Bergsvåg2019-01-28T14:26:43+00:00

BERGSVÅG – 4 UNIKA STADSRADHUS

Adress:­ Älvkarleövägen 28
Antal rum: 4 rum och kök
Pris: 9 995 000 – 12 000 000 kr
Område: Norra Djurgårdsstaden
Boyta: ca 114,5 m²
Månadsavgift: ca 5 082 kr/mån
Visning: Vi erbjuder personliga visningar på vårt kontor.
Önskar ni boka en tid för personlig visning är ni välkomna att höra av er.
Iréne Hildebrandt
Fastighetsmäklare
0708-55 03 11
irene@individafast.se
Camilla Söderbaum
Mäklarassistent
08-121 506 01
camilla@individafast.se

Läget högt uppe på en bergshöjd är magnifikt

Låt oss genast slå fast; det här läget är unikt. Högt uppe på en bergshöjd vänd mot sydväst, på gränsen mellan Norra Djurgårdsstaden och Hjorthagen, bygger vi Bergsvåg – två unikt formade byggnader som följer bergets topografi. Med stadsradhus, lägenheter, förskola, garage, förråd och ett gemensamt gårdsrum mellan husen. De 4 stadsradhusen ligger längst ute på bergshyllan med storslagen utsikt mot Norra Djurgårdsstaden.

C-huset omfattar förutom stadsradhusen även lägenheter. S-huset mitt emot omfattar 33 lägenheter som har Bergsvågs egen förskola i entréplanet. All tänkbar service och nya, spännande mötesplatser finns på bekvämt promenadavstånd. Lilla Värtan och vattenvägen till Stockholms skärgård ligger några stenkast bort. Stureplan når du på åtta minuter.

Välkommen till Bergsvåg.

Naturen har satt sin prägel på all inredning

Naturfärgade toner i grått och vitlaserade detaljer i ask sätter tonen på interiören i de nya stadsradhusen. Höga krav har styrt varje materialval. Du kommer in genom en entré med vackert klinkergolv och möts av en hänförande utsikt. Under de stora fönstren finns inbyggda sittbänkar för kontemplation och meditation.

Den generösa balkongen blir en perfekt plats att njuta av ett glas vin på under vår och sommar. Vardagsrum och kök är skapade för umgänge och en köksö med förvaring bildar en naturlig avgränsning mellan rummen. En trappa upp ligger tre stora sovrum och ett badrum. Utgång till balkong i samma väderstreck som på entréplanet. Elementskydd, sittbänkar i fönstret, trappsteg, spaljéer och golv är i vitlaserad ask. I vardagsrum och kök ligger vitoljade askgolv. Att skapa en lika naturlig prägel på inredning som exteriör har varit vår målsättning.

Arkitektur och natur i perfekt samspel

Med det magnifika läget och den natursköna omgivningen har kraven på byggnadernas och innergårdens arkitektur varit stora. Byggnadsfirman Erik Wallin har tillsammans med Arkitektkontoret Kjellander Sjöberg och landskapsarkitekterna på Land skapat en arkitektoniskt fulländad helhet, där den omgivande naturen och berget har inspirerat allt, från inredning och material till husens unika form. Naturliga material och färger har skapat såväl harmoni som kontrast och balans. Massivt trä längs husväggarna understryker närheten till naturen.

Träarkitekturen och husens grönskande tak är ett resultat av de estetiska och miljömässiga hänsyn som vägt tungt i planeringen av Bergsvåg. Byggnadernas integration i landskapet har varit oerhört viktigt. Med generösa balkonger och en gemensam grönskande innergård har närheten till den omgivande naturen förstärkts.

Planerat för ett bekvämare liv – Ett liv i balans

De välplanerade stadsradhusen är skapade för att ge samvaron med familjen bästa möjliga förutsättningar. Allt är minutiöst planerat för en bekväm och friktionsfri tillvaro. Alla tider på dygnet.

På morgonen är det bara några få steg över gården till förskolan, eller en kort promenad till någon av områdets andra utmärkta förskolor. Sedan kliver du in i bilen i garaget, fulladdad om du har elbil. Du minns knappt den eviga jakten på parkeringsplats varje kväll i innerstan. Eller så väljer du några minuters promenad till tunnelbanestation eller bussar. Var du än jobbar har du det enklare att ta dig från ytterdörren till jobbet än för de flesta som bor i den trafikinfarkt som kännetecknar vår stad.

På vägen hem kan du fundera över om det är läge för en tur med kanoten ut på Lilla Värtan, en joggingtur i Lill-Jansskogen eller kanske afterwork på någon av Norra Djurgårdsstadens krogar. Är du hemma i tid är ett besök med barnen i den nya bemannade lekparken en självklarhet. Allt finns inom bekvämt räckhåll. Ett bekvämare liv helt enkelt. Ett liv i balans.

Erik Wallin – De har byggt Stockholm i över 90 år

Byggnadsfirman Erik Wallin har byggt välplanerad svensk arkitektur med långsiktig kvalitet i Stockholmsområdet sedan 1927. Därför vet de också värdet av att inte låta ett liv i hus behöva vara ett val mellan stad och natur.

De utvecklar projekt från idé till färdig produkt och bostäder är deras fokus där de skapar funktionella och estetiskt tilltalande bostäder för alla stockholmare.

