Såld
Såld

GOTLANDSGATAN 49

 

Adress:­ Gotlandsgatan 49
Våningsplan: 5 tr, hiss
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 8 000 000 kr
Område: Stockholm
Boyta: 78 m²
Månadsavgift: 2 893 kr/mån
Juridisk person: Ja
Visning: –
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till Gotlandsgatan 49 – Juridisk person tillåtes

Välkommen till en särskilt vacker och speciell etagevåning högst upp i huset. En pärla på söder med 3 rok om 78 kvm med stor takterrass i vinkel.

När du kliver in i bostaden får du direkt en känsla av att du kommit för att stanna. Du möts av en inbjudande hall med gott om plats för avhängning. Stora generösa klinkerplattor i vacker sten som känns sköna att gå på eftersom det är golvvärme. Bra förvaring i inbyggd garderob och städskåp.

Intill entrén finns en gäst-wc med dusch. De stora klinkerplattorna går igen även här och man har matchat det med stora matta klinkerplattor i liggande sättning på väggarna. Extra dekorativt med mindre klinkerplattor i duschen.  All inredning är vald med stor omsorg för att få bästa komfort. Vägghängt porslin, kommod i vitt och infälld spegel. Dusch med vikbara väggar i klarglas, tak- och handdusch samt handdukshängare och golvvärme.

Det här är en etage för den inredningsintresserade. Alla detaljer är noga utvalda och genomtänkta. Vackra golv i ek med golvvärme i hela bostaden. Väggarna är målade i en bruten vit nyans som ger ett varmt intryck och blir tillsammans med de vitmålade taken en fin kombination.

Något som har stor betydelse för ljuset och trevnaden i en bostad är fönstersättningen. I den här etagen har den fått en betydande påverkan på bostaden då alla fönster är sammansatta på ett mycket smakfullt sätt med sina olika storlekar och höjder. Det gör bostaden personlig och varm. Med den böljande takhöjd om ca 2.70–3.40 meter skapas en härlig rymd.

Kök och vardagsrum med fantastisk fönstersättning i gavel

U-format kök med släta luckor med grepplist i en varm vit nyans liknande den som väggarna har. Den smakfulla bänkskivan i natursten smälter fint in tillsammans med stänkskyddet i glas. Vitvarorna från Miele är från 2017 och är av högsta klass. Köket är perfekt för den som gillar att laga mat i en lyxig miljö. Köket är utrustat med en kombinerad ugn/mikro i arbetshöjd, induktionshäll och diskmaskin. Stor kyl/frys från Samsung i rostfritt med både skåp och lådor. Extra lyxigt med inbyggd is- och dryckesmaskin med kolsyrat vatten. Trivsam belysning då taket har infällda spottar och även belysning under köksskåpen. Här kan man njuta av matlagningen under tiden som gästerna sitter intill vid den separata matplatsen.

För den som tycker att förvaring är viktigt kommer den här bostaden att tillfredsställa det behovet. Bland annat genom ett platsbyggt vitrinskåp och lådor i vardagsrummet och förvaring under trappen.  Det fina vardagsrummet omsluts av den vackra fönstersättningen i gavel som gör att det är ljust och trivsamt.

Underbar takterrass i västerläge om ca 16 kvm

Bor du så här flott är det lätt att få vänner som kommer på besök. Eftersom etagen ligger högst upp i huset kan du även njuta av solnedgångarna både inne och ute på terrassen.

Terrassen är beklädd med trägolv och är mycket rymlig. Här finns plats för grill, matplats för 4-6 personer samt loungedel för 8-10 personer. För den som har gröna fingrar så finns det plats för odlingar.

Sovrum och kontor på entréplan

Intill vardagsrummet ligger ett sovrum som idag används som kontor/gästrum. Nuvarande ägare har investerat i ett avancerat och påkostat sängskåp. Mycket smart konstruerat som enkelt kan förvandlas från arbetsplats med hyllor och förvaring till säng.  Utöver inbyggda garderober finns även extra platsbyggd förvaring ovan sängskåpet. Även i det här rummet har arkitekten tänkt lite extra på fönstersättningen.

Övervåning med högt till tak

Trappan upp till övervåningen har snygg design med en kombination av trappsteg i ek men infälld belysning och räcke i aluminium och ek.

Övervåningen består av ett mysigt master bedroom där man verkligen har tagit tillvara av behovet av förvaring.  Generöst tilltaget med garderober och överskåp.  För den om önskar Tv i sovrummet finns en infälld nisch i garderoberna. Tack vare sin generösa storlek har master bedroom gott om plats för dubbelsäng med sängbord och divan. Extra lyxigt med fjärrstyrda el persienner.

