ÅNGERMANNAGATAN 176, 9 tr

Adress:­ Ångermannagatan 176
Våningsplan: 9 tr, hiss
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 2 795 000 kr, utgångspris
Område: Vällingby
Boyta: 76 m²
Månadsavgift: 4 476 kr/mån
Visning: Allmän visning söndag 5/12 kl. 12.30-13.00
Vi erbjuder personliga visningar.
Kontakta oss för att boka egen tid!
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Högt upp i huset

Gavelläge med fin utsikt

Balkong med inglasningsmöjlighet

Renoveringsdröm

Stor potential

Perfekt planlösning

Renoveringsdröm för dig som längtar efter att hugga tag i ett projekt!

Mycket rymlig och välplanerad 3:a precis i närheten av Vällingby centrum med all potential för att förvandlas till en riktig pärla.

Beläget näst högst upp i huset med endast en bostad ovanför så är läget fenomenalt. Tack vare att lägenheten dessutom ligger i ett gavelläge så har den ett mycket fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck med vacker utsikt över närområdet. Från balkongen i soligt läge så kan du blicka ut över centrumet och den närliggande bebyggelsen. Balkongens utformning gör det även möjligt med inglasning efter godkännande från föreningen.

I bostaden har tiden stått stilla och inredningen speglar originalet. Pardörrar med glaspartier öppnar upp in till vardagsrummet och parkettgolvet där är tidstypiskt från när huset byggdes. Även köket vittnar om gångna tider med originalinredningen från 50-talet med de typiska överskåpen och tillhörande kryddhylla. En praktisk glasvägg delar av köket utan att för den delen tappa det vackra ljusinsläppet genom bostaden.

Här finns gott om förvaring i inbyggda garderober och en rymlig klädkammare från hallen. Badrummet har fått sig ett stambyte -94 och i samband med det så kaklades det om. Ett extra plus är att badrummet är förberett för tvättmaskin, har handdukshängare med värme och ett praktiskt vädringsfönster.

De två sovrummen är placerade på varsin ända om bostaden. Båda sovrummen är bra i sin storlek med ett tydligt master bedroom där båda har möjlighet till extra förvaring. Sovrummen nås från olika delar av hallen.

Potentialen är stor och det är bara fantasin som sätter gränser!

Vi tänker fortfarande på säkerheten och välkomnar därför endast ett sällskap i taget på visning. Kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka tid för visning.

HSB Brf Ritstiftet Stockholm

Antal bostäder: 148 st
Antal lokaler: 36 st

Pantsättningsavgift 714 kr per pant
Överlåtelseavgift 1 666 kr, betalas av säljaren
Andrahandsuthyrning – 10% av ett basbelopp – ca 370 kr i månaden.

Föreningen har ett avtal med ComHem som innebär att du kan ha TV basutbud och Bredband 100 Mbit utan kostnad genom föreningen. Vid behov av telefoni kontaktas ComHem för att stämma av villkoren.

Ekonomi
Föreningen har god ekonomi, endast 3 500 kr i lån per kvadratmeter. För detaljerad information om föreningens ekonomi och underhållsplan se senaste Årsredovisning.

Garage
I hus 158 finns ett garage med 38 parkeringsplatser. Där finns två däckförråd samt en biltvättplats. Kostnad garageplats 700 kr/mån. Efterfrågan på garageplatser är större än tillgången. Anmälan till kölista görs till Bredablick.

Uteparkering
På fastighetens uteparkering finns 40 platser med uttag för motorvärmare samt 24 platser utan. Uthyrning av dessa platser sker via Bredablick.

Gästparkering finns i backen ned till föreningens utomhusparkering. Tillståndsbevis måste finnas i bilen och den får max stå 24 timmar. Gästparkeringen är endast till för gäster. Samtliga hushåll får tillståndsbevis.

Tvättstugor
I uppgång 164, 1 trappa ned, finns två tvättstugor (Tvättstuga 1 och Tvättstuga 2) som vardera har två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Bokning av dessa tvättstugor sker via webb-bokning eller på de bokningsterminaler som sitter på väggen utanför tvättstugorna i 164 och 170.

I uppgång 170, 3 trappor ned, finns en äldre, men större, tvättstuga, (Tvättstuga 3). Den bokas på samma sätt. Bokningstiderna är halv dag eller hel dag. Byte kl. 13. Där finns tre tvättmaskiner, centrifug, torkskåp, torktumlare, kallmangel, liten varmmangel, strykjärn och strykbräda samt ett torkrum. Det finns ett rum för mattvätt med tvättmaskin och stort sköljkar.

Bastu
Bastun ligger i huset Ångermannatan 164 en trappa ned (bredvid tvättstugorna). I hus 164, 1 trappa ned, (bredvid tvättstugorna), finns en bastu med dusch, wc och vilrum. Bokning av bastun ske via webb-bokning eller på den bokningsterminal som finns på väggen utanför tvättstugorna. Information om bokning kommer fram då man håller sin nyckelbricka mot. Bastun kan bokas i en-timmespass på morgonen mellan kl 6-10.

Föreningslokal
Föreningen har en stor lokal, 250 kvm, i samma plan som expeditionen, d.v.s. med ingång från Ångermannagatan 180. Hyrorna/avgifterna aviseras på den ordinarie hyresaviseringen. Hyran för lokalen är f.n. 300 kr per tillfälle. Bokning av lokalen görs via webb-bokning eller på den bokningsterminal som finns på väggen utanför tvättstugorna i hus 164 och 170. Tillträde till lokalen sker via nyckelbricka.

