Såld
Såld

VÄRTAVÄGEN 53D, 4 tr

Adress: Värtavägen 53D
Antal rum: 3 rok
Våningsplan: 4, hiss finns
Boarea: 80 kvm
Pris: 8 110 000 kr
Månadsavgift: 4 312 kr
Område: Gärdet
Observera att bilderna är renderingar från projektets olika lägenheter som framtagits i tidigt skede. Avvikelser från renderingarna kan förekomma.
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Malin Röjås
Fastighetsmäklare
070-600 73 63
malin@individafast.se

Mycket bra planerad

Stora sällskapsytor

Balkong mot innergården

Noga utvalda materialval

Bli först att flytta in

Genomgående golvvärme

Välkommen till den här underbara 3:an i Ordonnansen

Beläget på en av Gärdets bästa adresser finner du den här underbara 3:an i det populära projektet Ordonnansen. Bostaden är mycket bra planerad med tidlösa materialval och stora sällskapsytor i kök och vardagsrum.

Köket är inrett med släta luckor från Vedum i samma nyans som väggarna, en varm ljusgrå kulör. Bänk- och högskåp har rostfria beslag och väggskåpen i köket öppnas med push-funktion. Extra smakfullt med integrerade vitvaror. Bänkar och stänkskivor är utförda i en vacker beige kvartskomposit, vilket ger känslan av naturmaterial men är tåligare mot slitage än en stenskiva.

Den stora köksön blir automatiskt en central del där gästerna kan ta del i matlagningen. Den fungerar självklart lika bra till läxläsning, bakning med familjen eller bara barhäng. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum får man en riktigt underbar sällskapsyta med plats för större matbord och rymlig soffgrupp.

Med stora fönsterpartier och fransk balkong mot Värtavägen så får man även ett härligt ljusinsläpp.

Två bra sovrum och gott om förvaring

Master bedroom har gott om förvaring i skjutdörrsgarderober och utgång till balkong mot innergården. Lägenhetens andra sovrum passar perfekt som gästrum eller barnrum och är inrett med en garderob.

Intill sovrummen och badrummet finns en inre hall eller passage med extra förvaring i skjutdörrsgarderober där man kan vara kreativ och kanske möblera upp ett hemmakontor för den som behöver.

Väggarna är målade i en varm ljusgrå nyans och fönstren ramas in av en gråbrun kulör samt fönsterbänkar i grå kalksten. Det avskalade intrycket mjukas upp av ljusa, mattlackade ekgolv i borstad en-stavs parkett.

Även badrummet går i harmoniska färger med ljusgrå granitkeramik på golvet och på väggarna vid duschen. All rördragning är dold i väggarna, vilka är målade i en ljust grå kulör. Ovanför den vita kommoden och tvättstället sitter en vägghängd spegel med infälld belysning. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under arbetsbänk med extra förvaring i överskåp.

Byggherren Aros Bostad anstränger sig extra för att säkerställa att samtliga materialval i projektet inte bara är vackra utan även bra ur ett hållbarhetsperspektiv.

Om projektet Ordonnansen på Gärdet

På en av Gärdets bästa adresser håller Aros Bostad på att uppföra nya bostäder med ett urbant och stilrent uttryck. Ordonnansen V består av två huskroppar med totalt 116 lägenheter i olika storlekar. Här finns allt från trevliga 1:or till rymliga 6:or, varav de flesta har tillgång till balkong eller uteplats. Lägenheterna på de översta våningsplanen har terrasser med en fantastisk utsikt över Gärdet och in mot Stockholm.

Tanken bakom planlösningarna är att skapa öppna umgängesytor i kök och vardagsrum, och låta sovrummen bli en mer privat sfär. Materialen och färgskalan för den fasta inredningen är valda för att skapa en vilsam miljö, till vilken du kan addera din personliga stil.

Fönster med låg bröstning, samt glasdörrar mot balkonger och terrasser, ger stora ljusinsläpp och en härlig utsikt. En rejält tilltagen takhöjd, på vissa ställen upp mot 2,90 meter, hjälper till att skapa ytterligare rymd i bostäderna.

Ett samtida bidrag till Gärdets arkitekturskatt

Ordonnansen V, som är ritat av Semrén & Månsson Arkitekter, består av 116 lägenheter som är fördelade på två hus i korsningen Värtavägen och Furusundsgatan.

Fasaden i ljusgrå puts ger byggnaderna ett luftigt intryck, med både en grov och slät struktur som skapar skuggspel i olika typer av ljus. Detaljer som träbeklädnad, burspråk och indragna dörrar visar en omsorg om arkitekturen.

