MILSTENA

Adress: Blockhusvägen 67
Antal rum: 7 rum och kök
Pris: 7 295 000 kr, utgångspris
Månadsavgift: 5 612 kr
Område: Täby – Skarpäng
Boyta: 148 m²
Tomtyta: 139 m²
Visning: Visning söndag 8 augusti.
Kontakta oss för att få en tillgänglig tid!
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Milstena – ett nytt område med varierade radhus och gemensam pool

I Skarpäng, Täby bygger Aros Bostad 69 nya välplanerade radhus i bostadsrättsform. Läget erbjuder goda kommunikationer och närhet till grönområden och Rösjöbadet. Radhusen, som är ritade av arkitektbyrån DinellJohansson, utförs i olika storlekar och med varierat utseende.

Det nya bostadsområdet är planerat för att vara grönt och trivsamt, med lugna gator och en gemensam pool som träffpunkt för de boende i kvarteret. Området har goda kommunikationer och strax intill finns väletablerade bostadsområden med radhus, villabebyggelse, skolor och service.

De första bostäderna i Milstena kommer att vara klara för inflyttning till sommaren 2021.

Smarta planlösningar som ger plats för både umgänge och avskildhet

Arkitekten har lagt stor vikt vid radhusens planlösningar. Oavsett om du väljer ett av de större eller ett något mindre radhus så är tanken densamma. Husen är yteffektiva med stora fönster som ger ljusa rum och fina utblickar mot den egna tomten. Entréplanet är husets sociala del med kök och öppna rumslösningar. Det andra planet blir mer privat med sovrum, badrum och tvätt.

Köket ligger centralt på entréplanet, som husets hjärta, med väl tilltagna arbetsytor och en generös köksbänk som är öppen mot trappan och vardagsrummet. I ena änden av köket finns en mindre frukostmatplats och i andra änden en större matsalsdel.

Direkt innanför ytterdörren finns en rejäl kapphall för ytterkläder. Golvet i hallen är klätt med ljusgrå klinker som tål att trampas på av blöta vinterskor. Förråd i direkt anslutning till entré ger möjlighet att ställa undan barnvagnen utan att behöva ta in den i hallen.

Färgerna på väggar, golv och snickerier går i ljusa och naturliga toner, vilket bildar en lugn bas för personlig inredning. Fönsterbänkarna är av grå kalksten som bryter av mot de vitmålade träsnickerierna. Det enstaviga trägolvet har ytskikt av ek och är utvalt för sin långa livslängd. Trägolvet är genomgående i hela huset och binds samman av trätrappor i ek mellan våningsplanen.

Inredning

Kökssnickerierna består av släta luckor i en varm beige kulör från Ballingslöv med pushfunktion i stället för handtag på överskåpen. Köksbänkar och stänkskivor är utförda i en ljus stenkomposit, Clamshell från Jetstone, vilket ser ut som en matt kalksten men är tåligare mot slitage än en ljus stenskiva.

Vitvarorna i köket är från Siemens och till största delen inbyggda i skåpen för att skapa en lugn inredning i köket. Blandare och övriga detaljer, såsom handtag och knoppar, är i rostfritt utförande i inredningens grundutförande. För den som önskar går det att göra tillval i form av svarta blandare och detaljer.

Badrummen har ljust grå golvklinker samt helkaklade vita väggar. Belysningen är integrerad genom spotlights i taket och infälld belysning runt spegeln ovanför tvättställskommoden. Kommoden har en varmt beige kulör.

I samtliga hus har de valt att lägga tvättfaciliteterna i närheten av sov- och badrum för att göra vardagen lite enklare. Hustyperna A, B och D har separata rum för tvätt, medan C-husen har tvättmaskin och torktumlare i badrummet och en extra stor klädkammare.

Variation i storlek och exteriör ger en levande arkitektur

Husen i Milstena är ritade i olika storlekar, för att passa olika familjekonstellationers behov, plånbok och önskemål. Vi kallar dem helt enkelt för hustyp A, B, C och D.

Bostäderna som ligger i områdets ytterkant har fasader i helstenstegel, medan de inre husen har fasader i trä, vilket ger variation och ett lite mjukare intryck mot områdets mitt. Husen med tegelfasader är förskjutna i fasadliven, vilket skapar extra avskildhet och ger en känsla av fristående hus. Samtliga hus har parkeringsplats och förråd precis utanför entrén samt uteplatser i markplan.

