VIGGBY ÄNGAR

Närmaste adress: Grindstuguvägen 35
Antal bostäder: 46 st 
Antal rum: 2-5 rum och kök
Boyta: 46-132 kvm
Pris: fr. 2 700 000 – 8 900 000 kr
Månadsavgift: fr. 2 998 – 6 597 kr
Område: Täby – Viggbyholm
Visning: Allmän visning söndag 2/10 kl. 11.00-11.30 på Individas kontor
Adressen till kontoret är Fagningsgatan 11 – Norra Djurgårdsstaden
Vi erbjuder personliga visningar. Kontakta oss för att boka tid.
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Malin Röjås
Fastighetsmäklare
0706-00 73 63
malin@individafast.se

Nära till det mesta

Plats för en aktiv livsstil

Garanterad p-plats

Kök från Vedum

Balkong, Uteplats, Terrass

Nära grönområden

 FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt
Kommun: Täby
Församling: Täby
Område: Viggbyholm
Närmaste adress: Grindstuguvägen 35
Fastighetsbeteckning: Näsbypark 15:18 Täby Kommun
Totalentreprenör: ByggR1 AB
OM FÖRENINGEN
Brf Viggby Ängar 2: Org nr. 769638-3111
Antal bostäder: 46 st
Antal p-platser: 50 st varav 36 st i garage (1 handikapp plats samt 18 laddplatser)
Antal gäst p-platser: 5 stycken
Friköpt tomt: Ja
Inflyttning (beräknad): Q4 2023 – Q1 2024
EKONOMI
Lån i föreningen (beräknad): Preliminärt 13 900 kr/m2
Ingår i avgiften: Värme och vatten, teknisk och ekonomisk förvaltning.
Ingår ej i avgiften: Hushållselen kommer att debiteras separat tillsammans med månadsavgiften. Fastigheten är ansluten via Fiber, bostadsinnehavaren tecknar själv eget abonnemang.

OBS – Adressen på kartan stämmer inte helt, detta är det närmaste vi kan komma.

Hitta hit

Välkommen till Täby Kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. En kommun som strävar efter principen halva Täby grönt.

Det moderna Täby växer och utvecklas hela tiden men kommunen är samtidigt en plats som varit omtalad sedan vikingatiden och bebodd sedan bronsåldern. Fornminnen finns utspridda över hela kommunen i en smakfull kombination av historia och framtid.

Det är många som vill bo och leva i Täby. Närheten till grönområden, skola, aktiviteter och jobb är mycket attraktivt och tilltalar en bred publik. Nästan oavsett vad du vill göra så finns alternativet i kommunen.

Viggby Ängar etapp 2 – nära till det mesta

Om du bosätter dig i projektet Viggby Ängar så har du närhet till det mesta. På området så planeras det att byggas förutom bostäder, en restaurang, en livsmedelsbutik och en rackethall.

Rakt över gatan har du Ica Stop som är en omtyckt matbutik med saluhalls känsla. Under 2022 så håller de på att bygga om för skapa en upplevelse utöver det vanliga. Målsättningen blir då att inspirera till att äta och uppleva måltiden på ett nytt sätt. Det kommer även att inkludera en riktig restaurang med take-away och hemleverans.

Närmaste busshållplats är Viggbyholms trafikplats som ligger på ca 500 meters gångavstånd och trafikeras av tre olika bussar som tar dig till Danderyds sjukhus och tunnelbanans röda linje på drygt 15 minuter.

Goda förutsättningar för en aktiv livsstil

Oavsett om det är lagsport, ridning, löpning eller gym som lockar så har Täby ett rikt utbud av fritidsaktiviteter för stora och små.

De två närmaste gymmen är Sats Viggbyholm och Friskis och Svettis Bergtorp. Sats Viggbyholm beskriver sig som ett av Stockholms trevligaste familjegym. Det är beläget intill Ica Stop med ett brett träningsutbud med bland annat gruppträning, personlig träning och sjukgymnastik.

F&S Bergtorp är en anläggning med träningsyta på ett plan med fina omklädningsrum och bastu. Även denna anläggning erbjuder ett brett utbud av träningsformer så som gruppträning, spinning, och gym.

Näsbypark tennis
Efter att den ursprungliga tennishallen totalförstördes i en brand 2020 står nu en temporär hall på samma plats. Den nya permanenta hallen planeras att uppföras på Viggby Ängars område med fem tennisplaner, omklädningsrum, kansli och uppehållsrum. Den nya hallen beräknas stå klar under hösten 2023 enligt Täby Kommun. Det planeras även att anläggas en naturlekplats på området söder om tennishallen.

