. Klätterväxter, blommande träd, bärbuskar och vintergröna växter gör gården till ett levande utomhusrum året om.

Växtligheten finns faktiskt även uppe på taket, i form av sedumväxter som underlättar omhändertagande av dagvatten samtidigt som de bidrar till en renare luft och gynnar den biologiska mångfalden i staden.

På taket till Ordonnansen V placeras en solcellsanläggning. Den kommer att producera solenergi motsvarande en miljon uppladdningar av mobiltelefoner.

För mer information se Aros bostads hemsida

Gärdet – Stockholm

Gärdet har mycket att erbjuda. Det sägs att de som bor på Gärdet har gjort det under många år. Har du väl flyttat hit, vill du gärna stanna. Framför allt verkar det vara det lite lugnare läget som ändå ligger nära pulsen i stan som lockar. Även närheten till naturen och vattnet, de fina promenadstråken och det rika utbudet av service. De som lämnar Gärdet kommer ofta tillbaka efter en tid. De brukar kallas för ”hemvändare”. Du som köper en bostad på Gärdet för första gången kommer bli överraskad över hur trivsam och levande stadsdelen är.

Vacker natur

Endast några kliv utanför Ordonnansen finns hela Gärdet och Nationalstadsparken till förfogande. Parken är ett skyddat område och ett riksintresse som har stor betydelse för bland annat människors rekreation. Den är 27 kvadratkilometer stor och rymmer bland annat delar av Ladugårdsgärdet, Djurgården, Norra Djurgården, Bergshamra, Ulriksdal, Hagaparken och Brunnsviken.

Gärdets sportfält

För de som tycker om att röra på dig har Gärdets sportfält en hel del att erbjuda. Där finns en naturgräsyta på cirka 100 000 kvadratmeter.

Fakta om anläggningen:

  • Fyra planer för beachvolleyboll
  • Tre fotbollsplaner (spel 7 mot 7)
  • Beachsoccerplan
  • Cricketplan
  • Rugbyplan
  • Plan för amerikansk fotboll
  • Basketplan
  • Fyra omklädningsrum med duschar

Tycker du om att simma är ett besök på Kampementsbadet att rekommendera. Föredrar du att träna på egen hand utomhus finns ett utegym som ligger i anslutning till sportfältet och beachvolleybollplaner.

Du tar dig enkelt till allt detta med T-bana eller någon av bussarna som stannar i närheten.

Butiker och shopping

Önskar du shoppa, utföra ärenden eller bara strosa omkring är det endast några minuters gångväg till Fältöversten, ett nyrenoverat inomhuscentrum, som ligger beläget på Karlaplan. Här finns 60-talet butiker, restauranger och caféer.

Gymnasium

NTI Gymnasiet Gärdet ligger centralt i Stockholm. Det är nära till kollektivtrafik, men också till natur och parker för laborationer.

På NTI Gymnasiet Gärdet arbetar de med kommunikation för att möta upp dagens teknik – och teknik för att matcha dagens behov av kommunikation. Deras programinfärgning är unik. De arbetar för att eleverna, oavsett programval, ska få en helhetsförståelse för tekniken och estetiken bakom olika digitala medier och andra IT-miljöer. Samtliga ämnen är specifikt anpassade efter det program eleven valt. Tanken är att det ska ge en stadig plattform att stå på för en framtid inom science, tech och IT!