Sjökvarnsbacken 10 2017-11-14T16:31:59+00:00

SJÖKVARNSBACKEN 10

Adress:­ Sjökvarnsbacken 10
Våningsplan: -3 tr, hiss
Antal rum: 3 rum och kök
Pris: 5 495 000 kr, utgångspris
Område: Nacka
Boyta: 103 m²
Månadsavgift: 5 539 kr/mån
Visning: Allmän visning – Söndag 19/11 kl. 14.30-15.15
Vi erbjuder även personliga visningar. Kontakta oss för att boka tid.
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708- 55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärkta möjligheter för det längs kajen in till stan.

Välkommen till Sjökvarnsbacken 10

Med enastående stor terrass som har gott om utrymme för matplats, loungegrupp och grill, skapas känslan verkligen av att bo i radhus. Från terrassen kan du njuta av kvällssolen. Från ena sidan är det viss utsikt mot Stockholms inlopp och det aktiva båtlivet. Här bor du i en historisk miljö där gammal och ny arkitektur smälter fint ihop och ger Saltsjöqvarn sin speciella charm.

Rymliga sällskapsytor i vardagsrummet tillsammans med den generösa terrassen inbjuder till umgänge. Perfekt för den växande familjen eller för de som kommer från hus och flyttar till mindre och önskar bibehålla rymd och de möblerbara väggarna.

U-format kök i klassisk stil

Mycket smakfullt kök i klassisk stil med pärlspontsmönstrade luckor i en cremefärgad nyans med svarta handtag och mörkgrått kakel ovan bänkskiva i ek med rundad kant. Keramikhäll, rostfria vitvaror och integrerad diskmaskin. När du står i köket får du en god kontakt med vardagsrummet tack vare att det är delvis öppet mellan bänk och överskåp. Det har även skapats barhäng längs denna del av köket.  Helt klart ett kök att trivas i. Intill köket finns en separat matplats med rum för 6 – 8 personer.

Generösa sovrum

Lägenhetens största sovrum ligger intill vardagsrummet och har fönster mot den stora terrassen. Sovrummet används idag som ett extra vardagsrum och kontor samt nås via två skjutdörrar. Här finns plats för dubbelsäng med sängbord på vardera sidan samt extra förvaring.

Till höger om köket når du ytterligare ett sovrum, med gott om möblerbara väggar. Det här rummet har stor potential. Perfekt som kontor, barnrum, gästrum, det är bara fantasin som sätter gränser. Nuvarande ägare har detta rum som sitt sovrum. Även här finns det gott om plats för dubbelsäng. Tack vare stora glaspartier i dörren får man ett bra ljusinsläpp.

Rymligt badrum med dusch

Till vänster om hallen når du ett stort fint badrum med helkaklade väggar i vitt och mosaik på golv. Arkitekten har lagt stor fokus på en ombonad känsla vilket märks vid de vackra detaljerna i ek. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under praktisk arbetsbänk med bra förvaring i överskåp i ek. Ekdetaljerna går igen i en smakfull nisch med infälld spegel ovan tvättställ. Det vägghängda porslinet gör det enkelt att städa och skapar en luftig känsla.

Mycket dekorativt med infälld spegel i kaklet intill dörren. Dusch med vikbara väggar i klarglas, handukshängare och extra bekvämt med komfortvärme i golv.

Välkomnande hall med bra förvaring

När du kliver in i bostaden möts du av en rymlig hall. Här finns gott om plats för avhängning och en stor platsbyggd skjutdörrsgarderob. På grund utav att huset ligger i souterräng så har denna lägenhet sitt förråd i bostaden. Förrådet är mycket rymligt och samtliga väggar är möblerbara, även detta rum har stor potential. Med lite fantasi och enkla medel kan man skapa ett kombinerat förråd med en magisk walk-in closet som för tankarna till New York. Som ett extra plus är bostaden utrustad med larm med bildsensor vilket skapar ytterligare trygghet.

Personlig visning

Den här bostaden är perfekt för den som kommer från villa och vill bibehålla de möblerbara väggarna och rymden. Tack vare den stora terrassen så kan du enkelt växla mellan ute och inne under sommarhalvåret. Vi erbjuder personliga visningar. Vänligen kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka tid.