Föreningens hus är varierade i höjd, från 5 till 12 våningar, vilket ger liv åt byggnaderna och möjlighet till många privata lägen för terrasser och balkonger. I källarplan finns ett lättillgängligt garage och det stora cykelrummet har plats för hela familjens cyklar.

Mellan husen finns en öppen gård som nås genom portaler från Värtavägen eller via en trappa från Furusundsgatan. Klätterväxter, blommande träd, bärbuskar och vintergröna växter gör gården till ett levande utomhusrum året om.

Växtligheten finns faktiskt även uppe på taket, i form av sedumväxter som underlättar omhändertagande av dagvatten samtidigt som de bidrar till en renare luft och gynnar den biologiska mångfalden i staden.

På taket till Ordonnansen V placeras en solcellsanläggning. Den kommer att producera solenergi motsvarande en miljon uppladdningar av mobiltelefoner.

För mer information om projektet se Aros bostads hemsida

Gärdet – Stockholm

Gärdet har mycket att erbjuda. Det sägs att de som bor på Gärdet har gjort det under många år. Har du väl flyttat hit, vill du gärna stanna. Framför allt verkar det vara det lite lugnare läget som ändå ligger nära pulsen i stan som lockar. Även närheten till naturen och vattnet, de fina promenadstråken och det rika utbudet av service. De som lämnar Gärdet kommer ofta tillbaka efter en tid. De brukar kallas för ”hemvändare”. Du som köper en bostad på Gärdet för första gången kommer bli överraskad över hur trivsam och levande stadsdelen är.

Vacker natur

Endast några kliv utanför Ordonnansen finns hela Gärdet och Nationalstadsparken till förfogande. Parken är ett skyddat område och ett riksintresse som har stor betydelse för bland annat människors rekreation. Den är 27 kvadratkilometer stor och rymmer bland annat delar av Ladugårdsgärdet, Djurgården, Norra Djurgården, Bergshamra, Ulriksdal, Hagaparken och Brunnsviken.

Gärdets sportfält

För de som tycker om att röra på dig har Gärdets sportfält en hel del att erbjuda. Där finns en naturgräsyta på cirka 100 000 kvadratmeter. Här anläggs skidspår vintertid och området kan även nyttjas till festivaler och andra större arrangemang.

Fakta om anläggningen:

  • Fyra planer för beachvolleyboll
  • Tre fotbollsplaner (spel 7 mot 7)
  • Beachsoccerplan
  • Cricketplan
  • Rugbyplan
  • Fyra omklädningsrum med duschar

Tycker du om att simma är ett besök på Kampementsbadet att rekommendera. Föredrar du att träna på egen hand utomhus finns ett utegym som ligger i anslutning till sportfältet och beachvolleybollplaner.

Du tar dig enkelt till allt detta med T-bana eller någon av bussarna som stannar i närheten.

Butiker och shopping

Önskar du shoppa, utföra ärenden eller bara strosa omkring är det endast några minuters gångväg till Fältöversten, ett nyrenoverat inomhuscentrum, som ligger beläget på Karlaplan. Här finns 60-talet butiker, restauranger och caféer.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm
Församling: Oscars församling
Område: Gärdet
Fastighetsbeteckning: Ordonnansen 5&6
Entreprenör: PEAB
Byggherre: Aros Bostad
Lägenhetsnummer: 02.1403 (1403)
Antal rum: 3 rok
Boarea: 80 kvm
Säljare: Aros Bostadskapital 12 AB
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2022-2023
Balkong: Ja
Förråd: Ja
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: FTX-system
Hiss: Ja, 2 st
OM FÖRENINGEN
Föreningens namn: Brf Ordonnansen 5&6
Antal bostäder: 116 st
Antal p-platser: ca 36 st i garage under fastigheten + möjlighet till 20 st i externt garage
Kostnad för p-plats : ca 2 650 kr/mån, kö finns
Gäst p-platser: Nej
Antal lokaler: 3 st
Inflyttning (beräknad) – För denna bostad: Trapphus 2 – Q1 2023
EKONOMI
Avgift: 4 312 kr/mån – 51 739 kr/år
Lån i föreningen (beräknad): ca 15 500 kr/m2
Ränta på föreningens lån (beräknad): 2,8%
Ingår i avgiften: Värme, kallvatten
Utöver den ovan angivna avgiften tillkommer årsavgift för hushållsel, varmvatten och bredband/TV. Årsavgift för hushållsel och varmvatten kommer att debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning. Årsavgift för bredband/TV kommer att debiteras med ett fast belopp, för närvarande 199 kr/månad.
Uppskattad kostnad för hushållsel: 270 kr/mån, enligt ekonomisk plan
Uppskattad kostnad för varmvatten: 170 kr/mån, enligt ekonomisk plan