Milstena, hustyp A
I nordöstra hörnet av området ligger våra tolv A-hus, med tegelfasader och stora indragna terrasser om 25 kvm i härligt solläge. Dessa hus är ca 148 kvm och de enda hus i området som har tre våningsplan. På översta våningen finns ett härligt allrum med utgång till terrassen, samt en studio som kan passa som t.ex. arbetsrum, gästrum eller tonårsrum.

Milstena, hustyp B och D
Hustyp B och D består båda av två våningar om totalt 114 kvm. Dessa hus har samma planlösning som A-husens första och andra våning. D-husen har, precis som A-husen, fasader av helstenstegel. För B-husen är fasadpanelen i trä.

15 av de totalt 27 B-husen har en liten trädgård som är omgärdad av en avenbokshäck. Precis utanför tomten slingrar sig en liten genväg mellan häckarna så att du kan smita direkt ut från tomten bort mot poolområdet. B-husen mot Blockhusvägen har ingen trädgård, men väl tilltagna altaner med härlig kvällssol i rakt västerläge.

Milstena, hustyp C
Våra C-hus är de bostäder som har mest villakänsla inom området eftersom de nås direkt från Blockhusvägen med egen infart. Det är totalt 15 C-hus om 132 kvm, uppdelade på tre längor med fem hus i varje. Dessa hus består av två plan, med liknande planlösning som övriga hus, fast varje plan är lite rymligare. Samtliga C-hus har trädgård på både fram- och baksida, samt parkering för minst två bilar.

Ett grönt och trivsamt område

Milstena planeras för att bli ett grönt område där de boende ska kunna få både umgänge och avskildhet. Totalt består området av 69 radhus, i fyra olika varianter. Området ramas in av vintergröna ligusterhäckar mot Täbyvägen och Fjätursvägen, samt en uppvuxen oxelallé mot delar av Blockhusvägen.

Radhuslängorna omgärdas av meterhöga avenbokshäckar. Varje tomt är avgränsad med plank vid uteplatser och måbärshäckar mot gräsmattorna. På de större tomterna planteras äppelträd och andra växter som återfinns inom området är pelarrönn och prydnadskörsbär.

Trädgårdsarkitekten har tänkt ett varv extra för att skapa oväntade lösningar. Mellan radhusen i områdets mitt löper en liten gångväg mellan häckarna. Det finns öppningar med grindar i häckarna, så att du kan ta dig direkt in och ut från din trädgård även från de mellersta husen.

Eftersom det endast finns en infart till området så skapas ett lugnt kvarter utan genomfartstrafik. Det finns två gemensamma gästparkeringar inom området för att minska parkerandet på gatan. Ut mot Täbyvägen har varje bostad en egen smitväg med grind genom grönskan, så att man lätt kan hinna till bussen som stannar utanför området.

Samling vid poolen
Den gemensamma poolen vid områdets entré kommer att bli en naturlig samlingspunkt för de boende i Milstena. Poolen, som omgärdas av gräsytor och trätrall, är avskild från kvartersgatan med både häck och staket med låsbar grind.

I närheten av poolområdet finns en gemensamhetslokal, en ”hobby lobby” med pentry och WC, som kan nyttjas för t.ex. barnkalas eller större hobbyprojekt som man inte får plats med hemma.

Omtanke om miljön
Aros Bostad strävar efter att radhusen i Milstena ska uppfylla certifieringen Miljöbyggnad Silver. Alla produkter som finns i bostaden, ska gå genom ”Byggvarubedömningen”. På så sätt kan de säkerställa kvalitén på de produkter och material som de bygger in i husen. På gemensamhetsanläggningen placeras solceller vilka t.ex. kommer att ge uppvärmning till den gemensamma hobby lobbyn och den uppvärmda poolen.

Oavsett om fasaden är i trä eller tegel så har alla hus stommar av träelement, vilka tillverkas på fabrik och monteras på plats. Att bygga i trä har många fördelar: det är ett naturligt och förnyelsebart material som också är relativt lätt att frakta och därför kräver mindre energi vid transport. Eftersom stommarna byggs inomhus så minskar risken för påverkan av väder och vind.

