Såld
Såld

SALTSJÖQVARNS KAJ 5

 

Adress:­ Saltsjöqvarns kaj 5
Våningsplan: 5
Antal rum: 4 rum och kök
Pris: 8 950 000 kr
Område: Nacka
Boyta: 110 m²
Månadsavgift: 6 311 kr/mån
Visning: –
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708- 55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Saltsjöqvarns kaj 5, 5 tr

Välkommen till den här underbara 3-4:an i populära Saltsjöqvarn. Här kan du njuta av Stockholm från första parkett. Ett fantastiskt läge precis vid kajkanten, högt upp i huset med makalös utsikt mot vackra Stockholm, Djurgården och inloppet. Den här lägenheten är perfekt för en familj som önskar stora sällskapsytor, två badrum och bra förvaring. SL-båten avgår från kajen precis utanför dörren och tar dig till Nybrokajen på några minuter.

Underbar vinterträdgård och radband av öppningsbara fönster mot vattnet

Det sägs att utsikten är trollbindande. Från vinterträdgården kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen och blicka ut över Stockholms vackraste utsikt. Underbart västerläge med öppningsbara fönster gör det här till en självklar plats året om. Klinkergolv med golvvärme och fönster från golv till tak gör att man tar tillvara på den makalöst vackra utsikten och kan nyttja rummet året runt. Solnedgångarna är magiska.

En öppen planlösning mellan kök och vardagsrum inbjuder till umgänge för stora sällskap. Frontläget med utsikt mot vattnet sägs vara beroendeframkallande. Se det aktiva båtlivet passera utanför året om och njut av att se naturens skådespel skifta mellan årstiderna.

Intill vinterträdgården finns ett mindre rum som avgränsas med glasväggar och dekorativa ek profiler med skjutdörrar. Rummet används idag som bibliotek och relaxhörna men för den större familjen kan man skapa ytterligare ett sovrum.

Smakfullt kök med plats för många

Stilrent kök med vita släta luckor, ljusgrått kakel och bänkskiva i ek. Gott om förvaring i över- och underskåp. Vitvaror i vitt med hel kyl och frys samt ugn och mikro i arbetshöjd. Integrerad diskmaskin och keramikhäll kompletterar kökets maskinella utrustning.

Intill köket finns utrymme för ett större matbord med plats för 6-8 personer.

Master bedroom med viss utsikt mot vattnet och stor klädkammare

Även i master bedroom kan du njuta av viss utsikt mot vattnet. Sovrummet är rymligt och har gott om plats för dubbelsäng med sängbord på vardera sidan. Suverän förvaring med platsbyggda skjutdörrsgarderober med spegelglas längs ena väggen. Garderoberna har skräddarsydd förvaring med bland annat hurtsar i ek.

Ett extra plus är att det finns en stor klädkammare intill master bedroom.

Sovrum med frontläge mot vattnet

Lägenhetens andra sovrum når du från köket. Här har du generöst med fönster i det underbara frontläget mot vattnet. Tack vare högt läge i huset är det ingen insyn. Nuvarande ägare använder detta sovrum som kontor och gästrum. Rummet är rymligt i sin storlek och rymmer idag ett skrivbord, förvaring och en bäddsoffa för långväga gäster som kommer på besök. Att se båtlivet som passerar utanför fönstret när man sitter och jobbar är få förunnat.

Två fina badrum med dusch

Lägenheten har två badrum som båda är utrustade med dusch. Det större badrummet har vacker mosaik på golvet i olika nyanser, helkaklade väggar i vitt med en dekorativ bård upptill i blått. Det vägghängda porslinet skapar en praktisk avställningshylla under stor infälld spegel. Tvättställ med kommod och överskåp i ek skapar gott om förvaring. Tvättmaskin och torktumlare är smakfullt placerade på varandra i en nisch. Den extra breda duschen från vägg till vägg ger hotellkänsla och går utmärkt att ersätta med badkar för den som önskar. Mycket bekvämt med komfortvärme i golv och handdukshängare med värme. Bra belysning med spottar i tak.

Lägenhetens andra badrum går i röda toner. Med ett klinkergolv i rött och vita blanka kakelplattor på väggen med en röd bård. Tvättställ med kommod i ek, spegel med hylla i ek och infälld belysning samt spottar i tak.

Välkomnande entré

När du kliver in i bostaden möts du av en välkomnande entré med skjutdörrsgarderober med speglar och profiler i ek.  Du får genast en mycket trevlig känsla av bostaden när du kan möblera hallen. Perfekt för en familj som kommer från stora ytor och har favoritmöbler som man gärna önskar ta med till sitt nästa drömboende. Genomgående i bostaden är smakfull ekparkett och ljusa väggar. Lägenheten är i mycket gott skick.

Personlig visning

Känslan i den här bostaden är verkligen magisk. Den perfekta planlösningen, generösa sällskapsytor och den enastående utsikten gör den här lägenheten till något alldeles extra. En riktig pärla. Vi erbjuder personliga visningar innan allmän visning. En fin möjlighet att få uppleva bostaden på egen hand. Kontakta gärna ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka tid.

