Västra Finnbodavägen 7A 2017-09-14T09:43:07+00:00
SÅLD
SÅLD

VÄSTRA FINNBODAVÄGEN 7A

Adress:­ Västra Finnbodavägen 7A
Våningsplan: 
Antal rum: 2 rum och kök
Pris: 3 750 000 kr
Område: Nacka
Boyta: 46 m²
Månadsavgift: 3 102 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708- 55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till Västra Finnbodavägen 7A

En mycket charmig lägenhet med närhet till vattnet i populära Saltsjöqvarn. Här har du allt du kan önska dig. Den härliga inglasade balkongen, som nås från sovrummet, blir ett perfekt uterum för avkoppling. Njut av underbar kvällssol, de vackra solnedgångarna och se naturens skådespel skifta mellan årstiderna. Nuvarande ägare har gardiner längs ena kortsidan för att förstärka den mysiga och ombonade känslan.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning

Rymligt vardagsrum med gott om plats för större soffa med soffbord och en naturlig plats för TV:n mellan skjutdörrarna in till sovrummet. Det stora fönsterpartiet ger ett fantastiskt ljusinsläpp och du kan blicka ut mellan husen och se båtarna passera utanför.

Smakfullt kök i vinkel med cremefärgade luckor, liggande kakelplattor med fasad kant och bänkskiva i ek. Gott om förvaring i över- och underskåp, dekorativa vitrinluckor i ett av överskåpen med belysning. Det här är ett kök som inbjuder till matlagning utrustat med integrerad diskmaskin, hel kyl och arbetsbelysning under överskåpen. Smart planerad med extra förvaring i linneskåp och en halv frys som är smakfullt placerad i en nisch. Intill köket finns plats för ett matbord för 4 personer

Välkomnande entré med bra förvaring och badrum

När du kliver in i bostaden möts du av det fantastiska ljusinsläppet och utsikten mot vattnet. Bra förvaring i skjutdörrsgarderober med spegelglas. Genomgående ekparkett och målade vita väggar.

Till höger om entrén når man ett yteffektivt badrum med klinkergolv och vita helkaklade väggar. Den vägghängda toaletten skapar en praktisk avställningshylla samt underlättar städningen. Stor infälld spegel pryder väggen ovan tvättställ. En tvättpelare är smakfullt placerad i en nisch och ger plats åt en duschhörna med väggar i klarglas. Extra bekvämt med spotlights i tak, komfortvärme i golv och handdukshängare med värme.

Personlig visning

Vill du se lägenheten innan allmän visning så erbjuder vi personliga visningar. Kontakta gärna ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11 alt irene@individafast.se, för att boka tid för visning.

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill
Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. Som gäst på hotellet har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Hotellet har även en populär uteservering intill hotellet och loungedel på bryggan med full servering och glasskiosk. Som granne till hotellet kan de boende i området ta del av viss rabatt.

Danviks hälsoforum
Beläget på Hästholmsvägen 32, i början av området ligger Danviks hälsoforum. En ljus och fräsch träningsanläggning. Tack vare stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp. Ett extra plus är att gymmets medlemmar har tillgång till anläggningen dygnet runt.

Här erbjuds ett komplett gym med styrketräning och gruppträning. De erbjuder förutom detta proffshjälp i form av personlig träning, kostrådgivning, rehab-träning, testprofiler samt föreläsningar. I samma hus finns även Sickla Hälsocenter Vårdcentral.

Kommunikationer

Längs kajen kan du både cykla och promenera in till stan. Om du drömmer om att pendla till jobbet med båt är det här en perfekt plats att bo på. Ända sen april 2013 tar Sjövägen, som trafikeras av SL, dig till Nybroplan på bara några minuter, året om. Från och med i år har Sjövägen utökat sin trafik och har närmare 30 avgångar per dag.

