Bageribacken 8, 4 tr2019-02-04T10:38:48+00:00
SÅLD
SÅLD

BAGERIBACKEN 8, 4 tr

Adress:­ Bageribacken 8
Våningsplan: 4 tr, hiss
Antal rum: 2 rum och kök
Pris: 3 600 000 kr
Område: Nacka
Boyta: 55 m²
Månadsavgift: 2 963 kr/mån
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Välkommen till den här fina 2:an i populära Saltsjöqvarn

Med stor omsorg och kärlek har nuvarande ägare upprustat och moderniserat bostaden. Den upplevs varm och inbjudande när du stiger in genom dörren. Inget har lämnats till slumpen och därför känns bostaden genomtänkt och personlig. Den är perfekt planerad och har dessutom balkong i eftertraktat sydväst läge.

I Saltsjöqvarn har du verkligen livskvalitet. Njut av vackra promenadstråk längs kajen, en avkopplande eftermiddag på Sturebadet SPA eller en stämningsfull middag på Elite Hotell. Allt inom nära avstånd från lägenheten. Inom gångavstånd finns även flera olika möjligheter för kollektivtrafik att välja bland. SLs pendelbåt avgår från Saltsjöqvarns kaj och trafikerar Nybrokajen, Djurgården och Nacka Strand för att nämna några. Linje 53 finns runt hörnet och tar dig till Södermalm, Hötorget och vidare mot Kungsholmen. Närheten till Värmdövägen och hållplats Henriksdal gör att du har möjlighet ta dig till Slussen på ca 5 min samt Saltsjöbanan mot Saltsjöbaden och Solsidan.

Kök och vardagsrum i öppen planlösning

Lägenheten har rymliga sällskapsytor med gott om möblerbara väggar så att du enkelt kan få rum med favoritmöblerna. På flera ställen i bostaden kan man se de nuvarande ägarnas sinne för detaljer. Vardagsrummet har fönsterbänkar i dubbla rader i kalksten som smakfullt kompletterats med vackra elementskydd och upplevs extra elegant. Den genomgående ekparketten har slipats, betsats mörk och slutligen lackats matt. Kontrasten mellan det mörka golvet och de nyligen målade väggarna i gråskala och vitt skapar en mycket ombonad känsla som infinner sig direkt när man kliver innanför dörren. Njut av att blicka ut över Stadshuset och Riddarkyrkan från soffan. Något alldeles extra är känslan av att se kryssningsfartygens skorstenar ljudlöst passera mellan husen.

Från vardagsrummet nås balkongen som har ett fritt och trivsamt läge. Tack vare att balkongen är belägen i det mycket eftertraktade sydvästläget, blir det en naturlig plats för avkoppling under varma kvällar. Njut av en lunch i solen eller se solen gå ned mellan husen. Från balkongen kan du även få en glimt av Skansen och scenen på Solliden.

Köket i vinkel har bra arbetsytor och belysning. Det är generöst med förvaring i över- och underskåp där luckorna nyligen är omlackerade i vitt. Även bänkskivan i ek är slipad, mörkbetsad och oljad för att harmoniera med golvet. Vackert stänkskydd av grå mosaik i olika nyanser stämmer fint överens med de rostfria vitvarorna. Extra bekvämt med varmluftsugn i arbetshöjd.

Intill köket finns utrymme för matbord med plats för 4-6 personer. Från matplatsen blickar du ut över balkongen.

Master bedroom med gott om förvaring

Lägenhetens sovrum är rymligt i sin storlek och här får du plats med en dubbelsäng och sängbord på vardera sidan. Gott om förvaring i höga garderober med skjutdörrar längs ena väggen. Snyggt uppsatta gardiner gör rummet extra trivsamt. Ytterligare detaljer som lagts omsorg kring är nya strömbrytare och massiva dörrblad med nya handtag.

Badrum med badkar och komfortvärme i golv

Ett generöst badrum i sin storlek med vitt kakel och klinkergolv i en grå nyans. Extra bekvämt med komfortvärme i golv och handdukshängare med värme. Badrummet är även utrustat med en ny tvättmaskin och torktumlare.

Välkomnande entré med extra förvaring i walk-in closet

När du kliver in i bostaden möts du av en mycket ombonad och harmonisk känsla. Bra utrymme för upphängning av kläder och skoförvaring. Golvet är klätt med klinker i en svart nyans.

Till vänster om entrén finns en rymlig walk-in closet som i dagsläget fungerar som både arbetsrum och förvaring. Tack vare en hopfällbar bordsskiva har en flexibel arbetsplats skapats. Den går enkelt att ersättas med hyllor om extra förvaring är det som behövs allra mest.