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill
Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. Som gäst på hotellet har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Hotellet har även en populär uteservering intill hotellet och loungedel på bryggan med full servering och glasskiosk. Som granne till hotellet kan de boende i området ta del av viss rabatt.

Danviks hälsoforum
Beläget på Hästholmsvägen 32, i början av området ligger Danviks hälsoforum. En ljus och fräsch träningsanläggning. Tack vare stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp. Ett extra plus är att gymmets medlemmar har tillgång till anläggningen dygnet runt.

Här erbjuds ett komplett gym med styrketräning och gruppträning. De erbjuder förutom detta proffshjälp i form av personlig träning, kostrådgivning, rehab-träning, testprofiler samt föreläsningar. I samma hus finns även Sickla Hälsocenter Vårdcentral.

Kommunikationer

Längs kajen kan du både cykla och promenera in till stan. Om du drömmer om att pendla till jobbet med båt är det här en perfekt plats att bo på. Ända sen april 2013 tar Sjövägen, som trafikeras av SL, dig till Nybroplan på bara några minuter, året om. Från och med i år har Sjövägen utökat sin trafik och har närmare 30 avgångar per dag.

Buss 53 går från hållplatsen, Saltsjöqvarn, precis utanför dörren och stannar vid Slussen och fortsätter in till stan. Saltsjöbanan och alla Nacka/Värmdö bussar har sin hållplats, Henriksdal, några minuters gångväg från bostaden. Under tiden som Saltsjöbanan ligger nere finns flera ersättningsbussar, bland annat 26C som på morgnarna tar dig till direkt till centralen från Henriksdal.

Brf Västra Saltsjön

Org. nr. 769601-8717
Fastighetsbeteckning – Sicklaön 37:59, Nacka kommun.
Adress: Saltsjöqvarns kaj 5-7

Föreningen består av 38 bostadsrätter på totalt 3 294 kvm. Fastigheten är byggd av NCC och inflyttning skedde i januari 2006.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Avtal är tecknat med Fastum (UBC) för den ekonomiska förvaltningen och med MFS Fastighetsservice avseende teknisk förvaltning. Med ComHem finns avtal för kabel-tv samt med Ownit för fibernät.

Föreningen erbjuder en tvättstuga i anslutning till gemensamhetslokalen. Här finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 kallmangel. Tvättstugan bokas via manuella bokningssystem.

Gemensamma utrymmen

Till föreningen hör en uppskattad gemensamhetslokal. Den är utrustad med komplett kök och all tänkbar utrustning och porslin, bord och stolar med plats för upp till 20-30 personer. I lokalen finns också ett uppskattat pingisbord. Från lokalen har man viss utsikt mot vattnet.

Bastun har plats för ca 6 personer med två till hörande duschar som ligger i anslutning. Bokning sker via en kalender i tvättstugan. Det är kostnadsfritt att använda både gemensamhetslokalen och bastun. En trevlig förening som vill bidra till god stämning i ett modernt boende där även gäster känner sig välkomna och kan njuta av allt det vackra.

Ekonomi – Årsavgifter

Styrelsen beslutade att sänka medlemmarnas avgifter med 10% från och med 1 januari 2017.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret 2016

  • Föreningen har tecknat avtal med leverantör för fjärravläsning av lägenheternas elförbrukning.
  • Mätning av radon i lägenheterna enligt Nacka Kommuns och Boverkets anvisningar påbörjades mot slutet av året och avslutades under första kvartalet 2017.
  • Föreningens ekonomi har varit god under 2016 med ett stort överskott i rörelsen vilket har resulterat i ett starkt positivt kassaflöde och en amortering väsentligt högre än underhållsbehovet.
  • Under 2016 har föreningens största lån lagts om vilket har resulterat i minskade räntekostnader.
  • Styrelsen beslutade att sänka avgifterna med 10% från och med 1 januari 2017 då styrelsen beslutade att i rådande låga ränteläge kommer det att finnas utrymme för fortsatt hög amorteringstakt, även med de sänkta avgifterna.
Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Församling: Nacka
Område: Saltsjöqvarn
Boarea: 110 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 3 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 1061
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2005
Fönster: 3-glas
Balkong: Fransk balkong
Vinterträdgård: Ja, öppningsbar
Förråd: Ja
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
EKONOMI
Avgift: 6 311 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud), Bredband
Avgift, kommentar: En elkostnad tillkommer om ca 575 kr/mån i samband med avgiften och stäms av 1 gång per år
Andelstal: 3,339400
DRIFTKOSTNADER
El: ca 575 kr/mån
Försäkring: ca 307 kr/mån
Totalt: ca 882 kr/mån
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter
FÖRENINGEN
Namn: Brf Västra Saltsjön
Organisationsnummer: 769601-8717
Energideklaration: Utförd, 2008-11-18
Energiprestanda: 107 kWh per kvm och år

6446974_1-312-4_2D_print

Öppna PDF

Spara

 

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!