Såld
Såld

DROTTNINGGATAN 73A

Adress:­ Drottninggatan 73A
Våningsplan: 4 tr, hiss
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 8 950 000 kr
Område: Stockholm
Boyta: 92 m²
Månadsavgift: 1 567 kr/mån
Visning: 
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till en sekelskiftesdröm på Stockholms mest kända gata

Här bor du högt upp i fastigheten med sovrum, balkong och kök i lugnt läge in mot gården. Smakfullt renoverad med omsorgsfullt vald inredning av hög kvalitet och en perfekt planlösning som erbjuder stora sällskapsytor och vacker möblering. Är du särskilt förtjust i sekelskifte är det här en riktig pärla. Mycket goda kommunikationer och ett stort utbud av restauranger och butiker. Här kan du snabbt skifta mellan ett högt tempo i stadens puls till lägenhetens lugna läge mot innergården. Vi erbjuder i första hand personliga visningar. Kontakta gärna ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 08-121 506 01, för att boka tid.

Fastighet med tinnar och torn

Fastigheten Barnhuset 5, Drottninggatan 73 A är belägen vid hörnet mot Wallingatan. Omsorgsfullt hantverk och användandet av äkta material i fasaden är karaktäristiskt, likaså taksiluetten med sina tinnar och torn. Huset uppfördes 1886-87 och byggnaden är ett tidigt exempel på hyrespalats i nygotisk stil som avlöste 1880-talets klassicistiska formspråk.

En dröm för den som älskar sekelskiftesvåningar

Den här vackra bostaden passar utmärkt för en familj som njuter av att ha högt till tak och önskar stora sällskapsytor och 2 generösa sovrum.

När du kliver in i våningen möts du av en smakfull hall som leder dig vidare till en större möblerbar hall. Idag är den möblerad med bra förvaring längs väggen med vacker marmorskiva som ger ett exklusivt intryck.

Lyxigt kök med bänkskivor i sten

Det här är ett kök som passar perfekt för den som vill ha alla bekvämligeter. Bra förvaring i över och underskåp i dubbla rader tack vare takhöjden, kyl och frys i rostfritt, gasspis och elugn, samt integrerad diskmaskin, vinkyl och tvättmaskin. Stilrena släta högblanka luckor i vitt. Köket är specialdesignat och all inredning är vald med stor omsorg. Måttbeställda bänkskivor i sten ger köket extra generöst med arbetsytor och matbord som ger plats för 6 personer. Här kan du njuta av matlagning samtidigt som du blickar ut över innergården. För den som tycker om att ha stora sällskap på middag finns det utrymme för större matbord i vardagsrummet.

Två sovrum med fönster mot innergård

Underbart master bedroom som känns taget från ett inredningsmagasin. För den som har mycket kläder och värdesätter bra förvaring finns en hel vägg med garderober. Här har du utgång till balkongen som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Sovrummet nås både från kök och den möblerbara hallen.

Sovrum 2 är lika generöst i sin storlek som master bedroom och passar perfekt som gästrum och arbetsrum eller ett bibliotek för den som älskar böcker. Här finns även två inbyggda garderober. Båda sovrummen är belägna i lugnt läge in mot gården.

Badrum med litet badkar

Fint badrum i vitt som är utrustat med litet badkar. Extra bra förvaring i kommod och två överskåp med speglar.

En våning att uppleva på plats

Det här är en våning som det är lätt att bli tagen av. En pampig sekelskiftetvåning med vackra detaljer bevarade. Till bostaden hör ett förråd.

Personlig visning

Önskar ni se den här vackra 3:an är ni välkomna att boka tid för personlig visning innan allmän visning. Kontakta gärna ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11 alt irene@individafast.se, för att boka tid.

Drottninggatan

En centralgata i Stockholms innerstad med många affärer, pubar och restauranger. Gatan börjar vid Norrström på Norrmalm och sträcker sig 1,5 km fram till korsningen mot Observatoriegatan nedanför Observatoriekullen i Vasastan. Med början vid korsningen med Tegnérgatan, och därifrån söderut, är Drottninggatan idag stängd för biltrafik och omvandlad till gågata.

Drottninggatan har idag fortfarande samma riktning och bredd som när den anlades på 1600-talets mitt. Gatan hör tillsammans med Regeringsgatan och Götgatan till de tre historiska in- och utfartsvägar till och från Stockholm.

Brf Barnhuset 5

Bostadsrättsföreningen Barnhuset 5 äger fastigheten Barnhuset 5 som uppfördes 1886. Föreningen bildades 1999 och förvärvade fastigheten 2002.

Kort historik hämtad från föreningens hemsida http://barnhuset5.se

Stora barnhusets ”primus motor”; Claes Flemming drog igång verksamheten vid Stora Barnhuset, för vilket det uppfördes ett väldigt tegelhus i två våningar plus källarvåning och vind med vindskupor. Huset låg med fasaden mot Drottninggatan. Liksom de flesta stenhus på den här tiden var utsidan putsad i en halmgul färg. Fönstren satt tätt med jämna mellanrum och ovanför det brutna taket syntes fem höga smala skorstenar. På 1720-talet byggde man till en tredje våning Och exteriören, till exempel gavlarna mot Barnhusgatan i söder och nuvarande Wallingatan fick en lätt anstrykning av klassicistisk Barock. Tidigare i kvarteret fanns bl a ett kvinnofängelse och senare ett hem för föräldrar lösa barn, därav namnet på vår förening.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter 33 lägenheter med bostadrätt, en lägenhet med hyresrätt och 5 lokaler i markplanet. Lokalerna består av två caféer, en restaurang, en optiker och en hårvårdsaffär.

Till medlemmarnas förfogande finns en tvättstuga, renoverad 2004, med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Vidare finns det en gemensam innergård, ett hushållssoprum, ett grovsoprum samt cykelställ under tak på gården.

Hitta hit
UTFÖRDA RENOVERINGAR
Byte av elstigare, vatten- och avloppstammar i kök och badrum, 2004
Renovering fönster mot gatan, 2006
Renovering av trapphus, 2007
Renovering av trapphusfönster, 2011
Underhållsspolning av stammar, 2013
Renovering av fönster mot gården, byte av innerglas mot isolerglas, 2014
Byte av termostater och injustering av värmesystemet, 2014
OVK-besiktning
KOMMANDE RENOVERINGAR
Ommålning och putsning av innerväggar i källaren
Upprustning av gården
Underhållsmålning av fönster mot gatan
Målning av putsade delar av fasaden mot gatan
Inga avgiftsförändringar eller kapitaltillskott planerade
För mer information se föreningens hemsida: www.barnhuset5.se
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Stockholm
Boarea: 92 Kvm
Antal rum: 3 rum och kök
Varav sovrum: 2
Våning: 4/5
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 0142
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 1886
Fönster: 2-glas
Balkong: Balkong
Förråd: Källarförråd
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
EKONOMI
Avgift: 1 567 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud), bredband
Andelstal, förening: 4.42%
DRIFTKOSTANDER
El: 208 kr/mån
Försäkring: 167 kr/mån
Gas: 250 kr/mån
Totalt: 625 kr/mån
Kommentar: Schablonberäknad
FÖRENING
Namn: Brf Barnhuset 5
Organisationsnummer: 769605-1544

Individa-Drottninggatan-73A-170629-Planlosning

Öppna PDF

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!