Deras kärnkompetenser är idéskapande, projektutveckling och projektstyrning. Idag är dem delaktiga i flera av de stora stadsutvecklingsprojekten i Stockholm, bland annat här i Norra Djurgårdsstaden. Byggnadsfirman Erik Wallin bygger inte bara hus, de bygger historia och den börjar med varje nytt hus.

För att skapa trygghet för alla köpare så har Byggnadsfirman Erik Wallin tagit fram en trygghetsgaranti. Vilket i korthet innebär att om bostadsmarknaden på Östermalm faller med mellan 5-15% från det att bindande avtal tecknats till dess att tillträdet äger rum, justeras köpeskillingen av stadsradhuset. För mer information finns hela trygghetspaketet som PDF under dokument.

Prisutveckling
Byggnadsfirman Erik Wallin tar ekonomiskt ansvar till viss del av en eventuell prisnedgång på marknaden.

Tillträdesdagen
Om ni eventuellt vill justera tillträdesdatum är Erik Wallin flexibla inom en tremånadersperiod.

Hävning
Tecknat förhandsavtal eller upplåtelseavtal kan hävas vid livshotande sjukdom eller dödsfall.

Garantier
Erik Wallin lämnar insatsgaranti, förskottsgaranti, färdigställandegaranti, intygsgivare, slutförsäljninggaranti, 2-års garanti, 5-års garanti, 10-års byggnadsgaranti.

Du har naturen runt knuten och Stureplan inom åtta minuter

Att bo inom tullarna med den vackra naturen i närheten och samtidigt vara några minuter från innerstadens puls känns nästan overkligt. Och att dessutom ha Stockholms nyaste och mest spännande stadsdel utanför dörren är bonus. Lugnet här är påtagligt. Ingen trafik som besvärar, inget nattliv som stör. Det är naturen som präglar hela Norra Djurgårdsstaden, med Lill-Jansskogen intill och vackra gångstråk längs Husarviken och Stora Skuggan. Allt är enkelt. Bilen parkerar du i garaget, lekplatsen finns utanför dörren, mataffären finns inom gångavstånd – och längtar du efter utelivet finns redan nu flera riktigt bra restauranger och caféer i området. Fler är på gång. Bland annat kommer delar av det klassiska Gasverket från 1893, ritat av Ferdinand Boberg, att byggas om till en ny, unik mötesplats i området. Vill du bredda urvalet tar linje 55 dig till Stureplan på 8 minuter och linje 6 till Odenplan inom 15 minuter. Startar du istället resan från Ropstens tunnelbanestation 400 meter från ytterdörren växer utbudet av krogar och shopping dramatiskt.

Gasverket – ny spännande mötesplats för stadens nyaste stadsdel

Byggnaderna inom Lilla Gasverket, ritade av Ferdinand Boberg och invigda 1893, förvandlas nu till en ny spännande mötesplats. Den officiella programförklaringen lyder som följer: ”Gasverket ska, genom att bjuda på kontrastrika möten och inspirerande upplevelser, vara Stockholms mest attraktiva stadsdelscentrum och besöksmål för upplevelser inom handel, kultur och gastronomi.”

Med plats för allt från nya skolor till internationell gästspelsscen

Inom Gasverkets planområde ryms en skola för 900 elever, förskola för cirka 84 barn, idrottshall med fullstor bollplan, spårvägsmuseum, internationell gästspelsscen för upp till cirka 2000 besökare, centrumändamål anpassat till byggnadernas kulturhistoriska värden samt centrumändamål i ny byggnad.

Hitta hit
FAKTA
Ägandeform: Bostadsrätt – Stadsradhus
Kommun: Stockholm – Norra Djurgårdsstaden
Boarea: ca 114,5 kvm
Antal rum: 4 rum och kök
Varav sovrum: 3
BYGGNAD
Byggnadstyp: Bostadsrätt – Stadsradhus
Byggnadsår: 2018-2020
Prel. tillträde: Q3 2020
Fönster: 3-glas
Förråd: Ja, källarförråd. Möjligt att hyra ett extra.
Uppvärmning: Bergvärme, vattenburna radiatorer.
Ventilation: Stadsradhusen utrustas med individuellt lägenhetsaggregat, FTX. Varje husägare kan därför styra temperaturen.
EKONOMI
Avgift: ca 5 082 kr
Ingår i avgiften: Värme, VA (kallvatten)
Obligatoriskt tillägg: 220 kr/mån för Triple play via Telia
Parkering: Garanterad 1 plats i garaget, kostnad ca 2 200 kr/mån
DRIFTKOSTANDER
El: ca 440 kr/mån (stadsradhusen är utrustade med värmeväxlare som går på hushållselen som då ökar med ca 80-100 kr/mån)
Vatten:  ca 120 kr/mån. Varje bostad utrustas med undermätare för tappvarmvatten för individuell debitering. Denna kostnad faktureras med månadsavgiften.
Totalt: ca 560 kr/mån
Kommentar: Enligt schablonuppgifter från Erik Wallin (kostnadskalkyl)
FÖRENING
Namn: Brf Bergsvåg
Organisationsnummer: 769630-4687

C13 – 9 995 000 kr – reserverad
C14 – 9 995 000 kr
C15 – 9 995 000 kr
C16 – 12 000 000 kr

KONTAKTA OSS

Ring oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör ditt boende. Du är även varmt välkommen till vårt kontor. Har du tur så bjuder vi på ekologiskt kaffe och hembakat fikabröd. Välkommen!