Intill master bedroom finns ett en-suite badrum med både badkar och dusch. Badrummet är inrett i samma estetiskt tilltalande stil som badrummet på entréplan. Vägghängt porslin och extra bred kommod i vitt. Det vägghängda porslinet skapar en praktiskt hylla i sten under stor infälld spegel.  Påkostad tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele av allra högsta klass. Extra praktiskt med öppningsbart fönster, handdukshängare med värme samt spotlights i tak med dimmer.

Personlig visning

Med sin fantastiska takhöjd på övervåningen får du en trivsam känsla och ett boende utöver det vanliga. Om bilderna tilltalar så kommer ett besök i den här vackra etagevåningen verkligen att beröra. Välkommen att kontakta Iréne Hildebrant för att boka personlig visning, 0708-55 03 11.

Föreningen – Brf Söders tak 2

Organisationsnr: 769606-9900

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Obelisken 28 i Stockholms kommun med adress Gotlandsgatan 47, 49, 51 och 53. Fastigheten har bildats genom tredimensionell fastighetsbildning. Föreningen består av 13 st bostadsrättslägenheter och 7 garageplatser.

Bostadsrättslägenheternas yta uppgår till 1 463 kvm.

Brf Söders tak 2 förvaltas av Fastighets AB Stockholmia. Förvaltningsavtalet omfattar både kameral och teknisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos brandkontoret.

Väsentliga händelser

Bostadsrättsföreningen övergick 2014 till linjär avskrivning av fastigheten.

Föreningen har sänkt lånenivån genom amortering med 150 000 kr. Medlen togs från kassan. I samband med detta lades lånen om för att få betydligt lägre räntenivåer.

Föreningens fastighet har byggår 2012 och garantibesiktningen genomförs under 2017.

Likviditeten är fortsatt god. För mer information se Årsredovisningen 2016.

Kommunikationer och garage

I närheten av bostaden, ca 300 m, ligger Skanstulls hållplats. Härifrån går tunnelbanans samtliga gröna linjer och flertalet bussar, bland annat linje 3 & 4 som båda har frekventa avgångar hela dagarna.

Har du bil så finns garage i fastigheten, bara att ta hissen ned. I föreningen finns 7 platser att tillgå och kan hyras för ca 2 250 kr/mån. Utöver föreningens platser finns 3 våningar med garage, även detta under fastigheten, vilket ger bra möjlighet till att hyra en plats. I övrigt gäller boendeparkering. För mer information om detta, se www.stockholm.se.

Södermalm – SoFo

Bostaden är beläget i ett område på Södermalm som ofta benämns som SoFo (Söder om Folkkungagatan). Namnet myntades i slutet av 90-talet med inspiration från Manhattans SoHo. Området är känt för sina många restauranger, caféer och butiker, här hittar man allt från modern inredning och mode till vintage och second hand. Stämningen beskrivs ofta som tillbakalutad och mycket medveten.

Götgatan

En av Stockholms bästa shoppinggator ligger ett stenkast från bostaden. Gatan sträcker sig från Slussen till Skanstull och erbjuder något för alla. Men en härlig söderpuls och allt man kan tänka sig inom gångavstånd är det här ett perfekt läge.

Ringen centrum ligger i hjärtat av Södermalm och precis vid Skanstull. Här finns mer än 50 butiker, restauranger och övrig service, bland annat en ICA-butik som har öppet mellan 07-23.

Skrapan ligger också längs Götgatan och är ett mycket välkänt landmärke i Stockholm. Detta har blivit en naturlig mötesplats med butiker, restauranger och caféer.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Stockholm
Boarea: 78 kvm
Antal rum: 3 rum och kök
Varav sovrum: 2
Våning: 5
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 452
Juridisk person: Ja
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2012
Fönster: 3-glas
Balkong: Terrass i västerläge om ca 16 kvm, enligt säljarens uppgifter
Förråd: Ja
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft med värmeåtervinning
EKONOMI
Avgift: 2 893 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten
Andelstal, förening: 5.07%
DRIFTKOSTANDER
El: 380 kr/mån
Försäkring:  139 kr/mån
Bredband: 279 kr/mån
Tv: 270 kr/mån
Totalt: 1 068 kr/mån
Kommentar: Fiber finns indraget i fastigheten, fritt att välja leverantör, säljaren har Telia. Enligt säljarens uppgifter
FÖRENING
Namn: Brf Söders tak 2
Organisationsnummer: 769606-9900
Energideklaration: Utförd 2015-09-02
Energiklass: D
Församling: Katarina församling

planlösning-gotlandsgatan-plan-1

planlösning-gotlandsgatan-plan-2

Öppna PDF

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!