Täby Racketcenter
Beläget ca 500 meters gångpromenad från Viggby Ängar. Här finner du Badminton med 12 bokningsbara banor, Squash med 4 bokningsbara banor samt Pickleball – en snabbt växande familjesport i USA och Sverige som närmast kan beskrivas som en kombination av badminton, tennis och bordtennis. Anläggningen har även möjlighet att erbjuda ett ”konditionsgym” och ett ”rehab-gym”.

Viggbyholms ridklubb
Ridklubben är en ideell förening som verkar för att främja barn- och ungdomars stora intresse för ridsport. Klubben anordnar flera olika aktiviteter så som klubbtävlingar, hopp-, dressyr- och terrängtävlingar, dagridläger, kurser i säkerhet osv.

Alla medlemmar har tillgång till lokaler och utrustning som klubben förfogar över. Ridklubben har ett nära samarbete med Viggbyholms Ridskola. Där arbetar de centralt med hästens välbefinnande och de arbetar för god hästhållning och stallvett. Alla som kommer till stallet ska få möjlighet att lära sig hur hästen fungerar, hur den skall skötas och hur den ska hanteras på ett säkert sätt.

Kunskap om hästens beteende ligger till grund för förståelse för hästens situation. Föräldrar är en viktig resurs och vi ser gärna att vi har delaktiga föräldrar som kan stötta och skapa trygghet.

Viggbyholms båtklubb
Båtklubben är även detta en ideell förening som bygger på gemenskap och ett delat intresse för båt- och sjöliv. En uppskattad del av Viggbyholms båtklubb är den omfattande ungdomsverksamheten som erbjuder en trygg och rolig plats för barn och ungdomar att komma i kontakt med segling och sjöliv. Varje år anordnas en seglarskola.

Viggbyholms båtklubb är en av landets största båtklubbar med runt 1750 medlemmar och ca 1250 båtar som hanteras inom verksamheten.

Badplatser och lekparker i närheten

Näsaängsbadet är ett havsbad med sandstrand och närliggande lekplats. Beläget vid Värtan i Näsbypark i närheten av Kråkudden. Badet har wifi, toalett, en grillplats och tillgång till kiosk vid tennisbanan intill.  Vill du promenera så tar det ca 28 minuter dit.

Hägernäsbadet är även det ett havsbad med sandstrand och närliggande lekplats. Beläget vid Värtan i Hägernäs finner du även en grillplats, gott om parkering, toalett och en beachvolleyboll plan. Vid badet finns även ett utomhusgym. Inte långt från stranden finner du även flera restauranger. Om du inte tar bilen ligger badet ca 28 minuters gångpromenad från Viggby Ängar.

Ängsholmsbadet är beläget vid Rönningesjön i Gribbylund. En mycket populär badplats med ett hopptorn på fem meter. I anslutning till badet finns en boulebana, basketplan och grillplats. Badet har också omklädningsrum och toalett. För att ta sig hit så är det ca 30 minuters gångpromenad.

Medley Norskogsbadet, ett tempererat utomhusbad beläget i Centralparken i Näsbypark. Badet har en 25-metersbassäng för motionssim och en grundare bassäng för lek. Badet har säsongsöppet och på området finns även badvakter, servering omklädningsrum och en plaskbassäng. Centralparken har även en lekplats och stora gräsytor. Du når Norskogsbadet på ca 28 minuters gångpromenad.

Tittar vi på lekplatser så är de närmaste Trolleken som är en skogslekplats, ca 14 minuters gångpromenad från området. Lorensviksleken är en mindre lekpark med gungor och rutchkana samt en stor gräsyta intill, denna är belägen ca 16 minuters gångpromenad från Viggby Ängar.

Förskola och skola

Täby kommun erbjuder ett stort utbud av förskolor och skolor, både privata och kommunala.

De närmaste i området kring Viggby Ängar är följande:

Montessoriförskolan Lupinen som är ett föräldrakooperativ vilket innebär att de driver förskolan enligt kommunens riktlinjer i en ekonomisk förening som ägs av medlemmarna. Förskolan är en montessoriverksamhet som arbetar efter grundstenen att ”hjälpa mig att göra det själv” där de menar på att all onödig hjälp är ett hinder i barnens utveckling.

Viggbyholms förskola ligger i nära anslutning till Viggbyholms station och Roslagsbanan. Runt hela förskolan finns en stor gård som inbjuder till lek och rörelse. De har nära till skogen och flera lekparker. Viggbyholm