SÅLD
SÅLD

MARINSTADSVÄGEN 7, 6 tr

Adress:­ Marinstadsvägen 7
Våningsplan: 6 tr, hiss
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 8 300 000 kr
Område: Nacka – Marinstaden
Boyta: 114 m²
Månadsavgift: 5 748 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till en av Marinstadens unika takvåningar

Högst upp i huset med en sluttande takhöjd upp till ca 3 meter och två balkonger i olika väderstreck är utsikten oslagbar. Här bor du i en privat oas, där naturen och lugnet är tongivande. Ladda batterierna, njut av solnedgångarna och utan problem kan du ta en sväng med båten efter jobbet. Tycker du om att ta dig ett dopp efter en stund i bastun har föreningen ett kallbadhus som medlemmarna har tillgång till. Det finns även en stor takterrass som är gemensam.

Huset i Marinstaden är arkitektritat av Thomas Sandell och beläget i en rofylld havsvik intill Kvarnholmen. Sjöhuset har ett eget starkt uttryck med träfasad och stora balkonger med glaspartier. Alla detaljer är noga genomtänkta för att du ska få en nära kontakt med vattnet och naturen som omger byggnaden.

Här får du sjöutsikt från generös balkong i väster med kvällssol samt en balkong i söderläge. Att bo i Sjöhuset är som att få en kombination av permanentboende och sommarhus. Du har båtplats utanför huset och bilen i garaget med hiss direkt upp till bostaden.

Förutom den rogivande utsikten mot vattnet får du även blicka ut över de arkitektritade Sjövillorna som är belägna på de två bryggorna framför Sjöhuset. Marinstaden är unikt med sin kombination av huset på land och sjövillor på vattnet. Intresset för området från internationella aktörer är stort. Flera andra länder studerar Marinstaden för att försöka skapa något liknande.

Två balkonger i olika väderstreck

Balkongerna är snarare terrasser. De är ovanligt generösa, ca 240 centimeter djupa mot sjösidan och ca 180 centimeter på baksidan. Här kan man utan problem duka upp ett långbord för familj och vänner. Byggnaden är placerad och utformad så att frukost- och lunchsolen träffar baksidans balkong, medan sjösidans balkong badar i kvällssol.

Om arkitekten

Thomas Sandell är en av de allra främsta frontfigurerna för modern svensk design och arkitektur. Hans formspråk är sakligt, funktionellt, vackert, med lekfullhet i detaljerna. Med Sjöhuset har han ritat en byggnad som förhöjer en redan mycket speciell plats på ett inkännande sätt. Rikedomen av fönster och de symmetriska raderna med balkonger berättar att sjökontakten tas tillvara fullt ut.

Inredningen är av mycket hög kvalitet

Stor omsorg har även lagts på att få en inredning som präglas av ett övergripande lugn med sobra färgval, karaktärsfulla material av hög kvalitet, distinkta designinslag och en mycket funktionell och flexibel förvaring.  Skickliga inredningsdesigner från Whyte Lilja har skapat lägenhetens vackra, genomarbetad interiör. Några av de viktigaste ledorden har varit nordiskt, urbant lugn, jordnära, ärliga material, privat oas och skärgårdsliv. Inredningen har ett tydligt modernt intryck. Färgsättningen är lugn och sober. Ett gråpigmenterat ekgolv i enstav och förvaringen i hall och sovrum är exempel på inredningens höga kvalitet.

Exklusivt kök

Överskåp och underskåp är lackerade i olika varmgrå kulörer, ton i ton med varandra. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum och den sluttande takhöjden bidrar till en påtaglig rymd. Ljuset flödar genom stora fönster med skjutdörr ut till altanen. Redskapsstång, blandare och diskho i svart krom ger ett distinkt intryck. Bänkskivor och stänkskydd av portugisisk kalksten. Extra smakfullt med integrerade vitvaror från Siemens.

Ekgolv av hög kvalitet

Genuina material av hög kvalitet är ett viktigt inslag i lägenheten. Ekgolvet i enstav är pigmenterat i en varm grå ton och är UV-oljat. Golvet har vackra ådringar, är behagligt att gå på och hållbart och används i alla rum utom hall och badrummen. Samtliga rum har golvvärme.

Sobra badrum ger ombonad känsla

Badrummen har en varm, balanserad känsla. Golv och väggar är klädda med granitkeramik. Tak och väggarnas övre del är målade i en varm grå nyans och förstärker den ombonade känslan ytterligare. Spegeln har ett hyllplan och elegant belysning i opakglas. Formgjutet tvättställ i marmorkomposit med tillhörande kommod i  ett av badrummen. Kommoden har funktionell lådinredning i mörkgrå trämelamin. Platsbyggda duschväggar av räfflat glas.

Det större badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk.

