SÅLD
SÅLD

KARLBERGS STRAND 6, BRYGGA D

Adress:­ Karlbergs strand 6, brygga D
Antal rum: 3 rum och kök
Område: Pampas Marina – Solna
Boyta: 97 m²
Månadsavgift: 6 250 kr/mån (nyttjanderättsavgift)
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Det sägs att AquaVilla har världens bästa flytande hus

Vill du bo permanent på vattnet med kommunalt vatten och avlopp utdraget till bryggorna? Vakna upp riktigt nära havet, blicka ut och bara njuta av stunden. Drömmer du om ett hus vid havet där du kan öppna dörren och välkomna havsbrisen in i ditt hem? Då har du kommit rätt. I Pampas Marina finns den möjligheten. Här finns bland annat 40 permanentboende hushåll i båtar och AquaVillor.

Med AquaVilla får du ett toppmodernt, underhållsfritt boende med ett unikt läge. Med sina stora terrasser i alla väderstreck, är Laguna en av AquaVillas populäraste modeller. Laguna har designats och utvecklats för sjöar och områden med begränsat vattendjup.

I Sverige ligger nyproducerade bostäder i framkant av utvecklingen genom tuffa myndighetskrav, regler och normer om man jämför med resten av världen. Här jämställs en flytande byggnad med vilken annan normal byggnad som helst på land. Byggnaden är bygglovspliktig och det krävs att byggaren kan visa att huset t.ex. inte förbrukar med än 55 kW per m2 och år. Isoleringsmässigt är AquaVillas patenterade husstomme/isoleringssystem i paritet med ett passivhus. AquaVilla har ett antal energibesparande patentlösningar som används i deras konstruktioner som tillsammans med de höga byggkraven gör att AquaVilla påstår att de bygger världens bästa flytande hus.

Pampas är en av Sveriges mest kompletta marina. Här får du tillgång till hamnplatser, båtservice, båtförsäljning och kontorsplatser i en otroligt vacker miljö. En populär restaurang finns även intill bryggorna och ett kajakcenter.

Laguna – AquaVillas populäraste modell

När du kliver in i huset slås du av alla stora fönsterpartier och terrasser i alla väderstreck. Ljuset strömmar in och du får en känsla av att du kan kliva rakt ut i vattnet och ta dig ett dopp. Entréplan består av ett litet rum, badrum med dusch samt kök och vardagsrum. Här har arkitekten tänkt på att ge utrymme för stora sällskapsytor med gott om plats för stor soffa och varierad möblering. För den som önskar kan man ha ett matsalsbord som rymmer många längs stort fönsterparti med utgång till terrass.

Vardagsrummet är utrustat med spotlights i tak och dekorativ ljusrampslist.

Köket har bardel och ligger i anslutning till vardagsrummet. Designat för att umgås medan matlagningen pågår. Köket har vita luckor med svart bänkskiva och stänkskydd i sten som har fått en dekorativ vacker blomdesign i höger hörn. Bra förvaring i över- och underskåp, rostfria vitvaror,

Designad trappa i smide leder upp till övervåningen som består av master bedroom en-suite med två stora fönster med utsikt mot vattnet. Det lyxiga badrummet har vitt blankt kakel i liggande sättning, tvättställ med kommod, handdukshängare med värme, golvvärme och bubbelbadkar. Intill sovrummet finns bra förvaring i inbyggda garderober.

Från master bedroom når du en av husets flera terrasser. En privat plats att njuta av lugnet och naturen. När vänner och bekanta kommer på besök eller om du vill ligga och sola ostört, finns en stor takterrass med sol hela dagen.

En drömbostad

De som bor på vatten kommer att få upp emot dubbelt så mycket ljus jämfört med de som bor i ett hus på land. Önskar du ha fritidsboende och permanentboende i ett med livskvalitet som ledstjärna då är Lagunan ett perfekt boende.

Vi erbjuder personliga visningar. Kontakta gärna ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt för att boka tid, 0708-55 03 11.

Pampas Marina

Här bor du i närheten av allt och du får känslan av sommarställe och permanentboende i ett. Med härliga grönområden och natur runt knuten som strandmiljöer och promenadstråk samtidigt som du har nära till kommunikationer och stadsmiljön är det här något alldeles speciellt. På land i Pampas Marina ligger restaurang K4 med förstklassig mat och med mysig vy samt att det finns kajakuthyrning i närheten.

Promenera längs Huvudsta strandpromenad och upptäck den vackra naturen. Promenaden bjuder på vackra naturscener och strandmiljöer utmed vattnet. Vid stranden ligger ett flertal sevärdheter såväl av nutida som av kulturhistorisk karaktär. I närheten finns också klippbad samt Huvudstabadet med en utomhusbassäng som är öppen sommartid. I närheten av Huvudstabadet finns Augustendals 4H gård med många djur och mysigt café.

Närmaste mataffär är Ica-Maxi Lindhagen med tillhörande galleria med apotek, systembolag, gym mm. För mer shopping finns Västermalmsgallerian med ett stort utbud. För härliga restaurangbesök finns Hornsbergs strand med alla dess restauranger. Även närhet till restaurangtäta Rörstrandsgatan och populära Mall of Scandinavia.

Solna kommun har ett stort utbud av skolor och förskolor. För mer information om detta se Solna kommuns hemsida https://www.solna.se/

Närmaste hållplats är Västra Skogen som ligger ca 500 m från Pampas Marina och det tar bara några minuter att promenera dit. Västra Skogen trafikeras av tunnelbanans blå linjer mellan Kungsträdgården och Akalla och Hjulsta samt av buss 507 mellan Odenplan och Tomteboda postterminal. Även buss 113 ligger i närheten och den tar dig till Solna Centrum på bara tio minuter. Du kan även ta bussen åt andra hållet och då kommer man till Sundbyberg, där man kan byta till pendeltåg och tvärbana. Bussen fortsätter därefter mot Blackeberg.

Hitta hit

 

FAKTA
Ägandeform: Nyttjanderätt – Husbåt
Kommun: Solna
Församling: Solna
Område: Pampas Marina
Boarea: ca 97 Kvm (säljarens information)
Antal rum: 3 rum och kök
Beteckning, signal, enligt Transportstyrelsen: SHGE
BYGGNAD
Byggnadstyp: Byggnad på ofri grund (husbåt)
Byggnadsår: 2013 – har används som visningshus i fabrik
Fönster: 3-glas
Terrasser: Terrass på samtliga våningsplan samt takterrass
Förråd: Nej
Uppvärmning: Värmepump kopplat till sjökollektorslang ingjuten i kassun, vilket hämtar sjövärme året runt
Ventilation: FTX med värmeåtervinning
EKONOMI
Nyttjanderättsavgift: 6 250 kr/mån ink. moms. Nyttjanderättsavtal skrivs med 10 års löptid, med omförhandling därefter.
Ingår i avgiften: Sophantering
DRIFTKOSTNADER
El, fast avgift: 631 kr/mån
Hushållsel: ca 250-300 kr/mån, OBS schablonberäknad uppgift
Försäkring: ca 650 kr/mån , IF försäkrar AquaVillor, OBS schablonberäknad uppgift
V/A: 15 kr/kbm
Öppna PDF

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!