SÅLD
SÅLD

KARLSUDDSVÄGEN 68B

Adress:­ Karlsuddsvägen 68B
Boarea: Huvudbyggnad 297 kvm + 40 kvm bia
Antal rum: Huvudbyggnad 6 rum och kök
Pris:
Område: Vaxholm – Karlsudd
Tomtstorlek: 3 063 m² – friköpt sjötomt
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Kärlek vid första ögonkastet. Det inträffade när nuvarande ägare bestämde sig för att köpa det här unika huset och tomten långt ut på Karlsudd, på en liten ö, Styrmansholmen. En liten ort söder om Vaxholm. Längtan efter att bo med natur och vatten inpå knuten var det som styrde dem till just Karlsudd. Sällan kommer hus till salu i området och det blev därför ett snabbt beslut.

Det här är en plats för den som önskar bo lite avskilt, ha egen brygga med båt lift, liten pool, sjöstuga och gästhus. Det är ett fantastiskt sjöställe med strandtomt. Tomten har en fin kombination mellan klippor, liten strand, skifferbelagd terrass och altan och gör den därför enkel att sköta.

Har du längtat efter ett rogivande boende och att vara omringad av utsikt mot vattnet var du än befinner dig i bostaden, då har du verkligen kommit rätt. Tack vare det höga läget och formen på huvudbyggnaden och den generösa och mycket smakfulla fönstersättningen kan du kan njuta av solen från tidig morgon fram till solned­gång. Tystnad, lugn och ro och en häpnadsväckande utsikt över det aktiva båtlivet året om, det är vad du får när du bor här.

Huvudbyggnaden har flera våningsplan där sällskapsytorna är belägna på bottenvåningen mot söder och väster där i stort sett hela fasaden består av fönster. Den skifferbelagda terrassen nås via stora skjutdörrar. För en familj som tycker om att ha släkt och vänner på besök finns stor matplats med utrymme för upp till 12 personer. Vill man njuta av frukost eller en kvällsfika i samband med solnedgång finns en mindre matplats i ett burspråk intill köket med möjlighet att öppna upp dörrar mot terrassen. Det sägs att favoritplatsen i vardagsrummet är burspråket med utsikt över poolen, bryggan och det aktiva båtlivet året om.

Långt ut på Karlsudd

På en halvö söder om Vaxholm är Karlsudd beläget. Det är en blandning av gammal och ny bebyggelse. Det är en unik skärgårdsmiljö med både moderna fastigheter och grosshandlarvillor med jugend- och nationalromantiska drag.

Karlsudd är ett bostadsområde med cirka 100 hushåll och genom en kort färd över Karlsudden når du naturreservatet. Här bor du nära naturen med både vandringsleder och cykelleder. Närmaste golfbana är Waxholms Golfklubb som ligger inom ca 5 km avstånd. I närheten finns flera badstränder med sandstrand och klippor.  Vid Karlsudds brygga, allra längst ut på udden, kan man ta sig ett dopp vid den lilla stranden.

Med Waxholmsbolaget kan du ta båt från Stockholm till Karlsudds brygga, Styrmansholmen. Buss 681 tar dig direkt till Danderyds sjukhus på 45 minuter för vidare färd till Stockholm C med tunnelbana.

Om fastigheten

Fastigheten, färdigställd 2004, är ritad av Jonas Glock, Glockgruppen Arkitekter AB, som vunnit många arkitekttävlingar samt även vunnit pris som färgsättare av offentliga miljöer. All inredning är vald med stor omsorg där värme och elegans går som en röd tråd i alla rum. Perfekt för en familj som är riktiga livsnjutare med höga krav på komfort. Förutom sällskapsytorna har huvudbyggnaden 3 sovrum en-suite och en extra gäst wc intill entrén. Master bedroom har även en balkong med utsikt över Långholmsfjärden.

Om vänner som kommer på besök vill stanna kvar över natten finns det en gäststuga med två sovplatser, badrum och balkong med utsikt mot vattnet. En Sjöstuga är belägen intill bryggan med pentry och separat wc. Intill Sjöstugan finns även en vedeldad bastu med fönster mot vattnet.

På tomten finns även ett garage med plats för en bil och en liten verkstad. Ytterligare plats för fler bilar finns på uppfarten till huset.

I oktober 2020 har det genomförts en överlåtelsebesiktning och energideklaration. Se dessa under fliken dokument. Har ni frågor kring besiktningen går det bra att kontakta besiktningsmannen. Under dokument finns även arkitektens ritningar och andra viktiga dokument. För den som önskar ta del av detaljplanen, klicka på fliken länkar.

Personliga visningar

Vi erbjuder personliga visningar. Ni får en egen tid och kan uppleva och njuta av huset och tomten i lugn och ro på egen hand. Kontakta gärna ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt för att boka tid.
Tel 0708-55 03 11 alt irene@individafast.se

Om arkitekten

Glockgruppen Arkitekter AB har varit verksamt sedan 1980 med uppdrag över hela Sverige, främst i Stockholm, Göteborg och Skåne.

Glockgruppen (delägare i Praktiserande Arkitekter i Samverkan, PAR, AB – ett samarbets- och utvecklingsföretag) arbetar i nätverk och kan därför projektera och leda även stora och komplicerade projekt. Företaget, som ägs av arkitekt SAR Jonas Glock, är specialiserat på fastighetsutvecklingar, renoveringar och restaureringar av bostads- och kontors- /affärshus, men projekterar också många nybyggnader. Jonas Glock har vunnit många arkitekttävlingar samt även vunnit pris som färgsättare av offentliga miljöer. Arkitekt SAR Jonas Glock, f. 47, arkitekt tex. vid Kungl. Tekniska Högskolans arkitektursektion 1973 och Kungl. Konsthögskolans arkitektursektion för restaureringskonst, samt certifierad som kvalitetsansvarig enl PBL med högsta behörighet (nivå K).

Drönar film – Få en bra översikt över fastigheten och läget på ön.

Film som visar huset – Här fokuserar vi på huset som helhet

Film som visar närheten till havet – Dröm dig bort till en fridfull plats med naturen och vågskvalp som granne

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Friköpt sjötomt
Kommun: Vaxholm
Församling: Vaxholm
Område: Karlsudd
Boarea: Huvudbyggnad 297 kvm, biarea 40 kvm
Area kommentar: Enligt säljarens uppgifter.
Antal rum: Huvudbyggnad 6 rum och kök
Tillträde: Enligt överenskommelse
BYGGNAD
Byggnadstyp: Fristående hus med sjötomt
Fönster: 3-glas med isolerglaskassetter
Uppvärmning: Bergvärme & golvvärme
Tv- Internetutbud: Fiber framdraget till huset
DRIFTKOSTNADER
El: 6 100 kr/år
Vatten/Avlopp: 3 985 kr/år
Försäkring: 7 717 kr/år
Sophämtning: 1 289/kr/år
Totalt: 19 091 kr/år, ca 1 591 kr/mån
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter
Taxeringsvärde: 18 400 000 kr (varav byggnad 7 400 000 kr och mark 11 000 000 kr) Taxeringsår 2018
Kommunalt vatten och avlopp