Sjökvarnsbacken 12 2017-09-26T11:40:41+00:00
Såld
Såld

SJÖKVARNSBACKEN 12

Adress:­ Sjökvarnsbacken 12
Våningsplan: 1 tr, hiss
Antal rum: 4 rum och kök
Pris: 7 800 000 kr
Område: Nacka
Boyta: 110 m²
Månadsavgift: 6 270 kr/mån
Visning: 
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708- 55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärkta möjligheter för det längs kajen in till stan.

Välkommen till Sjökvarnsbacken 12

Det här är en av få 4:or i Saltsjöqvarn som frontar mot vattnet. Med stora fönsterpartier i kök och vardagsrum får du en underbar kontakt med vattnet och båtlivet. Utsikten mot Djurgården, Fåfängan och ända bort till Strandvägen är helt underbar.

Den här lägenheten passar perfekt för den som kommer från villa och önskar bibehålla den rymliga känslan som ett villaboende ger, alternativt för den stora familjen som behöver minst 3 sovrum. Om man skulle önska så går det att skapa ett fjärde sovrum i anslutning till kök och vardagsrum. Den här lägenheten är mycket fint planerad och tack vare sin storlek och planlösning har man tagit tillvara på varje kvadratmeter på ett effektivt sätt.

Smakfullt kök i klassisk stil

Det här är ett kök att trivas i. Mycket smakfullt kök i klassisk stil med pärlspontsmönstrade luckor i en cremefärgad nyans med svarta handtag, mörkgrått mönstrat stänkskydd ovan bänkskiva i ek med rundad kant. Keramikhäll, rostfria vitvaror och integrerad diskmaskin. Extra smakfullt med vitrinluckor ovan diskho samt intill kyl och frys.

Gott om utrymme för stor matplats intill fönsterpartier mot vattnet. Underbar vy mot Djurgården och det aktiva båtlivet. Möblerbara väggar skapar möjlighet för mer förvaring. För den som önskar ytterligare bänkyta så finns det plats för en fristående köksö utan att för den delen tappa utrymme för matplatsen.

Vardagsrum med balkong och stora fönsterpartier mot vattnet

Stort vardagsrum med plats för stor soffgrupp och avkopplande läshörna. Vardagsrummet blickar ut över den inglasade balkongen och vattnet.

Njut av eftermiddags- och kvällssolen på balkongen. Det sägs att utsikten är beroendeframkallande och att solnedgångarna är förtrollande. Förläng säsongen ute på den inglasade balkongen. Glaspartierna kan enkelt dras isär under vackra sommardagar. Här finns plats för balkongsoffa samt bord. På somrarna kan man blicka ut över de ståtliga internationella kryssningsfartygen samt fritidsbåtarna som trafikerar utanför. På nyårsafton är utsikten extra speciell då man har första parkett till Stockholms stads fyrverkerier som skjuts upp från en pråm vid Skeppsholmen.

Tre sovrum, kan bli 4 – perfekt för den stora familjen

Inbjudande och varmt master bedroom med gott om förvaring i garderober bakom skjutdörrar. Här finns plats för dubbelsäng med sängbord på vardera sidan samt att det finns rum för extra förvaring för den som önskar.

Sovrum 2 och 3 ligger intill varandra och fungerar utmärkt som barn- & ungdomsrum, kontor eller gästrum. Från sovrummen har man fantastisk morgon- och förmiddagssol. För del familj som önskar ett sovrum 4 finns en möjlighet att skapa detta mellan kök och vardagsrum.

Välkomnande hall och 2 badrum

När du kliver in i bostaden möts du av en rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring, tack vare den generösa takhöjden på ca 2,60 m får man ett väldigt luftigt intryck. Smakfullt tapetserat och genomgående ekparkett.

Lägenheten är utrustade med 2 fina badrum, ett i anslutning till hallen och det större ligger i anslutning till sovrummen. Båda badrumen har dusch med vikbara väggar i klarglas och är inrett i ljust cremefärgat kakel och vitt klinkergolv. Extra lyxigt med spotlights i tak, vägghängt porslin och komfortvärme i golv.

Det stora badrummet har tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk.  Bra förvaring i skåp ovan bänk med belysning under. Mycket dekorativt med infälld spegel ovan handfat och i kakelvägg på motsatt sida. För den som önskar kan man ersätta duschen med badkar.

