SÅLD
SÅLD

TOLLAREÄNGEN

Adress:­ Tollare ängs väg 45
Antal rum: 5 rum och kök
Pris: 6 550 000 kr, utgångspris
Område: Tollare – Nacka
Boyta: 139 m²
Månadsavgift: 4 577 kr/mån
 
 
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708- 55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

På tröskeln till en annan värld

I Tollareängen är du granne med skogar, ängar, sjöar och öppet vatten där största delen av området angränsar direkt till ett naturreservat. Med den öppna planlösningen och stora fönsterpartier släpps naturen in och lyser upp alla rum. På bottenvåningen binds rummen samman av en ljus hall, ett öppet vardagsrum och ett tilltaget kök med kökshalvö som skapar en naturlig avgränsning mot vardagsrummet.

Både badrummet på entréplan och hallen är utrustade med komfortgolvvärme. Och i det helkaklade badrummet, utrustat med tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk, kan duschen enkelt omvandlas till bad. Den vita trappan med vitpigmenterad ek i trappstegen leder upp mot den privata övervåningen med tre sovrum, badrum och allrum med generöst ljusinsläpp från den franska balkongen. Här bor du vackert men också praktiskt. I nedre hallen finns skjutdörrsgarderob för praktisk förvaring och under trappan finns städutrymme.

Det finns kallvindsförråd, ytterligare ett förråd på tomten och parkering på uppfarten. Hemmets familjevänliga sällskapsytor förlängs ytterligare på bottenvåningen tack vare öppningarna mot fram- och baksidans uteplatser med trall och trädgård. Båda uteplatserna bidrar till att bjuda in grönskan i hemmet.

Arkitektens ord

På Tollare äng har vi låtit skogen och landskapets givna gränser forma kvarteret. Boplatsen här blir naturens eget rum, en ljus glänta i skogen med närhet till skärgårdslandskap, vatten och bad.

Centralt i det kringbyggda kvarteret får husen med sina trädgårdar bilda ett frikostigt gemensamt gårdsrum, ett grönt rum för samvaro av olika slag, för lek och utevistelse.

Antalet hus är begränsat, man kan lära känna alla och leva i en trivsam trygghet och ändå ha nära till storstadens utbud. Skalan på husen är nätt och byggnadernas material helt av trä är robust och vänligt.

De varierande kulörer på radhusen följer naturens egna färger och nyanser. Kulörerna är varierade för att ge identitet åt varje hem och ge en rogivande omväxling i området.

Inredarens val

Inredningen i hemmet speglar läget vid naturen, den är tidlös och vacker. Omsorgsfullt utvald för att leva länge, med färgval och material som plockar upp omgivningen och skapar en harmonisk känsla. Det märks i hemmets ljusa färger, i dess naturliga materialval och avskalade uttryck.

Väggarna är genomgående målade i ljusgrått och samspelar vackert mot sällskapsytornas vita snickerier som socklar, innerdörrar och dörrfoder. Känslan av naturlig harmoni förstärks av det vitpigmenterade ekparketten, liksom av hallens klinkerplattor med inspiration från jurakalksten.

I det helkaklade badrummet bidrar också väggarnas stora sandfärgade kakelplattor till att skapa en varm och ombonad känsla. Allt är omsorgsfullt skapat för att smälta samman båda världar. Mellan ute och inne. Mellan hem och natur. Mellan det moderna och eviga.

Kvarter med naturnära känsla

Tollareängen består av 33 vackra radhus som smälter in i omgivningen. Alla ligger på en privat gata invid naturreservatet, i lugn och avskildhet från resten av området. Kvarteret rymmer en egen park med trädplantering och lekyta för barnen. Här finns också mindre parkeringsgårdar för besökare till boende. Förutom de gemensamma ytorna har varje hus plats att ställa bilen på uppfarten, egna förråd, trädgårdar och spaljéer som skärmar av uteplatsens trädäck.

I kontrast till det lugna området finns det rikliga möjligheter till aktivitet i området. För den inbitne löparen ligger el-ljusspåret ett stenkast från bostäderna. I närheten finns en bollhall som är perfekt för inomhusidrott.  Allt ifrån basket, badminton och handboll till innebandy, fotboll och gymnastik. Dessutom går bussen in till Slussen alldeles i närheten. Och i Nacka kommun finns allt ifrån sex bibliotek, musikskola och teaterverksamhet till ungdomsföreningar. I Dieselverkstaden i Sickla har till exempel den gamla industrin förvandlats till en vibrerande kulturfabrik med aktiviteter för både stora och små.

Kommunikationer

Perfekt för familjen som önskar bo med naturen som närmsta granne men ändå kunna åka in till stan på ett smidigt sätt. Ute på Sockenvägen finns busshållplatserna Johannes Petri skola (endast mot Slussen) och Tollare som trafikeras av busslinje 414 och 442 (442X). Båda dessa linjer går mellan Slussen och Orminge C. Härifrån tar du dig in till Slussen på dryga 20 minuter.

Lediga bostäder

B2 – 6 640 000 kr – Såld

C2 – 6 640 000 kr –Såld

I4 – 6 640 000 kr – Såld

J1 – 6 460 000 kr – Reserverad
J3 – 6 550 000 kr

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Radhus
Kommun: Saltsjö-Boo – Nacka
Boarea: 139 kvm
Antal rum: 5 rum och kök
Varav sovrum: 3
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt – Radhus
Byggnadsår: 2018
Fönster: 3-glas
Förråd: Ja, separat förråd på tomten och kallvindsförråd
Uppvärmning: Värmepump – vattenburet system med termostatstyrda radiatorer
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
EKONOMI
Avgift: 4 577 kr
Ingår i avgiften: Sophantering. Månadsavgiften ska täcka föreningens självkostnader och beslutas av föreningens styrelse. Enligt uppgifter från Järntorget.
Parkering: En plats intill huset, finns extra p-platser inom området
DRIFTKOSTANDER
El: ca 1 160 kr/mån, schablonberäknad uppgift. Frånluftsvärmepumpen belastar kostnaden för el.
Vatten:  ca 346 kr/mån. Avgiften faktureras á-conto av föreningen varje månad för reglering mot faktisk förbrukning en gång per år. Denna kostnad faktureras med månadsavgiften.
Triple play:  ca 384 kr/mån. Fibernät med gruppavtal för Bredband, TV och IP-Telefoni via Com Hem. Kostnaden för basutbud tillkommer tillsammans med månadsavgiften.
Totalt: ca 1 890 kr/mån
Kommentar: Enligt uppgifter från Järntorget
FÖRENING
Namn: Brf Tollareängen Nacka
Organisationsnummer: 769632-6003
Öppna PDF

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!