Personlig visning

Den här lägenheten är en riktig pärla och särskiljer sig från andra lägenheter i liknande storlek. Vi erbjuder gärna personliga visningar om du föredrar att se lägenheten i lugn och ro på egen hand. Kontakta ansvarig mäklare Iréne Hildebrandt, 0708-55 03 11, för att boka en tid!

Saltsjöqvarn – Nordens Venedig

Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare sitt vackra läge vid Stockholms inlopp. Framförallt är det närheten till stan som är så fängslande, samtidigt som du bor i ett lugnt och avkopplande område vid vattnet. Här finns härliga promenadstråk och breda bänkar längs den vackert stenbelagda kajen som bitvis är kantad av en bred träbrygga. Utsikten är verkligen trollbindande. Från kajen går bland annat båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Mycket goda kommunikationer med Saltsjöbanan och bussar som går varje minut till Slussen. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärka möjligheter för det längs kajen in till stan.

Sturebadet och lyxhotell intill

Bara några minuters gångväg från lägenheten ligger Elite Hotel Marina Tower. De erbjuder gratis Wi-Fi och rum med platt-TV och kabelkanaler. Som gäst har du rabatt på entréavgiften till hotellets spa Sturebadet Marina Tower Spa. Till fritidsfaciliteterna hör en inomhuspool och ett fitness-center. Hotellets terrass erbjuder en magnifik utsikt över Saltsjön och Djurgården. Hotellets restaurang serverar både svenska och internationella rätter. Varje morgon serveras en frukostbuffé.

Brf Saltsjöqvarn 1

Org. nr. 769602-1646

Fastighetsbeteckning – Sicklaön 37:28, Nacka kommun.

Fastigheten byggdes 1999-2001 och består av 4 flerbostadshus. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter 172 lägenheter med bostadsrätt och lokaler (butik, kontor, café och frisör).

Till föreningen hör även en gästlägenhet och föreningslokal.

Utfört underhåll:
2017 – 5 nya hiss motorer, målat trä delar i fasad. Garageportar, ståldörrar och räcken har målats om.

2018 – 4 nya hiss motorer

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Öbfab, NGK, m fl.

Föreningens ekonomi
Under 2017 har 2 Mkr av föreningens lån amorterats. Under de 17 år föreningen verkat har totalt 36,6 Mkr av lånen amorterats.

Garage under bostadshusen – praktiskt och enkelt

Föreningen disponerar över 130 st p-platser i varmgarage och finns att hyra för 900 kr/mån, 1 200 kr + el för en elbilsplats. Till garaget är det separat kö och man ansöker om garageplats då kontraktet skrivs. Även bildäcksförvaring finns att hyra.

Gästparkeringsutrymmen både på gata och i garage med låg avgift. Får man inte tillgång till en garageplats omgående så går det bra att kontakta Carpark som hyr ut platser i två garage i området.

För att bevara den rena och lugna miljön i området så har man lagt den mesta biltrafiken under jord. En tunnel leder biltrafiken genom Saltsjöqvarn och ut på kajen eller in till något av de två parkeringsgaragen. Även tyngre transporter och avfallshantering sker under jord allt för att området ska erbjuda en lugn och relativt bilfri miljö. Från garaget går ett flertal hissar upp i området, så det är alltid nära till just din ytterdörr.

Pendla med buss, båt eller tåg

I den övre delen av Saltsjöqvarn stannar bussen på hållplats Saltsjöqvarn intill Mannagrynstorget som bland annat tar dig till Slussen och Centralen. Hållplatsen Henriksdal ligger på promenadavstånd och den trafikeras av flertal bussar och Saltsjöbanan.

Ta hissen ned från Mannagrynstorget ner till kajen och ta båten med SL-kortet in till stan, året runt. Längs kajen kan du även både cykla och promenera till Södermalm.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Lägenhet
Kommun: Nacka
Församling: Nacka
Område: Saltsjöqvarn
Boarea: 55 Kvm (Föreningens information)
Area kommentar: Enligt säljaren
Antal rum: 2 rum och kök
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: 4082/1402
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt
Byggnadsår: 1999-2001
Fönster: 3-glas
Balkong: Ja
Förråd: Förråd
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
EKONOMI
Avgift: 2 963 kr
Ingår i avgiften: Värme, Vatten och Kabel-TV (grundutbud). Kostnad för bredband tillkommer med 100 kr/mån.
Andelstal: 0,0043030 (andelstal av årsavgift 0,43030 %)
DRIFTKOSTNADER
El: 227 kr/mån
Försäkring: 111 kr/mån
Totalt: 338 kr/mån
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter.
FÖRENINGEN
Namn: Brf Saltsjöqvarn 1
Organisationsnummer: 799602-1646
Energideklarations ID: 91866
Energiprestanda: 125 kWh/kvm, år
Energideklaration utförd: 2009-04-15

Öppna PDF

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!