Balkonger stora som terrasser

Balkongen mot sjösidan har ett ovanligt generöst djup – ca 240 centimeter, att jämföra med standardmåttet 140 centimeter. Det gör det möjligt att ha utomhusmöblemang av olika slag. Från denna balkong har du sjöutsikt och kvällssol. Den andra balkong ligger i söderläge som nås från båda sovrummen.

Hall och förvaring

Generös, funktionell och flexibel förvaring av hög kvalitet har haft en betydande roll när inredningen designades. Förvaringsserien i sovrum och hall hänger stilmässigt ihop med lägenhetens övriga inredning. Förvaringens inredning är tillval, vilket gör att du själv kan skräddarsy den efter eget behov efter tillträdet.

Lägenheten har en stor klädkammare/walk-in closet som är perfekt för dig som gillar att ha en bra översikt över dina kläder.

Föreningens gemensamhetsytor

I husets entréplan finns garageplatser i två våningar för samtliga boende. Det finns även förråd för uppemot 100 cyklar, ett kylrum lämpligt för exempelvis matleveranser dygnet runt, även då du inte är hemma.

På taket finns en gemensam takterrass. Vid bryggorna direkt framför Sjöhuset erbjuds de boende egna båtplatser. En separat brygga leder ut till föreningens privata kallbadhus med omklädningsrum, bastu, duschar, pentry och ett vardagsrum/matrum.

I närheten

Sickla Köpkvarter erbjuder ett fantastiskt utbud av shopping. Här har de verkligen satsat på mångfald – det finns något för alla. Oavsett om du är intresserad av kläder, skor, inredning, elektronik, böcker, spel, sport eller husgeråd hittar du det här. Mindre specialbutiker ligger vägg i vägg med de stora etablerade kedjorna. I deras kvarter kan du också besöka ateljébutiker som inte finns någon annanstans.

Nacka Forum är ett av Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver i ca 150 butiker, caféer och restauranger. Här finner du full service, så som bank, vårdcentral, biltvätt, skomakare och kemtvätt. Det finns inte mindre än 1900 parkeringsplatser och här står du de 3 första timmarna gratis.

Barn och fritid

Det finns flera skolor i närheten bland annat Järla skola som erbjuder undervisning i åk F-6. Två närliggande högstadieskolor, Kunskapsskolan och Eklidens skola, samt att Nacka gymnasium är beläget i närheten. För mer information se www.nacka.se

Nacka erbjuder en stor mängd av fritidsaktiviteter med ett stort utbud av sporthallar, lekplatser, idrottsplatser och två stycken betongparker för skateboard, BMX och kickbike. I Sickla köpkvarter finner du även Klätterverket som erbjuder kurser, träning och tävling inom klättring.

Medley i Nacka simhall erbjuder en 25-meters bassäng med 6 banor samt undervisningsbassäng och plaskbassäng. Här anordnas det bland annat vattenträning och avkopplande motionssim med lugn musik. För mer information se medleys hemsida www.medley.se/nackasimhall

Kommunikationer

Närmaste busshållplats är Tallidsgården och ligger på ca 850 meters avstånd från området. Hållplatsen trafikeras av buss 469 som går mellan Finnberget och Nacka sjukhus via Sickla station, Nacka station och Nacka Forum. Linjen trafikeras på vardagar. Från bland annat Nacka station, Sickla station och Henriksdalsviadukten kan du byta till Saltsjöbanan.
De som bor i området promenerar eller cyklar oftast bort till Nacka Strand för att ta bussen därifrån eller ta båten in till stan.

Går man istället till Finntorp kan man ta sig till T-centralen på 16-24 minuter i rusningstrafik. Här finns även nattbuss. Från Finntorp kommer man till slussen på ca 14 minuter.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka – Marinstaden
Boarea: 114 Kvm
Antal rum: 3 rum och kök
Varav sovrum: 2
Våning: 6
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 3601
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2018
Fönster: 3-glas
Balkong: 2 balkonger i olika väderstreck om 30 + 16 kvm
Förråd: Ja
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: FTX värmeåtervinning
EKONOMI
Avgift: 5 748 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Fiber indraget i lägenheten (abonnemang tecknas separat)
Garage: Garanterad 1 plats till en kostnad av ca 750 kr/mån
Båtplats: Garanterad 1 plats till en kostnad av ca 5 000 – 8 000 kr/säsong beroende på storlek på båt
Andelstal, förening: 2.2930%
DRIFTKOSTANDER
El: 350 kr/mån
Försäkring:  250 kr/mån
Totalt: 600 kr/mån
Kommentar: Schablonberäknade
FÖRENING
Namn: Brf Sjöhuset Marinstaden
Organisationsnummer: 769631-3001
Öppna PDF

Projektets hemsida

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!