 

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Sturebadet och lyxhotell intill
Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. Som gäst på hotellet har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Hotellet har även en populär uteservering intill hotellet och loungedel på bryggan med full servering och glasskiosk. Som granne till hotellet kan de boende i området ta del av viss rabatt.

Danviks hälsoforum
Beläget på Hästholmsvägen 32, i början av området ligger Danviks hälsoforum. En ljus och fräsch träningsanläggning. Tack vare stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp. Ett extra plus är att gymmets medlemmar har tillgång till anläggningen dygnet runt.

Här erbjuds ett komplett gym med styrketräning och gruppträning. De erbjuder förutom detta proffshjälp i form av personlig träning, kostrådgivning, rehab-träning, testprofiler samt föreläsningar. I samma hus finns även Sickla Hälsocenter Vårdcentral.

Kommunikationer – Ta båten till jobbet med SL-kortet

Längs kajen kan du både cykla och promenera in till stan. Om du drömmer om att pendla till jobbet med båt är det här en perfekt plats att bo på. Ända sen april 2013 tar Sjövägen, som trafikeras av SL, dig till Nybroplan på bara några minuter, året om. Från och med i år har Sjövägen utökat sin trafik och har närmare 30 avgångar per dag.

Buss 53 går från närliggande hållplatsen, Saltsjöqvarn, och stannar vid Slussen och fortsätter in till stan. Saltsjöbanan och alla Nacka/Värmdö bussar har sin hållplats, Henriksdal, några minuters gångväg från bostaden. Under tiden som saltsjöbanan ligger nere finns flera ersättningsbussar, bland annat 26C som på morgnarna tar dig till direkt till centralen från Henriksdal. Har du bil finns garage i anslutning till bostaden. Gästerna har tillgång till en egen parkering.

Föreningen – Brf Utsikten 1

Organisationsnr: 769612-1222

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:52 i Nacka kommun och består av 46 lägenheter fördelade på två huskroppar.

Garage finns som tillhör bland annat den här föreningen och är beläget under Brf Utsikten 2. Föreningen har tillgång till 46 platser och i dagsläget finns ingen kö. Kostnaden för garaget är ca 1 000 kr/mån.

Brf Utsikten 1 delar en uppskattad gemensamhetsanläggning belägen i fastigheten med två andra föreningar. Här finns det relaxavdelning med bastu och en tvättstuga. Till föreningen hör även ett cykelförråd, barnvagnsrum och ett hobbyrum.

Om långväga gäster kommer på besök finns en gästlägenhet att hyra, för ca 150 kr/dygn.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.
Ekonomisk förvaltare är FRUBO AB
Teknisk förvaltare är Storholmen Direkt
Ownit är leverantör av TV/IT/Telefoni.

Underhållsplan
Föreningen har en upprättad underhållsplan som sträcker sig fram till 2076. Det finns inga underhållsplaner inplanerade före år 2022 som överstiger 1 mkr. För de närmaste tio åren uppskattas det genomsnittliga underhållsbehovet till ca 186 000 kr/år. För mer information se ÅR 2016.

Hitta hit

 

FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Församling: Nacka
Område: Saltsjöqvarn
Boarea: 103 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 3 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 2023
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2007
Fönster: 3-glas
Balkong: Terrass
Förråd: Förråd i lägenhet
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: FTX
EKONOMI
Avgift: 5 539 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten
Andelstal, förening: 2,18%
DRIFTKOSTNADER
El: 429 kr/mån
Försäkring: 233 kr/mån
Bredband: 200 kr/mån
Totalt: 862 kr/mån
Kommentar: Bredband om 200 kr samt elen debiteras i samband med avgiften till föreningen och är obligatoriska tillägg. Avräkning för elen sker en gång/år och skillnaden aviseras i efterskott via avin till föreningen.
Larm: 399 kr/mån
FÖRENINGEN
Namn: Brf Utsikten 1
Organisationsnummer: 769612-1222

6277493_1-312-4_2D_print

Öppna PDF

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!