Aros Bostad bygger husen i Milstena tillsammans med husleverantören C4 Hus – ett svenskt bolag som bygger huselementen i fabriker i Sverige, med stommar från Derome.

För mer information se Aros bostads hemsida

I närheten

Området vars fyra olika hustyper kommer i tre varierande storlekar skapar en levande arkitektur och lockar olika typer av familjekonstellationer. Det beror helt enkelt på familjens behov, plånbok och önskemål men vi tror att det finns något för alla.

Milstena planeras att bli ett grönt område där de boende ska kunna få både umgänge och avskildhet. Trädgårdsarkitekterna har tänkt ett varv extra för att skapa oväntade lösningar och tack vare att det endast finns en infart till området så skapas ett lugnt kvarter utan genomfartstrafik.

Om man promenerar knappt 150 meter från Milstenas södra del når man Skarpängsparken. Det stora grönområdet med intilliggande grusplan och asfalterad yta inspirerar till utomhus lek för barnen och utegymmet är perfekt för de som älskar att träna på sina egna villkor. Skarpängsleken är en populär lekplats som totalrenoverades 2011 inbjuder till en aktiv fritid och en naturlig mötesplats.

För den inbitne fotbollsfantasten finns det också en konstgräsplan inte långt ifrån som är öppen dygnet runt och kan nyttjas av allmänheten när det inte pågår träningar/spel.

Rösjöhallen, som är en Ica Nära butik, ligger på max 15 minuters promenadavstånd. Perfekt när du bara vill ta barnvagnen eller en ”dramaten” för att handla det nödvändigaste. Är det en större veckohandling som krävs så ligger både Willys och Lidl i närheten. Om det är en ordentlig shoppingrunda som står på agendan så tar du dig till Täby Centrum med bil på ca 6 minuter och med buss på ca 10 minuter.

Täby Centrum
Det är svårt att prata om något område i Täby utan att nämna Täby Centrum som är en av Sveriges största köpcentrum med över
245 st butiker, restauranger och caféer. På ca 15 minuter så tar du dig dit för en heldags shopping med restaurangbesök och bio eller så kanske det bara är veckohandlingen som ska avklaras. Oavsett vad du är ute efter så hittar du det mesta i centrumet, som växt och utvecklats tillsammans med kommunen sedan det öppnades 1968.

Barn och fritid

Täby kommun har ett stort utbud av förskolor och skolor för barn i alla åldrar. Den skola som ligger allra närmast radhusen är Milstensskolan som erbjuder undervisning för barn mellan årskurs F-9.

För mer information om detta se https://www.taby.se/forskola-och-skola/

Kommunen erbjuder många möjlighet till en stimulerande fritid för barn och ungdomar. Är det hästar eller kanske fotboll som är passionen, ishockey eller amerikansk fotboll, konståkning eller simning, bandy eller dans, skateboard eller E-sport, det finns verkligen någonting för alla smaker.

För ungdomarna så finns det flera olika mötesplatser och fritidsgårdar i kommunen och de mötesplatserna som riktar sig till årskurs 7 och uppåt erbjuder aktiviteter bland annat under vardagskvällar och även helger.

Kommunikationer

Närmaste busshållplats är Milstensvägen och ligger intill området. Hållplatsen trafikeras av buss 611 och 690. Buss 611 trafikeras mellan Täby Kyrkby och Danderyds sjukhus och nattbuss 690 trafikeras mellan Vallentuna och Danderyds sjukhus. Från Danderyds sjukhus kan du enkelt ta tunnelbanans röda linje in till stan eller buss till Jakobsberg, Kista, Bromma, Ekerö, Solna eller Sollentuna men även till Vaxholm, Resarö, Hallstavik och Norrtälje

Går du istället ca 500 meter till Trädgårdsvägen kan du också ta buss 616 som går mellan Täby Centrum och Täby Kyrkby. Från Täby Centrum och Tibble når du Roslagsbanan som går mellan Stockholms Östra och Kårsta respektive Österskär.

Alla radhus i Milstena har 1-2 bilplatser intill huset. För att få reda på exakt antal bilplatser som finns till respektive hus se aktuellt bofaktablad.
För tillfällen då gäster kommer på besök så kommer det finnas några stycken gästparkeringar.

Hitta hit