Buss 53 går från hållplatsen, Saltsjöqvarn, precis utanför dörren och stannar vid Slussen och fortsätter in till stan. Saltsjöbanan och alla Nacka/Värmdö bussar har sin hållplats, Henriksdal, några minuters gångväg från bostaden. Under tiden som Saltsjöbanan ligger nere finns flera ersättningsbussar, bland annat 26C som på morgnarna tar dig till direkt till centralen från Henriksdal.

Brf Inloppet

Org. nr. 769602-1661
Fastighetsbeteckning – Sicklaön 37:8, Nacka kommun.
Adress: Västra Finnbodavägen 7a-b
Föreningen består av 27 bostadsrättslägenheter i ett flerfamiljshus.
Taxeringsvärde 41 800 000 kr, varav byggnadsvärde 29 000 000 kr.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltnings AB Graden.
Den tekniska förvaltningen och fastighetsservice sköts av MFS fastighetsservice.
Bostadsrättsföreningen består av 9 st 4 rok, 4 st 3 rok och 14 st 2 rok.

Gemensamma utrymmen

Till föreningen hör en uppskattad gemensamhetslokal. Den är utrustad med komplett kök och all tänkbar utrustning och porslin, bord och stolar med plats för upp till 20-30 personer. I lokalen finns också ett uppskattat pingisbord.

Bastun har plats för ca 6 personer med två till hörande duschar som ligger i anslutning. Gemensamhetslokalen och bastun har vacker utsikt över vattnet. Bokning sker via en kalender i tvättstugan. Det är kostnadsfritt att använda både gemensamhetslokalen och bastun. En trevlig förening som vill bidra till god stämning i ett exklusivt och modernt boende där även gäster känner sig välkomna och kan njuta av allt det vackra.

Ekonomi

Under 2016 har amortering på föreningens lån gjorts på 1 000 000 kr.
Planer på att amortera ytterligare 500 000 kr vid slutet av 2017 föreligger.
Lånen har omförhandlats och ligger nu med ett genomsnitt på 0,56 %. Det fördelaktiga låneavtalet gör det därför möjligt att kommande år amortera ytterligare.

El

Rutinerna för elavgifterna för medlemmarna har under året gjorts om från att varit preliminärdebiterade till att bli debiterade enligt den faktiska kostnaden. Detta kommer medlemmarna att märka genom sänkta elavgifter i elräkningarna under 2017.

Garageavgifter

Sedan garageintäkterna från medlemmarna blivit icke momspliktiga utgörs numera hela avgiften som intäktsbas. Detta har medfört att intäkterna ökat med ca 20 %.

Årsavgifter

Några förändringar av avgifterna har inte skett och inga planerade förändringar föreligger.

För mer detaljerad information, se Årsredovisningen 2016.

Underhåll 2016-2017

Under 2016 har följande arbeten utförts:

  •    Fasadarbeten har utförts och slutbesiktning skedde i februari.
  •    Ommålning av portar, trädetaljer och tak i portar.
  •    Stamspolning av samtliga lägenheter.

Planerat underhåll 2017:

  •    Fasadbesiktning hösten 2017
  •    OVK ska genomföras senast 28 september 2017

För ytterligare information, se Årsredovisningen 2016.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Församling: Nacka
Område: Saltsjöqvarn
Boarea: 46 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 2 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 5092
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2004
Fönster: 3-glas
Balkong: Inglasad balkong
Förråd: Förråd
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
EKONOMI
Avgift: 3 102 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening: 2,7354%
Andelstal, ägande: 2,74%
DRIFTKOSTNADER
El: 240 kr/mån
Försäkring: 99 kr/mån
Bredband: 199 kr/mån
Totalt: 538 kr/mån
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter.
FÖRENINGEN
Namn: Brf Inloppet
Organisationsnummer: 769602-1661
Energideklaration: Utförd, 2009-05-11
Energiprestanda: 140 kWh per kvm och år

6119154_1-312-4_2D_print

Öppna PDF

Spara

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!