Personlig visning

Vi erbjuder personliga visningar innan allmän visning. Vänligen kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 08-121 506 01 alt irene@individafast.se , för att boka tid.

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Sturebadet och lyxhotell intill
Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. Som gäst på hotellet har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé. Hotellet har även en populär uteservering intill hotellet och loungedel på bryggan med full servering och glasskiosk. Som granne till hotellet kan de boende i området ta del av viss rabatt.

Danviks hälsoforum
Beläget på Hästholmsvägen 32, i början av området ligger Danviks hälsoforum. En ljus och fräsch träningsanläggning. Tack vare stora fönster får man ett härligt ljusinsläpp. Ett extra plus är att gymmets medlemmar har tillgång till anläggningen dygnet runt.

Här erbjuds ett komplett gym med styrketräning och gruppträning. De erbjuder förutom detta proffshjälp i form av personlig träning, kostrådgivning, rehab-träning, testprofiler samt föreläsningar. I samma hus finns även Sickla Hälsocenter Vårdcentral.

Kommunikationer – Ta båten till jobbet med SL-kortet

Längs kajen kan du både cykla och promenera in till stan. Om du drömmer om att pendla till jobbet med båt är det här en perfekt plats att bo på. Ända sen april 2013 tar Sjövägen, som trafikeras av SL, dig till Nybroplan på bara några minuter, året om. Från och med i år har Sjövägen utökat sin trafik och har närmare 30 avgångar per dag.

Buss 53 går från närliggande hållplatsen, Saltsjöqvarn, och stannar vid Slussen och fortsätter in till stan. Saltsjöbanan och alla Nacka/Värmdö bussar har sin hållplats, Henriksdal, några minuters gångväg från bostaden. Under tiden som saltsjöbanan ligger nere finns flera ersättningsbussar, bland annat 26C som på morgnarna tar dig till direkt till centralen från Henriksdal. Har du bil finns garage i anslutning till bostaden. Gästerna har tillgång till en egen parkering.

Föreningen – Brf Utsikten 1

Organisationsnr: 769612-1222

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:52 i Nacka kommun och består av 46 lägenheter fördelade på två huskroppar.

Garage finns som tillhör bland annat den här föreningen och är beläget under Brf Utsikten 2. Föreningen har tillgång till 46 platser och i dagsläget finns ingen kö. Kostnaden för garaget är ca 1 000 kr/mån.

Brf Utsikten 1 delar en uppskattad gemensamhetsanläggning belägen i fastigheten med två andra föreningar. Här finns det relaxavdelning med bastu och en tvättstuga. Till föreningen hör även ett cykelförråd, barnvagnsrum och ett hobbyrum.

Om långväga gäster kommer på besök finns en gästlägenhet att hyra, för ca 150 kr/dygn.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.
Ekonomisk förvaltare är FRUBO AB
Teknisk förvaltare är Storholmen Direkt
Ownit är leverantör av TV/IT/Telefoni.

Underhållsplan
Föreningen har en upprättad underhållsplan som sträcker sig fram till 2076. Det finns inga underhållsplaner inplanerade före år 2022 som överstiger 1 mkr. För de närmaste tio åren uppskattas det genomsnittliga underhållsbehovet till ca 186 000 kr/år. För mer information se ÅR 2016.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Boarea: 110 Kvm
Antal rum: 4-5 rum och kök
Varav sovrum: 3-4
Våning: 1, souterränghus
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 1052
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 2007
Fönster: 3-glas
Balkong: Inglasad balkong om ca 7 kvm, enligt säljarens uppgifter
Förråd: Ja
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft med värmeåtervinning
EKONOMI
Avgift: 6 270 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
Andelstal, förening: 2.4599%
DRIFTKOSTANDER
El: 458 kr/mån
Försäkring:  249 kr/mån, föreningen står för bostadsrättstillägget
Bredband: 200 kr/mån
Totalt: 907 kr/mån
Kommentar: Bredband om 200 kr samt elen debiteras i samband med avgiften till föreningen och är obligatoriska tillägg. Avräkning för elen sker en gång/år och skillnaden aviseras i efterskott via avin till föreningen. Enligt säljarens uppgifter.
FÖRENING
Namn: Brf Utsikten 1
Organisationsnummer: 769612-1222

Planlösning-Sjökvarnsbacken-12

Öppna PDF

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!