Föreningslokalen är utrustad med 14 bord med plats för sex stolar vardera finns. Likaså 90 stolar, med eller utan karm. Lokalen har ett kök (endast för uppvärmning) med kyl, frys, micro, spis och diskmaskin. Handikapptoalett finns. Det är även möblerat med ett antal soffgrupper. TV och piano finns. Även overheadutrustning. Denna lokal har endast föreningens medlemmar möjlighet att hyra.

Övernattningsrum
I hus 164, 1 trappa ned, (bredvid tvättstugorna), finns ett övernattningsrum med utrustad pentrydel. Fem bäddar finns i rummet. Här kan den boende, för en mindre kostnad, låta släktingar och bekanta som kommer på besök få sova över någon natt i stället för i lägenheten. Egna lakan, handdukar, toalettpapper mm måste tas med. Tillträde till övernattningsrummet sker via nyckelbricka. Ansvar för städning av rummet åligger bostadsinnehavaren.

Bokning av övernattningsrummet görs via webb-bokning eller på den bokningsterminal som finns på väggen utanför tvättstugorna. Information om bokning kommer fram på terminalen då man håller sin nyckelbricka mot.

Uthyrningen gäller från klockan 12 aktuell dag till klockan 12 den dag man lämnar rummet.
Rummet får hyras för högst 7 dagar i följd. Önskas en förlängd bokning får detta göras först sista dagen om ingen annan har bokat in sig för rummet.

Bokning kan göras tidigast 200 dagar före önskad tid. Avgift för rummet är f.n. 300 kr per natt.

Vällingby – Omsorgsfullt planerad arkitektur

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Tanken var att bygga en ny typ av stadsdel, en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. ABC-staden Vällingby var en av inspirationskällorna för arkitekten Oscar Niemeyer och stadsplaneraren Lúcio Costa när de planerade Brasiliens huvudstad, Brasilia.

Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många utarbetade detaljer.

I början av 2000-talet bestämde staden att rusta upp och modernisera Vällingby Centrum, vilket genomfördes under åren 2004–2008. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona och fick Svenska Ljuspriset 2008 och Nordiska Ljuspriset 2010.

2017 fick centrumet fick en ny grafisk identitet som skulle ”förstärka den moderna 50-talskänslan”. Med över 100 butiker och ett brett butiksutbud hittar du allt från mode, inredning och presenter till smycken, hemmafix, elektronik och skönhet.

Kommunikationer
Station Vällingby trafikeras av Gröna linjen, 19. Stationen ligger delvis under Vällingby centrum vid Kirunaplan/Kirunagatan. En större upprustning av tunnelbanestationen har gjorts för att öka tryggheten och trivseln på stationen. Restiden är cirka 27 minuter från T-centralen.

Förutom tunnelbanan så finns gott om olika busslinjer som har hållplats Vällingby/Vällingby centrum. Bland annat linje 115 som går via Råcksta, 116 mellan Spånga station och Vällingby, 118 som går till Hallonbergen, 179 som trafikerar mellan Sollentuna station och Vällingby samt flera andra linjer.

Kulturhuset Vällingby
Västerorts mötesplats för kultur hittar du i det K-märkta huset Trappan. Här kan du ta del av teater, dans, samtal, litteratur, konst av unga konstnärer, stand-up, poesi och workshops, med stark lokalförankring och fokus på unga vuxna. Förutom stora scenen finns två salar för bland annat dancehall-klasser.

Vällingby sim- och idrottshall
Vällingby sim- och idrottshall är en familjeanläggning för bad, idrott och motion. De har en 25-meters bassäng med cirka 27 grader i vattnet, djup 1,8 m, en undervisningsbassäng och även en liten äventyrsdel som passar för mindre barn.

Gymmet består av två våningar med fria vikter, maskiner, konditionsmaskiner och ett funktionellt rum. Det finns två salar för gruppträning som erbjuder både kondition, styrka och kropp- och själ-pass.

Skolor
Raoul Wallenbergskolan Bromma är en omtyckt F-9 skola (ca 1 661 m bort)
Blackebergs gymnasium invigdes 1949 och är nu en av Stockholms populäraste gymnasieskolor (ca 1 555 m bort)
Södra Ängby skola F-9 är en skola på Blackebergsvägen 100 i Bromma (ca 2 km bort)

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Stockholm
Församling: Vällingby
Område: Vällingby
Boarea: 76 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 3 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 161 (1904)
Tillträde: Enligt överenskommelse
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 1953
Fönster: 2-glas
Balkong: Ja
Förråd: Ja, vind
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft med återvinning
EKONOMI
Avgift: 4 479 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband.
Andelstal: 0,80421 enligt mäklarbild från HSB
DRIFTKOSTNADER
El: ca 350 kr/mån
Försäkring: ca 210 kr/mån
Totalt: ca 560 kr/mån, schablonberäknade uppgifter
FÖRENINGEN
Namn: HSB Brf Ritstiftet
Organisationsnummer: 702001-7997
Energideklaration: Utförd 2018-04-30
Energiklass: E (specifik energianvändning: 126 kWh/m² och år)
Överlåtelseavgift: 1 666 kr, betalas av säljare
Pantsättningsavgift: 714 kr/pant

Föreningens hemsida